Igaz Kati

Adjunk ma egy „halat”, hogy meg tudják ragadni a hálót!

"New Day – New Hopes"
2019.10.05.

„Ne halat adj, tanítsd meg halászni!” Hányszor hallottuk már ezt a bölcsességet?
Egyet is értek vele. Elvileg.
Hiszen gyakran látod, hogy hiába gyógyítasz be egy sebet, rögtön előjön a másik, ha nem próbálod a gond gyökerét megtalálni.

A magyarországi mélyszegénység pont ilyen.
Mi, a boldogabb sorsban élők, tesszük a dolgunkat, fizetjük az adónkat, és ebből az állam támogatja azokat, akik másképp leszakadnának: támogatja a gyerekeiket, az oktatásukat, a lakhatásukat, az egészségük megtartását, a munkába jutásukat… Ja? Nem! Ez mind nem történik meg…

Mi a MENÖK-kel megtapasztaltuk, hogy egy jól megválasztott ponton segíteni sokat jelent egy olyan közösségnek, mely maga is tenni akar, de amelyben a legalapvetőbb dolgok is nehézséget jelentenek.

Ezért úgy döntöttem, hogy részt veszek az Új nap – Új remények akcióban.

Pénzadományt gyűjtök azért, hogy két településen (Ószajla és Egerbakta) be lehessen vezetni a közösségi élet központjába a fűtést.
A közösségi házak ezekben a falvakban egyaránt lehetőséget nyújtanak gyerekeknek és felnőtteknek arra, hogy egymást is támogatva előre lépjenek!

Tegyünk ezért mi is egy lépést! Gyere velünk!

Adjunk ma egy „halat”, hogy meg tudják ragadni a hálót, ami a tényleges megoldáshoz vezet!

Igaz Kati

„Fűtést Ószajla és Egerbakta közösségi házának” csapatunk tagjai rajtam kívül: Kürti Jutka, Nagy Emília, Pákozdi Éva és Toldi Zsuzsa. Öten együtt szeretnénk a két ház fűtésrendszerének korszerűsítési árához (2,4 millió forint) minél több adományt összegyűjteni.
Home / For individual donors / Ambassadors and commitments

List of donors

2019-09-22 budai éva 5 000HUF Drukkolok

Related event - "New Day – New Hopes"

2019-10-05

“New Day – New Hopes” is a new community fundraising event the central element of which is a walk starting late at night and finishing at sunrise. The main participants of the morning walk are fundraising Ambassadors who, through their participation in the event, collect funds for a Good Cause of their choosing in their own circle of friends.

The concept and the spirit of the event are built around two thoughts: the dawn after the night, the sunrise, which symbolizes hope and optimism in the future and the common walk that reflects the cooperation between individuals and organizations. All of this without any political overtones, the event is solely focused on the activities of NGOs and on fundraising.

The morning walk will take place on 5. Octobre 2019 (Saturday), its planned route will be from the Széll Kálmán square to the top of the Gellért Hill (about 3.5 km). The planned departure time is 5:00, the sun rises at 6:47, and the program ends with a common breakfast after sunrise.

" There was never a night or a problem that could defeat sunrise or hope."
(Bernard Williams)​