Gyurkó Alexandra

A májtranszplantált úszó gyerekekért

Óbudai Futófesztivál
2017.04.22-2017.04.23.

Születésem után azonnal kiderült, hogy olyan betegségem van, ami miatt májátültetésre van szükségem, édesanyám májdarabkájával lettem májtranszplantált 9 hónapos koromban.
Azóta eltelt 20 év: jelenleg egyetemre járok. Több, mint 11 éve úszom versenyszerűen. Lehetőségem volt a Szervátültetettek Világbajnokságán és Európa Bajnokságán is a dobogóra állni, világ- és Európa-bajnok lehettem. A legnagyobb elismerést tavaly kaptam: az M4 Sport gáláján elnyertem a speciális kategória „Év Sportolója” díját.
Emlékszem a sportolói pályafutásom minden percére. Emlékszem az első nemzetközi versenyemre, emlékszem az első aranyéremre, az érzésre, ami összehasonlíthatatlan bármivel.
Szeretném, ha a jövő bajnokai, a sportoló szervátültetettek kisebbek is átélnék ezt az érzést, bejárnák ezt az utat, szeretném, ha eljutnának ők is a világbajnokságra. Látom őket, ismerem őket, szorgalmuk és tehetségük a kicsi én-re emlékeztet. Örömmel csatlakozom a Trappancs Egyesület futó nagykövetei közé és boldogan segítek abban, hogy ezek a szervátültetett gyerekek is ott lehessenek a Szervátültetettek Világbajnokságán.
Segítsetek valóra váltani az Ő álmaikat is, hogy együtt álmodhassunk tovább!

Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A szervátültetett bajnokokért

A legnagyobb megmérettetés a szervátültetett sportoló gyermekek számára a kétévente megrendezésre kerülő Szervátültetettek Világbajnoksága, melynek idén Malaga ad otthont. Szorgalmuk, elkötelezettségük és tehetségük alapján ők a jövő reménységei, így méltóak arra, hogy bekerüljenek a Magyar Szervátültetett Válogatottba.

Az adománygyűjtéssel a célunk az, hogy minél több szervátültetett gyermek versenyezhessen 2017-ben a Szervátültetettek Világbajnokságán.  A nevezési díj és az utazási költség fejenként 450 000 Ft, adományoddal ehhez tudsz hozzájárulni.

TRAPPANCS Szervátültetett Gyerekek Rehabilitációs és Sportegyesülete azt a célt tűzte ki maga elé, hogy hozzásegíti a szervátültetett tinédzsereket ahhoz a teljes élethez, amire az új szervvel esélyt kaptak: lelki és testi rehabilitáció, középpontban a sport szeretetével, a valahova tartozás érzésével. 

A szervátültetett fiatalok  gyermekkoruk nagy része a betegségről, kórházról, fájdalomról, korlátokról szólt. A sikeres szervátültetés után egy új világ nyílik ki számukra, ahova a betegség kapcsán megcsappant önbizalommal lépnek, amely erősítésének egyik legjobb lehetősége a rendszeres sportolás, a versenyeken való részvétel és siker.

Tudj meg minél többet az egyesületünkről, a rehabilitációs és sporttevékenységünkről, illetve a szervátültetett és szervre váró sportolóinkról: http://trappancs.hu

Indulj velünk, hogy Ők is indulhassanak!

  

Adományozók listája

2017-03-20 Barna Család 10 000Ft Jó ügyért!

Kapcsolódó esemény - Óbudai Futófesztivál

2017-04-22

A sportolni vágyókat mindig szeretjük egy kis újdonsággal meglepni. Az Futófesztivál 2017-ben is kétnapos lesz, ennek oka, hogy mindenki kényelmesen rajthoz tudjon állni, szülők együtt futhatnak gyermekeikkel, vagy akár további kihívást érezve magukban a másik napon, kényelmesen indulhassanak a hosszabb távokon is.

A két napon összesen 8 választható távon tudnak a nevezők rajthoz állni. Az első nap a Családi Futónapon a Mini (500 m), a családi (2017 m), a 3,5 km-es, a  nordic walking távon valamint új szereplőként az 5.5 kilométeres távon indulhatnak. A második napon a kilométer szerelmeseinek szervezett futamokon 10.5 km-es, félmaratoni, és félmaratoni váltóban 2 és 3 fős csapatokba szerveződve mérettethetik meg magukat az indulók.