Nagy Róbert

Adjunk még több retrievernek otthont és családot!

"New Day – New Hopes"
2019.10.05.

Nálam viszonylag későn, két évvel ezelőtt \"kattant be\", hogy ideje lenne \"megkutyulnom\" az életünket. Az állatok és főleg a kutyák szeretete mindig is adott volt, de hiányzott az a lökés, ami az elköteleződéshez kell, és úgy gondoltam, hogy egy kutyához kertes ház is kell (ezt ma már teljesen másként gondolom). Nem sok mindent tudtam a felelős állattartásról de azt igen, hogy ha egyszer elszánom magam, akkor én így fogom csinálni.
Talán emiatt tartott még közel 5 évig a kertes házba költözés után is, mire elszántam magam.

Az első kutyánk fajtájáról viszont feleségemmel együtt egészen konkrét elképzelésünk volt, mindketten Golden Retriever szerelmesek voltunk. Sőt, évek óta azt is tudtuk, hogy az első kutyánk, aki nyilván egy Golden Retriever lesz, a Lola nevet fogja kapni. Azt hiszem, ezek után vicces lett volna egy fiú kutya. :-)

Mivel a fajtamentés (adott fajtára specializálódott kutya-mentő-, és gazdához segítő szervezet) teljesen ismeretlen volt számomra, és mi nagyon \"goldit\" szerettünk volna, először tenyésztőknél érdeklődtem születendő kölykök iránt.
Tervemet aztán megosztottam egy nagyon kedves állatvédő ismerősömmel (köszönöm Judit néni :-)) aki a Retriever Rescue (RR) fajtamentő egyesülethez, és az örökbefogadás felé terelgetett.

Még érdekesebb lett a történet, amikor átgondoltam és megértettem, hogy egy örökbefogadás kapcsán nem csak mi kapjuk meg amit szeretnénk, de új életet adhatunk egy rászoruló kutyának, sőt az egyesületnek lehetőséget adunk egy soron következő nehéz sorsú megmentésére.

Innentől kezdve a dolgok nagyon felgyorsultak. Az RR éppen az aktuálisan bedőlő szaporítótól mentett egyidejűleg 6 retrievert, melyek közül egy \"szőke\" leányzóba azonnal beleszerettünk.

Az elsőre túlzásnak tűnő, de nagyon is logikus és jól működő örökbefogadási procedúra végére mi lehettünk Lola új vagy inkább első igazi családja. Ő van a képem bal oldalán.

Lola aztán teljesen megváltoztatta a családunk életét. Az elköteleződés, a kétirányú szeretet nem csak ránk, felnőttekre hatott, de jó irányba változtatta meg a gyerekeinket is (11 és 9 évesek voltak akkor)
Mégis azt mondom, hogy leginkább engem változtatott meg: Kutyaiskolai foglalkozások sokasága, mindennapi séták és közös futások, az új ismeretségek, és ez még nem minden.

Kevesebb, mint egy évvel Lola örökbefogadása után elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy legyen Neki is egy társa, leginkább azért, hogy addig se legyen egyedül, amíg a gyerekek suliban vannak, mi pedig dolgozunk. Milo (ejtsd \"Májló\") felbukkant, és szélsebesen belopta magát a szívünkbe. Lola tökéletes ellentéte, mégis nagyon jól egymásra találtak. Arany-fekete. Nyugodt-izgága. Félős-vakmerő. Milo látható a képem jobb oldalán.
Most gondolom úgy, hogy a családunk teljes (bár nem gondolom, hogy ne lehetne még \"teljesebb\" ;-))

Az anyagi támogatás és közösségi programokban való részvétel mellett az idei évtől önkéntes munkával is segíteni kezdtem a Retriever Rescue-t - mert segítségre szoruló kutyák sajnos mindig vannak, és mert rájöttem, segíteni jó érzés nekem is.

Amiért ezt a hosszú levelet írtam az az, hogy a retriever fajtamentést még egy módon tudjam segíteni a működésében: Őszintén hiszem, hogy ebben a nem tökéletes világban, ahol kutyák kerülhetnek éhenhalás szélére, élhetnek át olyan testi és lelki traumákat, amilyeneket háborút járt embereken látni, kellenek azok a szervezetek és önkéntesek, akik nem csak kimentik Őket, de megteremtik nekik a lehetőséget egy olyan életre, amilyent a mi családunk is biztosít a két mentett kutyánknak. Kell, hogy meglegyen a kapocs, a híd a nyomor és a biztonságos és boldog élet közt. Ezt a tevékenységet viszont nem lehet önzetlen, jó érzésű emberek és pénz nélkül folytatni.

Látom nap mint nap, hogy a mentés, orvosi ellátás, rehabilitálás és örökbe adás rendszere az RR-nél jól működik. Viszont az alkalmanként \"beeső\" kutyaáradat, amilyen a 2018 karácsonyi, közel 30 kutyás mentés, illetve az ezt követő közepesen nagy csoportok már nagyon komoly elhelyezési gondot okoznak. Az RR-nek nincs jelenleg egy olyan menhelye, ahol kutyákat lehetne elhelyezni, amíg ideiglenes vagy végleges gazdához kerülnek.

A kampányunk célja előteremteni a tőkét egy ilyen hely kialakítására. Becslés szerint 1,7 millió Ft. Szerintem nem olyan sok, sok minden adott hozzá, mégis, önerőből a sok-sok gondozásban lévő kutya orvosi költsége mellett megoldhatatlannak látszó feladat.

Az én személyes célom, hogy az 1,7 millióból 250 ezer Ft-ot összegyűjtsek, és ezzel segítsem a retriever fajtamentést, hogy az összes rászoruló Golden és Labrador retriever új életet kaphasson. Remélem személyes példámon keresztül meggyőztelek, hogy ez egy olyan cél, amit érdemes támogatni. Bármekkora összeg segít.

A kampány lezárásaként 2019. Október 5-én hajnalban mi, követek egy közös, napfelkeltét megnéző sétán fogunk részt venni, melyről részleteket a honlapon találsz.

Köszönöm, hogy elolvastad és, hogy fontolóra veszed az adományozást.Home / For individual donors / Ambassadors and commitments

Let’s walk in support of abandoned retrievers and to promote animal welfare!

During the campaign we would like to raise HUF 1.7 million for the

  • rescue and rehabilitation of labrador and golden retrievers and related veterinary expenses;
  • promotion of animal welfare;
  • setting up of our own shelter

Retriever Rescue does not have a suitable place (shelter or kennels) currently for our rescued dogs until they are rehomed, and finding the right home may take weeks or months at times. Thus our rescued retrievers are placed in foster homes or kennels.  This way we can get to know them better, but our capacity is limited.

Our medium to long term goal is to set up a Retriever Rescue shelter, where we can keep recovering or quarantined dogs or those that are waiting to be placed in foster care. The initial plans have been drawn up and the first steps have been taken. We are asking for your donation and support for their further development.

Our organisation is the leading retriever rescue charity in Hungary. It has been running since 2009 as a public benefit association relying solely on volunteers. We successfully rescue, rehabilitate and rehome more than 200 retrievers a year. We work according to an established rescue methodology and adoption protocol and continuously provide relevant information to the public. The cost of caring for a single dog can reach several hundred thousand forints. One of our most important tasks is to change and improve people’s attitudes regarding animal care and welfare and promote responsible behaviour. We wish to strengthen this through our adoption process, our communication channels (website, facebook) and events. We want to highlight the issue of animal welfare also by participating in this walk.

List of donors

2019-09-04 anonym 5 000HUF Hajrá!
2019-09-05 Hegedus Zoltan 20 000HUF
2019-09-05 anonym 1 000HUF
2019-09-05 Hári 5 000HUF
2019-09-05 Dragomir János 5 000HUF
2019-09-05 Holly Mala 5 000HUF
2019-09-07 anonym 5 000HUF
2019-09-09 anonym 2 000HUF
2019-09-12 Tündi 10 000HUF
2019-09-16 Tomi 5 000HUF
2019-09-17 anonym 1 000HUF Hajrá
2019-09-17 Eszti 6 000HUF
2019-09-23 Soós\' 15 000HUF
2019-09-24 Sipőcz Márk 5 000HUF
2019-09-24 Dobra Ilona 2 000HUF
2019-09-26 anonym 2 000HUF GM nevében
2019-09-26 Mi 10 000HUF hogy sok Lola és Milo lehessen.
2019-09-27 Koródi Eleonóra 2 000HUF
2019-09-27 Öcsi 10 000HUF
2019-09-30 Nagy Ferenc 5 000HUF
2019-10-03 anonym 5 000HUF Hajrá hajrá!!!,üdv:Zokni;-)

Related event - "New Day – New Hopes"

2019-10-05

“New Day – New Hopes” is a new community fundraising event the central element of which is a walk starting late at night and finishing at sunrise. The main participants of the morning walk are fundraising Ambassadors who, through their participation in the event, collect funds for a Good Cause of their choosing in their own circle of friends.

The concept and the spirit of the event are built around two thoughts: the dawn after the night, the sunrise, which symbolizes hope and optimism in the future and the common walk that reflects the cooperation between individuals and organizations. All of this without any political overtones, the event is solely focused on the activities of NGOs and on fundraising.

The morning walk will take place on 5. Octobre 2019 (Saturday), its planned route will be from the Széll Kálmán square to the top of the Gellért Hill (about 3.5 km). The planned departure time is 5:00, the sun rises at 6:47, and the program ends with a common breakfast after sunrise.

" There was never a night or a problem that could defeat sunrise or hope."
(Bernard Williams)​