Igaz Kati

TÁMOGASS!

Adjunk ma egy „halat”, hogy meg tudják ragadni a hálót!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

„Ne halat adj, tanítsd meg halászni!” Hányszor hallottuk már ezt a bölcsességet?
Egyet is értek vele. Elvileg.
Hiszen gyakran látod, hogy hiába gyógyítasz be egy sebet, rögtön előjön a másik, ha nem próbálod a gond gyökerét megtalálni.

A magyarországi mélyszegénység pont ilyen.
Mi, a boldogabb sorsban élők, tesszük a dolgunkat, fizetjük az adónkat, és ebből az állam támogatja azokat, akik másképp leszakadnának: támogatja a gyerekeiket, az oktatásukat, a lakhatásukat, az egészségük megtartását, a munkába jutásukat… Ja? Nem! Ez mind nem történik meg…

Mi a MENÖK-kel megtapasztaltuk, hogy egy jól megválasztott ponton segíteni sokat jelent egy olyan közösségnek, mely maga is tenni akar, de amelyben a legalapvetőbb dolgok is nehézséget jelentenek.

Ezért úgy döntöttem, hogy részt veszek az Új nap – Új remények akcióban.

Pénzadományt gyűjtök azért, hogy két településen (Ószajla és Egerbakta) be lehessen vezetni a közösségi élet központjába a fűtést.
A közösségi házak ezekben a falvakban egyaránt lehetőséget nyújtanak gyerekeknek és felnőtteknek arra, hogy egymást is támogatva előre lépjenek!

Tegyünk ezért mi is egy lépést! Gyere velünk!

Adjunk ma egy „halat”, hogy meg tudják ragadni a hálót, ami a tényleges megoldáshoz vezet!

Igaz Kati

„Fűtést Ószajla és Egerbakta közösségi házának” csapatunk tagjai rajtam kívül: Kürti Jutka, Nagy Emília, Pákozdi Éva és Toldi Zsuzsa. Öten együtt szeretnénk a két ház fűtésrendszerének korszerűsítési árához (2,4 millió forint) minél több adományt összegyűjteni.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Fűtést Ószajla és Egerbakta közösségi házának

A MENŐK 2016 óta működő, pártoktól független civil szervezet. Olyan értékközösség, melynek tagjai számára az emberi méltóság a legnagyobb érték. A MENŐK felkarol minden olyan ügyet, amely egy igazságosabb jövőt eredményezhet. Hiszünk az egyéni felelősségvállalásban és a kisközösségi lét fontosságában. Támogatjuk és erősítjük a helyi kisközösségek működését és egymáshoz kapcsolódását.

Évek óta szoros kapcsolatban állunk az egri SZETA-val. Követeink adománygyűjtésével most is a SZETA Eger környéki településein működő közösségeinek életén szeretnénk könnyíteni. Gyűjtésünkkel két település, Egerbakta és Ószajla közösségi helyiségei fűtésének megoldását kívánjuk segíteni. A fűtés alapja papírbrikett lesz, amelyet a SZETA egri alapítványának munkatársai és önkéntesei készítenek. Ehhez az alapanyagot többek között a MENŐK gyűjti.

Ószajlán a helyi roma közösség a volt kocsmát használja közösségi térként, télen nappali melegedőként. A ház fűtését eddig egy kiskályhával oldották meg. Követeink a mosdó átépítéséhez és a központi fűtés kiépítéséhez gyűjtenek adományokat.

Egerbaktán a cigány lakosság közösséggé formálódását és integrációját az Egerbaktai Közösségi Ház biztosítja (a faluban sem iskola, sem könyvtár nincs), ide járnak a helyiek beszélgetni, itt próbál a Baktarom zenekar is. A házban az eddigi fűtés nem biztosított elegendő meleget, ezért központi fűtést szeretnének. Itt az a célunk, hogy az Egerbaktai Közösségi Ház korszerű fűtésrendszeréhez tudjunk adományokat gyűjteni.

 

Adományozók listája

2019-09-22 budai éva 5 000Ft Drukkolok

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​