Békési Éva

DONATE!

Erdők nélkül nincs élet ♥


2019.10.01-2019.11.30.

Földünk erdeit borzasztó módon megtizedelték a 2019-es erdőtüzek, mindennél nagyobb szükség van az erdőfelületek növelésére.

Brazíliában életre-halálra folyó harcot vívnak a helyi törzsek az erdők megmentéséért, Oroszországban pedig minimum 60 év kell ahhoz, hogy a leégett régiók erdei regenerálódni tudjanak. https://www.origo.hu/nagyvilag/20190802-orosz-tudosok-egy-evszazadra-lesz-szukseg-a-leegett-sziberiai-erdok-regeneralodasahoz.html

Amiről sokan nem tudnak, hogy a tűz elérte Alaszkát, és Kanada nyugati partvidékét is. A tüzek egyik okozója a felmelegedés hatására a Polar vortex megváltozott iránya, a másik tényezője az emberi gyújtogatás..

Akárhol is vagyunk jelenleg a földön, számos dolgot tudunk tenni - csökkentjük a szén-dioxid kibocsátásunkat, nyomást gyakorlunk, hogy ez a fajta tudatosság, és aktív szemléletváltás központilag is felerősödjön, és próbálunk minél több fát ültetni.

Amiért borasztó fontos az erdők jelenléte - nincs semmilyen technológiai megoldás, ami a fáknál zöldebben és egészségesebben tudna nagy mennyiségű szén-dioxidot megkötni, és hasonlóan a vízháztartásban is nagyon fontos hűtő hatása van az erdőknek - a gyökereikkel azonnal inni kezdenek, ahogy elered az eső. Ezért is hívják őket szanszkritul pádapáknak, azaz \"lábbal ivóknak\". A fenyőerdők pedig konkrétan aerosolt bocsátanak ki, ami növeli a légkörben a felhőképződést. Sajnos mindenki hallotta, hogy a fenyőerdők is tömegesen pusztulnak :(
https://www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/dramai-mertekben-pusztulnak-erdeink-936569/

Kérlek segítsetek, tegyünk meg minden tőlünk telhetőt!!
Nincs fontosabb ajándék, mint az, hogy tudjunk tiszta levegőt lélegezni, és egészségesek maradhassunk.

Az ültetés tervezett helyszíne: Pilisi Parkerdő
ideje: november - időjárástól függően lehet december eleje

/kép credit: Fabien Barrau/
Home / For individual donors / Ambassadors and commitments

Treeplanting is thekey of theclean air and greenenvironment

JÖN Organization starts a Tree Planting Ambassador program meto create clean air and greenenvironment. Thinking of thenextgeneration, wewanttomake a nicer and cleanerenvironmentforthem. Our aim to in volve the people to plant more and more tree son public places and info rest scooperating with authorities.

In theer a of climatechange, the forest fires, deforestation and illegal tree felling the need of goodcases is getting bigger. Forus, promoting treeplanting is such a thing. As a part of our environmental organization's Don't burn, compost! a wareness raising campaign in autumn weannouncethe JÖN Tree Planting Ambassador programme. If it will be successful, after the participant volunteers' fundraising we organize tree planting events in October and November.

We organize the eventsin the most optimal, most cost-effective way to deliver the donations to the good place, hoping Hungary will be greener next spring.

We only ask from the applicant Tree Planting Ambassadors, to collect as much donations as possible, because the professional tree planting can take up huge amounts..

More about the programmeon our website:
https://jonalapitvany.hu/faultetes-tiszta-levego-zold-kornyezet/

 

List of donors

2019-11-12 anonym amount not public
2019-11-15 Pumpkin 2 500HUF

Related event -

2019-09-01