Maléth Anikó

A szervátültetés életet ment

Óbudai Futófesztivál
2017.04.22-2017.04.23.

Transzplantációs koordinátorként dolgozom régóta. A szervre váró gyermekek élettörténetei, gyógyulási folyamatai mindig nagyon mélyen érintenek és hihetetlenül jó érzés látni, ahogy a sikeres szervátültetés után néhány hónappal kortársaikhoz hasonló életet kezdhetnek élni. Külön öröm azt látni, amikor elkezdenek sportolni, erősödni, izmosodni. Lehetőségem volt részt venni kislányommal együtt egy olyan atlétikaversenyen, ahol a szervátültetett atléták versenyeztek egymással, közöttük a gyerekek. Láttam, hogy komolyan megakarják mutatni mindenkinek, hogy mennyire ügyesek. Elmondták, hogy milyen sokat járnak edzésre és láthattam örömüket amikor saját eredményeiken javítanak, egymásért izgulnak és sikereket érnek el. Nagyon szeretnék a világbajnokságon is megmutatni magukat és ott dobogóra állni.

Örömmel segítek nekik ebben azzal, hogy a Trappancs Egyesület futó nagyköveteként – 6 éves kislányommal együtt futva - részt veszek abban a kampányban, amely azért jött létre, hogy minél több szervátültetett gyermek részt vehessen a világbajnokságon.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A szervátültetett bajnokokért

A legnagyobb megmérettetés a szervátültetett sportoló gyermekek számára a kétévente megrendezésre kerülő Szervátültetettek Világbajnoksága, melynek idén Malaga ad otthont. Szorgalmuk, elkötelezettségük és tehetségük alapján ők a jövő reménységei, így méltóak arra, hogy bekerüljenek a Magyar Szervátültetett Válogatottba.

Az adománygyűjtéssel a célunk az, hogy minél több szervátültetett gyermek versenyezhessen 2017-ben a Szervátültetettek Világbajnokságán.  A nevezési díj és az utazási költség fejenként 450 000 Ft, adományoddal ehhez tudsz hozzájárulni.

TRAPPANCS Szervátültetett Gyerekek Rehabilitációs és Sportegyesülete azt a célt tűzte ki maga elé, hogy hozzásegíti a szervátültetett tinédzsereket ahhoz a teljes élethez, amire az új szervvel esélyt kaptak: lelki és testi rehabilitáció, középpontban a sport szeretetével, a valahova tartozás érzésével. 

A szervátültetett fiatalok  gyermekkoruk nagy része a betegségről, kórházról, fájdalomról, korlátokról szólt. A sikeres szervátültetés után egy új világ nyílik ki számukra, ahova a betegség kapcsán megcsappant önbizalommal lépnek, amely erősítésének egyik legjobb lehetősége a rendszeres sportolás, a versenyeken való részvétel és siker.

Tudj meg minél többet az egyesületünkről, a rehabilitációs és sporttevékenységünkről, illetve a szervátültetett és szervre váró sportolóinkról: http://trappancs.hu

Indulj velünk, hogy Ők is indulhassanak!

  

Adományozók listája

2017-03-18 anonim az összeg nem publikus Nagyon nemes ügy, a Trappancs honlapon bóklásztam és minden elismerésem nekik, Neked pedig óriási tiszteletem azért, hogy mellettük állsz.
2017-03-20 Mándoki Adrien 5 000Ft Sok sikert kívánok a gyerekeknek.😊
2017-03-20 Remport Ádám dr. 5 000Ft Fuss Anikó,fuss 😊
2017-04-03 Miczkó Petra 1 000Ft Sok sikert a gyerekeknek!
2017-04-12 Virág 5 000Ft Réka és Anikó, hajrá!