Maácz Fruzsi

A tanulás tud erőt és mosolyt adni

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Sziasztok!

Maácz Fruzsi vagyok a KórházSuli egyetemista önkéntese. Mikor tavaly csatlakoztam a programhoz nem gondoltam, hogy ennyi csodát kapok tőle, és, hogy ennyi örömöt tudok okozni másoknak. Matekot tanítottam skypeon egy vidéki lánynak, aki most tett sikeres osztályozó vizsgát, és ezzel el is értük a kitűzött célunkat. A Kórházsuli és általa tanultam meg, hogy a tanulás igenis gyógyít. Célokat ad, és még egy matek példa sikeres megoldása is mekkora örömöt és önbizalmat ad. Rengeteg szeretetet kaptam, kapok a segítettemtől és az alapítványtól is. Ahhoz, hogy még több gyerkőcnek segíthessünk a tanulás erejével gyógyulni és társaikhoz visszatérni az iskolába, most a TE segítségedre is szükségünk van. A Te adományoddal tudunk fejlődni és még nagyobb dolgokat elérni.
Kérlek támogasd a Kórházsulit akár egy fagyi árával is.
Hidd el ezzel sok beteg gyerek előtt nyílik ki a világ és újult erővel gyógyulnak, tanulnak tovább!
Előre is köszönöm!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A tanulásnak és a közösségnek gyógyító ereje van

Véget ért a nyár, elkezdődött az iskola – ez azonban nem minden gyerek számára jelentheti az osztálytársakkal való találkozás örömét.

Magyarországon a súlyos betegsége miatt szeptemberben több ezer gyerek nem tudta elkezdeni az iskolát. Pedig az a közösség, a tudás, a barátságok és szerelmek helyszíne. A betegség az élet másik oldala, a fájdalom, a félelem, az elveszni látszó célok és elszigetelődés színhelye.

A KórházSuliban önkéntes középiskolások és egyetemisták szegődünk társul a beteg fiatalok mellé. Egy személyre szabott, egyedi oktatási rendszerben a gyógyulás alatti, akár évekig is eltartó időszakban házitanítójukká válunk. A közös tanulás örömével viszünk újra célokat, aktivitást  és társaságot az egyhangú mindennapjaikba.

Hisszük és megtapasztaltuk az elmúlt öt év során, hogy a KórházSuliban mindenki győztes: http://korhazsuli.com/torteneteink/

Most Te is küldetésünk a részévé tudsz válni, ha adományoddal hozzájárulsz a 2019/20-as tanév működési költségeihez. Hálásan köszönjük!Adományozók listája

2019-09-07 meglepetés 2 000Ft Fruzsi, ha mindenki ilyen lenne mint te jobb hely lenne ez a világ❤️
2019-09-18 anonym 15 000Ft Hajrá!
2019-10-03 anonym az összeg nem publikus Hajrá, mentortárs! ????

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​