Végh-Wolf Kata

Adj esélyt az életre

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Sziasztok!

Végh-Wolf Kata vagyok. Már egész kicsi korom óta szívügyem az állatok védelme. Mindig voltak kutyáim, macskáim, de fácánok, fürjek és egyéb kétlábúak is.

Még gimnazista voltam, amikor az első "igazi" mentésem volt.Egy pár napos cicát nem szoptatott az anyja, így magamhoz vettem (akkor még nem sejtettem mire vállalkoztam :-) ). Éjjel-nappal 2-3 óránként etettem egy üres orrcseppes üveget cumisüvegként használva.
A cica végül egy gyönyörű nagy kandúr lett és egy ismerősünkhöz került családi kedvencnek.

Ez a lelkesedésem a 3 gyermekem megszületése óta sem változott, sőt, azóta ők is besegítenek. Most 2 pici kutyust próbálunk életben tartani 2 napos koruk óta, akik árván maradtak. Most 8 hetesek és szuper erős kis szeretetgombócok.

A DAOR-ral már évek óta együttműködök, vagy ideiglenes befogadóként, vagy egyéb segítségnyújtásban. De sajnos állatokat menteni önerőből már nem tudok, nem tudunk. Támogatás híján félő, hogy meg kell húzni egy vonalat, ami után nem megy.
Egy bajbajutott állat orvosi/mentési költsége többtízezer forint is lehet, nem beszélve az elhelyezésükről és további tartásukról, kezelésükről.

Éppen ezért a Ti segítségetekre is szükségem van!
Az alapítványnak minden támogatás hatalmas segítség: az orvosi költségekre, egy jövőbeni nagyobb menhelyre, ellátásokra, arra, hogy azt a bizonyos vonalat SOHA se kelljen meghúzni! Mert az állat az ember miatt jut ilyen helyzetbe, de csak az ember képes arra, hogy új esélyt adjon nekik egy jobb élethez!

Ha támogatnál ebben, ha a cigi helyett, egy tábla csoki helyett, az esti mozi helyett aznap egy bajba jutott állaton segítenél, vagy pusztán te is szeretnél bármekkora összeggel hozzájárulni a mentésükhöz, kérlek segíts nekünk! A legkisebb adomány is egy újabb esély egy bajba jutott állatnak! Mutassuk meg, hogy értük össze tudunk fogni!

Köszönöm!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Legyél a védtelenek megmentője!

Kampányunkkal szeretnénk legalább 1 millió Ft-ot összegyűjteni, melyből 22 kutyát ivartalaníttatnánk (480 ezer Ft)
Egyéb orvosi költségek - alapellátás, balesetes ellátása (520 ezer Ft)
 
Csapatunk több éve menti, segíti a bajban lévő állatokat,2017. novemberben lettünk bejegyzett Alapítvány. Önkéntesek segítségével látjuk el a feladatot, ideiglenes befogadóknál élnek mentett állataink, általában 40-50 –en vannak, menhelyünk nincs.
Az élelmezést külön eledelgyűjtésekkel igyekszünk megoldani. Nehéz anyagi helyzetben lévő gazdáknak segítünk élelemmel és orvosi költséggel.

Több középiskolával vagyunk szerződésben az 50 óra közösségi munka letöltésével, így sokat segítenek a diákok is. Hosszú távú célunk egy Állatvédelmi Centrum létrehozása, ahol az állatok orvosi ellátása, lábadozása, gazdára találásukig elhelyezése, tanítása megoldható, valamint a felelős állattartásra felhívva a figyelmet előadásokkal, rendezvényekkel és önkéntes, állatok körüli munkával várhatjuk a civil állatbarátokat.
 
Sajnos egyre több a kidobott állat, sok a balesetes, aki azonnali ellátásra szorul, sokszor gazda nélkül, vagy olyan gazdával, aki nem tudja vállalni a váratlan kiadást, ebben is igyekszünk segíteni, hogy ne ezen múljon az élete.
Sok madárfiókát is mentünk és gondozunk Önkéntesünk segítségével, galamb, rigó, énekesmadarak, baglyok, nem madár, de nevelt már kis denevéreket is, ahol tudunk, igyekszünk segíteni. Nagyon fontos az ivartalanítás, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, ezért mentetteinken kívül segítünk rászorulóknál is orvosi költséggel.
 
Sajnos állami támogatást ehhez nem kapunk, adományokból és gyűjtésből tudjuk ezeket finanszírozni.
Ehhez kérjük most a segítséget, hogy tudjuk folyamatosan tovább is végezni munkánkat.     
 


 
 
 

Adományozók listája

2019-09-16 ORSA 2 000Ft Hajrá!
2019-09-17 Nemsis 1 000Ft Nem sok, de bízok benne, hogy sok kicsi.... ????????????
2019-09-22 anonym 1 000Ft
2019-09-22 Anide 2 000Ft Minden tiszteletem a tiéd, Kata.
2019-10-02 Edina 1 000Ft Elismerésem Nektek!
2019-10-03 Lili 50Ft Kata-Petra!❤
2019-10-03 Lili 50Ft Kata-Petra!❤
2019-10-03 Lili 15 000Ft Kata-Petra!❤

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​