Kis-Varga Judit

"Néha azt kívánom, bárcsak állat lennék inkább, mert akkor nem szemetelnék semmit."

"New Day – New Hopes"
2019.10.05.

Nemrég az alábbi beszélgetés zajlott le a 7,5 éves kisfiam és egyik barátja között:

- „Gyere, nézzük meg, hogy van-e itt a patakban béka!”
-„Úgy látom, nincs. De szemét az van benne. Olyan szörnyű, hogy az emberek beledobálják a szemetüket.\\"
-\\"Szerintem is. Én néha azt kívánom, bárcsak állat lennék inkább, mert akkor nem szemetelnék semmit.\\"

Mit ne mondjak, jó érzés volt hallgatni ezt a beszélgetést, tudni azt, hogy ilyen kisgyerekként már ennyire tisztán látják a környezet- és természetvédelem fontosságát (is). Szinte minden hétre jut legalább egy hasonló szösszenet, a kisfiam számára ez tényleg fontos dolog, ahogy az újrahasznosítás is a zsigereiben van. Anyukámmal együtt az újrahasznosítás regionális nagymesterei címet is elnyerhetnék, mert ha rajtuk múlik, semmit nem dobunk ki addig, amíg akár csak egy apró része is, de felhasználható valamilyen formában.

Számára fontos, számomra pedig óriási büszkeség, de tényleg. Mert hát kiben bízzunk, ha nem a gyerekekben? Persze, mi felnőttek is rengeteget tehetünk, ez nem is kérdés, de a gyerekeké a jövő, ha őket megtanítjuk a természet szeretetére, és az ő saját felelősségükre, akkor talán a megoldásokat is könnyebben megtalálják majd.

Ezért is csatlakoztam örömmel a WWF Magyarország felkérésére a környezeti nevelés fontosságára fókuszáló kampányukhoz, ami többek között iskolai előadások szervezésére fordítja majd a kampányból származó bevételt.

A célösszeg 2.500.000 Ft, ebből én 250.000 Ft összegyűjtésére vállalkoztam, és ezúton kérlek titeket, hogy ha tehetitek, adományokkal támogassátok ezt az akciót.

Nincs olyan, hogy túl kicsi összeg. Minden egyes felajánlást nagyon-nagyon köszönök előre is, drukkolok nagyon, hogy sikerüljön összegyűjtenünk a pénzt.
#együttlehetséges
Home / For individual donors / Ambassadors and commitments

List of donors

2019-09-12 Citella 2 000HUF
2019-09-12 Gőgh Heiko 1 000HUF
2019-09-18 Zsu 5 000HUF

Related event - "New Day – New Hopes"

2019-10-05

“New Day – New Hopes” is a new community fundraising event the central element of which is a walk starting late at night and finishing at sunrise. The main participants of the morning walk are fundraising Ambassadors who, through their participation in the event, collect funds for a Good Cause of their choosing in their own circle of friends.

The concept and the spirit of the event are built around two thoughts: the dawn after the night, the sunrise, which symbolizes hope and optimism in the future and the common walk that reflects the cooperation between individuals and organizations. All of this without any political overtones, the event is solely focused on the activities of NGOs and on fundraising.

The morning walk will take place on 5. Octobre 2019 (Saturday), its planned route will be from the Széll Kálmán square to the top of the Gellért Hill (about 3.5 km). The planned departure time is 5:00, the sun rises at 6:47, and the program ends with a common breakfast after sunrise.

" There was never a night or a problem that could defeat sunrise or hope."
(Bernard Williams)​