Damjanov-Petrófi Angéla

Adj esélyt az árváknak!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Sziasztok!

Damjanov-Petrófi Angéla vagyok. Múlt év vége óta vagyok közvetlen kapcsolatban a Dél-alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat Alapítvánnyal. Akkor került hozzám ideiglenesen elhelyezésre az első két mentett kiskutya. Azóta voltak jónéhányan,most is vannak.Ha tehetném,mindet magamhoz venném,de sajnos végesek a lehetőségeim.

A DAOR sokszor erőn felül nyújt segítséget,megtéve mindent,hogy minden mentettke elhelyezése megoldódjon,még ha csak átmenetileg is.

Sajnos mindenkinél végesek a lehetőségek,az alapítványnak saját menhelye nincs,és kevés az önkéntes,akik befogadják a mentettkéket. Mindenki orvosi ellátást kap,külső-belső élősködő mentesítés,kötelező oltások,chip stb.....Ez mind költségekkel jár,amit sajnos adományokból próbál megoldani az alapítvány,ahogy az élelmezést is,állami támogatást ugyanis nem kapnak.

Ezért a segítségeteket kérem,mert én egyedül sajnos kevés vagyok. Az alapítványnak szüksége lenne saját menhelyre,ahol elhelyezhetők a megmentett állatok.Egy hely,ahol van fedél a fejük fölött,nem az utcán kóborolnak,ahol a piciknek esélyük van életben maradni,ahol enni kapnak,és az esetleges betegség/műtét után lábadozhatnak.Ez a hosszútávú terv,de addig is nagy szükség van a segítségetekre,hogy az orvosi ellátásukat fizetni tudják. Sok kicsi sokra megy,akár egy kávé vagy üdítő ára is több,mint a semmi.SEGÍTS,HOGY SEGÍTHESSÜNK!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Legyél a védtelenek megmentője!

Kampányunkkal szeretnénk legalább 1 millió Ft-ot összegyűjteni, melyből 22 kutyát ivartalaníttatnánk (480 ezer Ft)
Egyéb orvosi költségek - alapellátás, balesetes ellátása (520 ezer Ft)
 
Csapatunk több éve menti, segíti a bajban lévő állatokat,2017. novemberben lettünk bejegyzett Alapítvány. Önkéntesek segítségével látjuk el a feladatot, ideiglenes befogadóknál élnek mentett állataink, általában 40-50 –en vannak, menhelyünk nincs.
Az élelmezést külön eledelgyűjtésekkel igyekszünk megoldani. Nehéz anyagi helyzetben lévő gazdáknak segítünk élelemmel és orvosi költséggel.

Több középiskolával vagyunk szerződésben az 50 óra közösségi munka letöltésével, így sokat segítenek a diákok is. Hosszú távú célunk egy Állatvédelmi Centrum létrehozása, ahol az állatok orvosi ellátása, lábadozása, gazdára találásukig elhelyezése, tanítása megoldható, valamint a felelős állattartásra felhívva a figyelmet előadásokkal, rendezvényekkel és önkéntes, állatok körüli munkával várhatjuk a civil állatbarátokat.
 
Sajnos egyre több a kidobott állat, sok a balesetes, aki azonnali ellátásra szorul, sokszor gazda nélkül, vagy olyan gazdával, aki nem tudja vállalni a váratlan kiadást, ebben is igyekszünk segíteni, hogy ne ezen múljon az élete.
Sok madárfiókát is mentünk és gondozunk Önkéntesünk segítségével, galamb, rigó, énekesmadarak, baglyok, nem madár, de nevelt már kis denevéreket is, ahol tudunk, igyekszünk segíteni. Nagyon fontos az ivartalanítás, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, ezért mentetteinken kívül segítünk rászorulóknál is orvosi költséggel.
 
Sajnos állami támogatást ehhez nem kapunk, adományokból és gyűjtésből tudjuk ezeket finanszírozni.
Ehhez kérjük most a segítséget, hogy tudjuk folyamatosan tovább is végezni munkánkat.     
 


 
 
 

Adományozók listája

2019-09-10 Timi az összeg nem publikus -

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​