Fuss Gabi, fuss!

A Szurikátákkal könnyebb!

34. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál
2019.09.28.-29.

Mert egyedül nehéz. De tényleg.

Engem fiatal felnőtt korban diagnosztizáltak és nem volt könnyű az átállás. Rengeteg segítséget kaptam a családomtól, barátoktól, szakorvosoktól és ma már talán mondhatom, hogy nem korlátoz semmiben ez a betegség.

Biztos vagyok benne, hogy gyerekként még nehezebb lehet. A diagnózis átalakítja az egész család életét és valójában nem csak az övékét. Fel kell készíteni mindenkit: óvónéniket, tanárokat, edzőket, a szomszéd nénit, bárkit és mindenkit akivel nap, mint nap találkoznak a gyerekek, hogy mi a teendő alacsony/magas vércukor esetén és egyáltalán, hogy ismerhető fel, ha egy kisgyerek mondjuk "hipózik".
Ilyenkor jönnek a Szurikáták. Támogatást nyújtanak a családnak, képzéseket biztosítanak, találkozókat szerveznek, közösséget építenek. Nekik köszönhetően sokkal könnyebb megbirkózni a sokkal, hogy minden megváltozik.

Ezért örömmel mondtam igent a felkérésre, hogy a Spar Maratonon jótékony futó legyek az Ő nevükben. A 30 km-es távot vállaltam be, ahol édesapám is velem fut majd, mert tudjátok, kell a támogatás!:)

Ha úgy gondolod, hogy a Szurikáta Alapítvány is megérdemli a támogatást, akkor segíts nekem elérni a kitűzött célt, cserébe én mindent beleadok a futáson!:)
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Fuss Szuri, fuss! - a cukorbeteg gyerekekért

Mi azért dolgozunk a Szurikáta Alapítványnál, hogy mindig ott lehessünk, ahol egy cukorbeteg gyereknek szüksége van segítségre! A kórházban, óvodában, iskolában…

A gyermekkori cukorbetegség ijesztő előzmények nélkül, egyik napról másikra bukkan fel egy gyermek életében. Innentől kezdve inzulinkezelésre szorul élete végéig. A betegség megjelenése minden család számára nagy megrázkódtatást és fájdalmat okoz.

Ezért:

  • ott vagyunk minden héten az 1. számú Gyermekklinikán diagnosztizált gyermekek kórházi ágya mellett, hogy erőt és reményt adjunk a kétségbeesett családoknak.
  • ott vagyunk, hogy senkinek se higgyék el és semmilyen nyomásra se fogadják el, hogy gyermeküknek nincs joga ugyanúgy óvodába, iskolába járni, mint a nem diabéteszes társainak
  • ott vagyunk, hogy ez ténylegesen meg is valósulhasson és ehhez minden segítséget megadunk a pedagógusoknak és a családoknak egyaránt.

Mennyibe kerül egy jó szó?

Mit ér egy bátorító mosoly vagy ölelés?

Mi az értéke annak, ha egy traumán átesett gyerek visszatérhet a saját óvodai, iskolai közösségébe?

Nem tudjuk, csak azt, hogy hetente újabb és újabb gyerekek és családok élik át a diabétesz okozta traumát, ami mellett nem mehetünk el segítségnyújtás nélkül.

Támogasd ezt a missziónkat a Szurikáta Alapítvány elkötelezett jótékony futóinak vállalásán keresztül.

A Te adományod teszi lehetővé, hogy még egy diabéteszes gyereken segíteni tudjunk!

 

Adományozók listája

2019-09-08 Szaniszló Miklós 10 000Ft Hajrá Gabi!
2019-09-11 anonym az összeg nem publikus Hajra Gabi, jo egyuttfutast!
2019-09-12 Norbi és Orsi az összeg nem publikus Fuss, Gabi, fuss! Hajrá! ????
2019-09-14 ÉvaTompita az összeg nem publikus Okosan Gabika okosan!!
2019-09-14 Nanuci 5 000Ft Hajrá Gabikám!
2019-09-28 Laci 24 000Ft Hajrá!
2019-09-28 Fülöp Család 10 000Ft Hajrá Gabi, szurkolunk ❤️
2019-09-28 Orsi és Norbi az összeg nem publikus Büszkék vagyunk Rád!

Kapcsolódó esemény - 34. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál

2019-09-28

Magyarország legnagyobb futóünnepe rád is vár. Fuss maratont Budapesten, ezen a gyönyörű és változatos útvonalon, sok ezer futótársaddal együtt! 
Ha még soknak találod, hogy egyéniben teljesítsd, akkor vár a 30 km-es táv!
Vagy fuss egy gyors tizest! 
De akár párban és 4 fős váltóban is célba érhettek.