Józsa Ádám

84 km + 84 adakozó barát

"New Day – New Hopes"
2018.09.29.

A kérdés, ami hetek óta foglalkoztat: Van-e 84 szociálisan érzékeny ismerősöm.

Na de kezdjük az elején. Aki ismer, tudja, hogy évek óta a mindenkori bevételem egy bizonyos hányadát jótékonykodásra, adakozásra fordítom. Miért? Csak. Mert adni jó. Mert több leszek tőle. Mert boldoggá tesz. Mert ha adok, a többszörösét kapom vissza. Így folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, melyeken keresztül úgy jótékonykodhatok, hogy az jó helyre kerül, és biztosan eljut a rászorulókhoz. Biztos veletek is előfordult már, hogy miután pénzt adtam egy gyűrött igazolvánnyal és egy rossz minőségben fénymásolt dokumentummal rendelkező adománygyűjtőnek a Tesco parkolóban, rossz érzés fogott el. Vajon hova kerül a pénz? Ilyen rossz érzésem nincs, amikor a Van Esély Alapítvány által szervezett adománygyűjtést segítem. Az Alapítvány hajléktalan emberek konkrét célkitűzéseit valósítja meg, a finanszírozási részhez adománygyűjtést szervez, a megvalósuláshoz pedig szociális és terápiás segítséget nyújt. Utaltam pénzt Árpádnak, hogy megszerezze a nehézpótkocsi-jogosítványt, segítettem laptophoz jutni Orsinak, hogy megírhassa a diplomamunkáját, részese voltam Róbert személyi- és vagyonőr igazolványának. Ami különösen szimpatikus a Van Esély Alapítvány munkájában, hogy az utalás gomb megnyomása után nem ér véget a kapcsolatom velük, a támogatott személyről a későbbiekben is kapok információt. Hogy összejött a kívánt összeg. Hogy megvalósult a cél. Hogy ezáltal munkát kapott. Hogy végre kiszakadt a kilátástalan életből, és elindult felfelé.
Két héttel ezelőtt keresett meg Kelemen Gábor barátom, a Van Esély Alapítvány kuratóriumának tagja, hogy felkérjen adománygyűjtő követnek a „Mássz hegyet és adj esélyt a valódi változásnak!” projekhez. Nagyon tisztelem a munkájukat, így nem volt kérdés számomra, hogy elvállalom. Viszont hegymászás helyett inkább futok. Egyrészt mert a Facebook ismerőseim döntő többsége futó, másrészt pedig a futás az, amiben jó vagyok. Így elkezdtem keresni egy 60 km körüli futóversenyt szeptemberben, amely illeszkedik az adománygyűjtési időszakhoz, és amiben van kihívás, hisz 50 km fölé még nem kukkantottam be. Végigböngésztem az összes futónaptárat, de nem találtam megfelelő versenyt ebben az időszakban. Vagyis volt egy, amin többször átsiklottam, és csak azután kezdtem vele foglalkozni, miután konstatáltam, hogy nincs más. És mivel aznap volt a jelentkezési határidő, így beneveztem az Ország Közepe Terepfutás 84 km-es távjára, ezzel összeállt a saját projektem.

84 km + 84 adakozó barát

Hiszem, hogy van 84 szociálisan érzékeny ismerősöm. Ha köztük vagy, válassz egy kilométert a szeptember 15-kei futásomra. Írd meg nekem, hogy 1 és 84 között melyik kilométert választod, és mekkora összeget teszel rá (nem az összeg nagysága, hanem a gesztus a lényeg). Elküldöm neked a számlaszámomat, ahova elutalod a felajánlott összeget. A felajánlók nevét és a felajánlott összeget a Facebookon is megjelentetem, így a jelentkezéssel elfogadod az adatkezelés blábláblá…… Ha név nélkül szeretnél jótékonykodni, akkor messengeren, e-mailben, sms-ben küld el az adatokat és írd meg, hogy milyen kódolt névvel szeretnél szerepelni. Én 09.15-én 8:00-kor nekimegyek a 84 km-nek, majd másnap utalok. Ameddig eljutottam, azt az összeget a Van Esély Alapítvány részére, a le nem futott kilométereken lévő összeget viszont visszautalom a felajánlónak. Így nekem is lesz benne kihívás. Továbbá vállalom, hogy az adományozókat tájékoztatni fogom, hogy hova került a pénzük, és mi valósult meg belőle.
Köszönöm, ha segítesz.
Home / For individual donors / Ambassadors and commitments

List of donors

2018-09-17 Józsa Ádám barátai 892 300HUF Afrodité, Axiom, Barasits Barbi, Békés István, Bereczki Zsolt, Bíró Vanda, Bodnár Erika, Bogárkám, Bogyó, Cula, Csáfordy Mariann, Csuka Gábor, Dóka András, Exhibela, Fenyő Edina, Fránki Kata, Gajda Ágoston, Gáncs Karcsi, Gerencsér Zita, Holli Ibi, Hudacsek Csilla, Ijjász István, Jose Luis Torrente, Józsa Ádám, Józsa Eszti, Kakas Ági, Kartalin Marcsi, Kirchknopf Gábor, Kiss Kornél, Kovács Andi, LR, László Hajni, Majdán Kriszti, Marsi Szilvia, Ménesi Márton, Merse, Mirr-Murr cica, Molnár Laci, Molnár Tibi, Molnárfi Emil, Nagy Ági, Nagy Ákos, Nevem Senki, Nyers Tündi, Oertel Nándi, Pancza Kriszti, Pap Péter, Petrói Zsolt, Rónaszéki Noncsi, Rosé, Scherer András, Seregi Éva, Simon Tamás, Solymos Norbert, Somodi Krisztián, Süle Katalin, Symbyan, Szabó Tünde, Szász Évi, Török Gabi, Varga Szilvi, Varga Zoli, Vass Zsolt, Veres Tünde, Zenkó Zorán

Related event - "New Day – New Hopes"

2018-09-29

“New Day – New Hopes” is a new community fundraising event the central element of which is a walk starting late at night and finishing at sunrise. The main participants of the morning walk are fundraising Ambassadors who, through their participation in the event, collect funds for a Good Cause of their choosing in their own circle of friends.

The concept and the spirit of the event are built around two thoughts: the dawn after the night, the sunrise, which symbolizes hope and optimism in the future and the common walk that reflects the cooperation between individuals and organizations. All of this without any political overtones, the event is solely focused on the activities of NGOs and on fundraising.

The morning walk will take place on 29 September 2018 (Saturday), its planned route will be from the Széll Kálmán square to the top of the Gellért Hill (about 3.5 km). The planned departure time is 5:00, the sun rises at 6:37, and the program ends with a common breakfast after sunrise.

" There was never a night or a problem that could defeat sunrise or hope."
(Bernard Williams)​