Csenki Niki

Futok, hogy Ők is hintázhassanak!

29. Wizz Air Budapest Félmaraton
2014. szeptember 14.

Gyereknek lenni, egészségesnek lenni alapvető jog! Nem mindenkinek adatik ez meg...
Anyaként fel sem tudom fogni, hogy elveszíthetném a gyermekeimet bármilyen ok miatt.
Van, akinek az élet, a sors, a Jóisten... (szabadon behelyettesíthető) kemény, embert próbáló feladatot oszt. A pécsi Dóri Házban (gyermek hospice) ezen szülőknek, családtagoknak és maguknak a beteg gyerekeknek segítenek nap mint nap.
Épkézlábként kötelességem segíteni.
2014. elején kezdtem el futni. Lassan, óvatosan, megfontolva haladva, de folyamatos "munkát" végzek. Az első mérföldkő, nagyobb cél az őszi félmaraton.
Úgy gondolom, hogy ne legyen öncélú a dicsőség - futó követként - segíthetek a kerekesszékes hintára való összeg összegyűjtésében.
Kedves Barátok, Ismerősök, azok Ismerősei! Amennyiben tehetitek, kérlek segítsetek.
Ősi dakota mondás :-D Sok kicsi sokra megy!
Home / For individual donors / Ambassadors and commitments

Fuss, hogy Ő is hintázhasson

Magyarország első gyermekhospice háza, a pécsi Dóri Ház lakóinak jelentős része kerekesszékkel közlekedik. Az egészséges gyermekek mindennapjainak részét képező játszótéri hintázás számukra egy elképzelhetetlen, mégis vágyott élmény. A szervezet udvarán felállított, kerekesszékes használatra kifejlesztett hinta szebbé varázsolná az életet megrövidítő, vagy életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyermekek mindennapjait. A kerekesszékes hinta ára szállítással és összeszerelési költségekkel együtt: 2.200.000 Ft.

Kedvenc Futó Követed támogatásával Te is örömük részesévé válhatsz!

 

„Vannak gyermekek, akiknek nem adatik meg a hosszú élet. Mi értük vagyunk és azokért, akik a legjobban szeretik őket.”A Szemem Fénye Alapítványt Gyura Barbara 2002-ben, személyes tragédiáját követően hozta létre, miután daganatos betegség következtében elveszítette kisfiát. Az alapítvány kezdetben gyermekbeteg-szállítással foglalkozott, majd 2010-ben megnyitotta Magyarország első gyermekhospice házát, a pécsi Dóri Házat. Jelenleg több, mint száz súlyosan beteg gyermeket nevelő családdal áll kapcsolatban.

A mentesítő ellátás keretében a gyermekek, szülők, testvérek évente huszonegy napot tölthetnek el térítésmentesen a Dóri Házban, kipihenve ezzel a mindennapok küzdelmeit. Az életvégi ellátás esetén nincs időkorlát. A terminális állapotú gyermeket vagy fiatalt a nővérek és a terapeuták kísérik el utolsó útjára, holisztikus jellegű támogatást nyújtva a hozzátartozóknak is. Munkájuk nem ér véget az elmúlással, a gyászfolyamatban is a család rendelkezésére állnak. 

  • A hintázás az anyaméh nyugalmára emlékezteti a gyermekeket
  • A kerekesszékbe kényszerült gyermekek is megtapasztalhatják az önálló játék örömét, hisz önmagukat segítség nélkül hajthatják
  • A ringató mozgás felszakítja a hörgőkbe letapadt váladékokat
  • Ugyanolyan felszabadultan játszhatnak, mint kortársaik
  • Az egészséges gyermekekkel közösen élhetik át a játék örömét, megszűnik a kirekesztettség érzése
  • Instabil felület, így erősíti a törzs tartóizmait

                               


                                                

 

Embassador's posts

List of donors

2014-08-03 Niki 5 000HUF
2014-08-03 anonym amount not public
2014-08-05 anonim amount not public
2014-08-05 Isik Zsuzsa 5 000HUF En is beszalltam :) Hajra 4.0-sok!
2014-08-11 anonym amount not public Már önmagában is nemes célra küldöm a pénzt, de legalább a múltkori szülinapi részvételed is megköszönöm:)Puszi és jó futást
2014-08-11 Sári 5 000HUF Lehet, hogy nem is igaz, hogy "Szégyen a futás, de hasznos"?
2014-08-12 anonym amount not public
2014-08-14 kolba péter 5 000HUF
2014-08-15 anonym 15 000HUF

Related event - 29. Wizz Air Budapest Félmaraton

2014-09-14

Fuss jótékonyan Magyarország legnépszerűbb félmaratoni futóversenyén!


2013-ban rekordszámú, 7437 egyéni félmaratonista érkezett célba a Városligetben a BSI által szervezett eseményen. Bízunk benne, hogy idén is legalább ennyi elégedett, mosolygó futó teljesíti a legyőzhető távolságot. Legyél Te is egy közülük! Célba érkezésed boldogságát tedd még teljesebbé azzal, hogy „jó ügyeket” támogatsz versenyünkön, hiszen adni öröm.