Molnár Anna

TÁMOGASS!

\"a bárányok mégis megeszik a virágokat\"

Egyéni események
folyamatos

Azt hiszem, ha pontosan kéne foglamaznom magammal kapcsolatban, azt mondanám, hogy \'érzelemember\' vagyok. Mindent ami velem, vagy körülöttem történik jellemzően magas hőfokon élek meg.
Ebből adódóan természetesen folytonos csatatér ez az élet, hiszen egy csiga eltaposásától egy bögre széttöréséig, a nap sütésén vagy nem sütésén át minden felfokozottan megy át rajtam.
Ez van, hogy kezelheztő, van, hogy szerethető és van, hogy pusztító.
Sokan félünk erről beszélni, sokan nem tudjuk hogyan kezelni önmagunkat.
Hiszem, hogy a mentális egészség alapvető joga kéne, hogy legyen minden embernek.


Bodor Panna évek óta az életem része, mint barát, mint alkotó társ. Ő az én életemben a \'tűzember\'. Nagy lángon égő lény, aki rengeteg energiát ad és megfékezhetetlenül kűzd, ha valami fontos neki!

Az NKA és az Ébredések Alapítvány segítségével bemutatásra kerűlő, A hisztérika című előadásunk egy olyan ember története lesz, aki sokunkban lakik és akivel sokan harcolunk.

Az előadás díszlet- és jelmez tervezőjeként kérlek téged, segíts hozzájárulásoddal a darab látvány világának létrehozásában és abban, hogy csapatunk minden tagja jelképes fizetést kaphasson munkájáért.

Támogass minket, hogy olyan ügyekkel foglalkozhassunk, amik talán téged is, talán mindenkit értintenek.

Sok kicsi tényleg sokra megy!


Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Bodor Panna: A hisztérika című előadásának létrehozása és bemutatása a Mu Színházban.

Miért stigmatizáljuk a mentális betegségeket? Miért nehéz segítséget kérnünk, miközben a lelki sérülések is épp olyan valóságosak, mint a fizikaiak? Miért tabu még most, 2020-ban is a terápia és miért számít gyengeségnek, ha valamit nem tudunk egyedül megoldani? Ugyan egyre több közéleti szereplő beszél világszerte mentális zavarairól, mégis igen gyakori hozzáállás a tabusítás, illetve a közvélekedés, miszerint a láthatatlan problémák nem is léteznek, pedig az öngyilkosság még mindig vezető halálozási ok világszerte.

Készülő előadásunk egy mentális egészség coming out, vagyis egy igaz történeten alapuló kortárs drámai szöveg színpadra állítása, amely fanyar humorral és öniróniával mutat be szorongást, magányt és a terápiás folyamatok küzdelmeit.

Hiszünk abban, hogy ez a gesztus hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben tudjunk beszélni a lelki küzdelmeinkről, valamint talán abban is segít, hogy az embert lássuk meg a különböző címkék és diagnózisok mögött, azt az embert, aki tulajdonképpen nem is annyira különbözik tőlünk.

Adományozók listája

Ezt a kampányt jelenleg még nem támogatta senki...

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-01-01

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.