Kékesi Mandarin Alexandra

Kérlek, kapcsold le a villanyt!

"New Day – New Hopes"
2019.10.05.

Kérlek, kapcsold le a villanyt. Kivágod a fákat....- avagy óvjuk a környezetet és erre másokat is figyelmeztessünk.

A fent olvasott mondat ezeregyszer hagyta el a számat és az is tuti, hogy ezzel az ismerőseim agyára mentem. Sokszor. Mégis hiszek abban, hogy nem elég elégszer elmondani, elégszer figyelni (nekem is) arra, hogy a felelőtlen fogyasztás milyen károkat okoz. Rengeteg fát kivágunk azért, hogy még több területet építhessünk be, hogy még több használati tárgyat hozhassunk létre.

Zala megyei vagyok, egy kis faluból származom, ahova erdők szegte, mezők kísérte kalandos úton lehet eljutni. Azonban gyerekkorom óta, évről-évre csökken a mesés, erdővel borított dombok száma. Az utóbbi időben feltűnően sok területet vágtak tarra, borzasztó végignézni a korábban napfényben úszó vagy épp köddel borított erdők megkopasztott helyén. Nekem nagyon hiányzik.

Sok más természetvédelmi dolog mellet a WWF Magyarország kiemelten figyel erre az ügyre is, pont emiatt örültem annak, hogy kampányba kezdhetek velük.
Szeretem, hogy kellő szakértelemmel és lélekkel dolgoznak, hogy nap-mint nap aktívan tesznek azért, hogy megállítsák ezt a hullámot és visszaadják nekünk a természet ezen csodáját.

Közös kampányunk célja az, hogy az itthon megjelent problémákra felhívják a fiatalabbak figyelmét is. A WWF Magyarország környezeti nevelés programot indít, melynek keretében iskolai foglalkozások során tanítják meg a diákoknak a fenntarthatóság csínját- bínját. Mindemellett- ami számomra a legizgalmasabb- használják ehhez a színház világát, egyedül álló színházi nevelés projektet dolgoznak ki, hogy a dramaturgia eszközeivel hívják fel a figyelmet a környezettudatos életre.

Szuper lenne, ha te is hozzájárulnál ahhoz, hogy mindez létrejöhessen. Kérlek, adományoddal támogasd kampányom, iszonyú hálás leszek érte, nem csak én, de talán az újonnan életre kelő erdőink is.

Mandarin


Home / For individual donors / Ambassadors and commitments

List of donors

2019-09-06 anonym 10 000HUF
2019-09-09 Dóri 3 000HUF Csak neked
2019-09-17 Kokcsi 10 000HUF Na jò.
2019-09-19 pumi 10 000HUF
2019-09-19 Droid 10 000HUF
2019-09-20 E 15 000HUF Hajrá Mandi!
2019-09-29 anonym amount not public

Related event - "New Day – New Hopes"

2019-10-05

“New Day – New Hopes” is a new community fundraising event the central element of which is a walk starting late at night and finishing at sunrise. The main participants of the morning walk are fundraising Ambassadors who, through their participation in the event, collect funds for a Good Cause of their choosing in their own circle of friends.

The concept and the spirit of the event are built around two thoughts: the dawn after the night, the sunrise, which symbolizes hope and optimism in the future and the common walk that reflects the cooperation between individuals and organizations. All of this without any political overtones, the event is solely focused on the activities of NGOs and on fundraising.

The morning walk will take place on 5. Octobre 2019 (Saturday), its planned route will be from the Széll Kálmán square to the top of the Gellért Hill (about 3.5 km). The planned departure time is 5:00, the sun rises at 6:47, and the program ends with a common breakfast after sunrise.

" There was never a night or a problem that could defeat sunrise or hope."
(Bernard Williams)​