Barta Marianna

A biztonságot adó szeretet

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.Az EMMA-val hatalmas hiány pótlódik, pótlódhat.

Hiszen sok mindenre megtanítottak minket a különféle iskolákban, de azt, hogy hogyan legyünk anyák, szülők, azt nem.
Míg a (nem is oly régi) múlt században az anyák, nagyanyák, dédanyák tudtak tanácsot adni, praktikákat mutatni, titkokat súgni lányaiknak, unokáiknak, dédunokáiknak, a mai világban ez már csak keveseknek adatik meg. A szoptatással kapcsolatos jó tanács az én esetemben is csak a harmadik gyermekem születésekor jött meg.
Mint fejlesztő pedagógus a munkám során tapasztalom, ha az anyák nem szoronganak és biztonságot adó szeretettel látják el gyermeküket, az a gyermekekre is kihat... és ennek hiánya is.
Ahhoz, hogy az anyák ne szorongjanak, sok-sok kérdést kell föltenniük a babáról, a saját érzéseikről, a családról, praktikus, hétköznapi dolgokról.
Úgy gondolom, ebben is nagy segítség az EMMA.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Találkozzunk EMMÁnál! EMMA Műhelyek az anyák közösségéért

Az EMMA Egyesületben 2010 óta dolgozunk azért, hogy a szülés, születés során mindenki emberséges bánásmódban részesüljön, hogy a gyermekvállalás időszaka minél örömtelibb és sérülésmentes legyen. A jelenlegi szülészeti ellátórendszer átláthatatlansága, a szokásjogon nyugvó ellátási rend úgy az anyáknál, mint a szakembereknél bizonytalansághoz és nehézségekhez vezet.

Az EMMA Műhelyt azért hoztuk létre, hogy azok a nők, akik nehéz vagy traumatikus élményeket éltek át a gyermekvállalásuk során, gyógyulni tudjanak. Műhelyeink olyan védett, ítélkezéstől mentes teret biztosítanak a nőknek, ahol szakértő moderálása mellett megoszthatják egymással élményeiket és érzéseiket. Az anyaság idején számtalan elvárásnak, kihívásnak kell megfelelniük, amikor életbevágó, hogy ne maradjanak magukra a kételyeikkel.

Egyesületünk célja ezzel a közösségi adománygyűjtéssel, hogy az eddig csak Budapesten elérhető EMMA Műhelyeket más városokba is elvigye, hogy Debrecenben, Székesfehérváron és Veszprémben is találkozhassanak egymással az anyák, és megtapasztalhassák a női közösség megtartó erejét, Ezáltal több nő kaphassa meg azt a figyelmet, biztonságos teret és szakértő odafordulást, amire szüksége van a szülés körüli időszakban.

Követeink támogatásával megvalósulhatnak közös céljaink. Adományoddal te is részese lehetsz ennek.

Támogasd az EMMA Műhelyt! Találkozzunk EMMÁNÁL!

 

Adományozók listája

2019-09-03 Kata az összeg nem publikus
2019-09-03 anonym 2 000Ft Hajrá Manna!
2019-09-06 Lloyd csalad 5 000Ft
2019-09-06 anonym 2 000Ft Hajrá Manna!
2019-09-06 anonym 2 000Ft Köszi Manna!
2019-09-07 Kriszta 2 000Ft Puszi Manna
2019-09-18 RZs 5 000Ft for all the mothers and fathers
2019-09-18 5 000Ft
2019-09-19 Andi 1 000Ft Hajrá Manna! :)
2019-09-29 anonym 24 000Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​