Némethné Futár Erzsébet

2 Perc és MEGÉRTED – ennyi biztosan van/You have 2 minutes for sure

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Mi, a Morgan Stanley Budapest Enable csapata hisszük, hogy kis odafigyeléssel sokat tudunk segíteni az autizmussal élő emberek sorsán. Ha kicsit megértjük, megismerjük őket könnyebb már az elfogadásuk is. Mindezt teszi lehetővé az a két perces film, melyet az Autistic Art Alapítvány készül legyártatni.
Adományoddal hozzájárulsz ennek megvalósításához és ezzel az autizmussal élők jobb társadalmi integrálásához.


The Enable network of Morgan Stanley Budapest believes that even a small effort could make a weighty impact. The more we know about people living with autism, the better we understand them. The Autistic Art has an idea of preparing a short film about these people and by this enforces their social inclusion.
We fully support it ! Please join and donate for this great cause.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

„Van 2 perced…?”

Edukációs kisfilm kicsiknek (és nagyoknak) - autizmussal élő társainkról

 

Azt mondják, egy generációnyi mély szeretettel nevelő szülő megváltoztathatná a következő generációt, és ezzel: A VILÁGOT.

De azt kérdezed, hogyan, igaz?!

Hiszen valóban számtalan üggyel találkozunk nap, mint nap, amely támogatásra szorul, amelyet oly könnyedén, pici erőfeszítéssel felkarolhatnánk, és segíthetnénk, azonban sokszor magunkra maradunk és elakad tenni akarásunk. Mégis hogy legyen fülünk a hallásra, szívünk az ügyhöz, eszközünk a megoldáshoz?

Mi most találtunk egy megoldást: az új, friss, mindenképpen erős és izgalmas gondolatért nem kell messzire mennünk, sokszáz könyvet elolvasnunk. Egyszerűbb: tanuljunk a fiataloktól, tanuljunk gyermekeinktől, mert az ő lelkük tiszta, személyiségük nyitott, maximálisan elfogadó.

Autizmussal élő társaink életében az első számú nehézségi faktor a társadalom maga. Bizony, a nekünk természetes közegben ők sokszor furcsának tűnnek, nehezen kezelhetőnek. Szomorú tény, de a legtöbben szinte azonnal negatív gondolatokat társítunk hozzájuk, pedig, ha eszünkbe jutna, hogy talán autizmussal élnek… abban a 2 percben igazán ELFOGADÓVÁ válhatnánk.

Igen, ilyen rövid idő is elegendő ahhoz, hogy változtassunk hozzáállásunkon.

Ezért két percben kívánunk segítséget nyújtani; és elkészíteni az első magyar nyelvű, elsősorban a legkisebbeket megcélzó érzékenyítő, és edukatív kampányfilmünket. Hiszünk abban, hogy a jól megfogalmazott és átadott üzenet paradigmaváltást hozhat az autizmussal együttélők és a többségi társadalom kapcsolatában.

Kisfilmünkben neves, hazai színészek működnek közre.

Adományoddal biztosan elkészül ez a kisfilm, és általa hidat építünk az autista és nem autista világ között.

Keretösszeg: 1.200.000

Adományozók listája

2019-09-05 Donor 1 5 000Ft Összedajuk! megcsináljuk !
2019-09-10 anonym 10 000Ft
2019-09-10 anonym 5 000Ft
2019-09-26 Aniko 3 000Ft
2019-09-26 Rainman 2 000Ft
2019-10-16 anonym 300Ft
2019-10-21 anonym 20 000Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​