Kóka Zoltán

A jövő szervátültetett bajnokaiért

Óbudai Futófesztivál
2017.04.22-2017.04.23.

10 éve vagyok veseátültetett: előtte 15 éves koromig az egészséges kissrácok életét éltem, a 2005-ös év hozta a drasztikus változást: vesebetegséget, később művesekezelést végül 2007-ben a veseátültetést, mellyel egy vadonatúj életet kaptam. Olyan élethelyzetekbe kerültem és olyan dolgokat tapasztalhattam meg, amiket a betegség nélkül valószínűleg soha. Ezekben a történetekben bőven van szomorú, fájdalmas és kívülálló számára olyan is, ami egyszerre vált ki az emberekből meglepettséget, borzongást, hidegrázást, de tiszteletet, tekintélyt, mosolyt és elismerést is. Ennél sokkal több a jó történet, a közös emlékek, az egymás iránti kötelék, ami összetart minket szervátültetetteket.
A szervátültetés után kezdtem el asztaliteniszezni, lehetőségem volt nemzetközi versenyeken részt venni, lehettem Európa- és világbajnok is.
Nagyon hálás vagyok ezért mindenkinek. Örömmel állok be futó nagykövetnek a Trappancs Egyesület csapatába, hogy azoknak a gyerekeknek is lehetőségük legyen átélni a verseny varázsát, akik nagyon emlékeztetnek arra, aki én voltam 10 évvel ezelőtt.


Segítsetek valóra váltani a jövő bajnokainak nagy álmát, segítsetek abban, hogy eljussanak velünk a Szervátültetettek Világbajnokságára!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A szervátültetett bajnokokért

A legnagyobb megmérettetés a szervátültetett sportoló gyermekek számára a kétévente megrendezésre kerülő Szervátültetettek Világbajnoksága, melynek idén Malaga ad otthont. Szorgalmuk, elkötelezettségük és tehetségük alapján ők a jövő reménységei, így méltóak arra, hogy bekerüljenek a Magyar Szervátültetett Válogatottba.

Az adománygyűjtéssel a célunk az, hogy minél több szervátültetett gyermek versenyezhessen 2017-ben a Szervátültetettek Világbajnokságán.  A nevezési díj és az utazási költség fejenként 450 000 Ft, adományoddal ehhez tudsz hozzájárulni.

TRAPPANCS Szervátültetett Gyerekek Rehabilitációs és Sportegyesülete azt a célt tűzte ki maga elé, hogy hozzásegíti a szervátültetett tinédzsereket ahhoz a teljes élethez, amire az új szervvel esélyt kaptak: lelki és testi rehabilitáció, középpontban a sport szeretetével, a valahova tartozás érzésével. 

A szervátültetett fiatalok  gyermekkoruk nagy része a betegségről, kórházról, fájdalomról, korlátokról szólt. A sikeres szervátültetés után egy új világ nyílik ki számukra, ahova a betegség kapcsán megcsappant önbizalommal lépnek, amely erősítésének egyik legjobb lehetősége a rendszeres sportolás, a versenyeken való részvétel és siker.

Tudj meg minél többet az egyesületünkről, a rehabilitációs és sporttevékenységünkről, illetve a szervátültetett és szervre váró sportolóinkról: http://trappancs.hu

Indulj velünk, hogy Ők is indulhassanak!

  

Adományozók listája

2017-03-18 anonym az összeg nem publikus Öröm látni az utadat és még nagyobb öröm, hogy Te is tenni akarsz valamit a mostani kicsikért! Klassz vagy és klassz a Trappancs csapata is. Hajrá Zoli!
2017-03-18 Ilcsi az összeg nem publikus
2017-03-20 FIF az összeg nem publikus Sok sikert, jó egészséget!

Kapcsolódó esemény - Óbudai Futófesztivál

2017-04-22

A sportolni vágyókat mindig szeretjük egy kis újdonsággal meglepni. Az Futófesztivál 2017-ben is kétnapos lesz, ennek oka, hogy mindenki kényelmesen rajthoz tudjon állni, szülők együtt futhatnak gyermekeikkel, vagy akár további kihívást érezve magukban a másik napon, kényelmesen indulhassanak a hosszabb távokon is.

A két napon összesen 8 választható távon tudnak a nevezők rajthoz állni. Az első nap a Családi Futónapon a Mini (500 m), a családi (2017 m), a 3,5 km-es, a  nordic walking távon valamint új szereplőként az 5.5 kilométeres távon indulhatnak. A második napon a kilométer szerelmeseinek szervezett futamokon 10.5 km-es, félmaratoni, és félmaratoni váltóban 2 és 3 fős csapatokba szerveződve mérettethetik meg magukat az indulók.