Varga Eva

Adni menő, adni jó!

"Új Nap - Új Remények" 2018
2018.09.29.

Igen, nem csak kapni, adni is nagyon jó érzés. Amikor látjuk, hogy felragyog a másik szeme, és az öröm, a hála és együvé tartozás tükröződik benne. Én sok-sok éve támogatok adományokkal ügyeket és szervezeteket szerte a világban, és a racionális indokokon túl ez a fantasztikus jó érzés az, ami miatt teszem.

Most a barátaimnak is szeretném megszerezni az adományozás örömét. Tudom, hogy közületek sokan elköteleződtek már témák és szervezetek mellett. Éppen ezért gondoltam, hogy szívesen támogatnátok engem abban, hogy most egy olyan alapítványnak gyűjtsek, amely évtizedek óta áll a magyar civil szféra mellé, és segíti fejlődését, növekedését. Talán éppen az általatok támogatott szervezetek fejlődését vagy túlélését is azzal, hogy megtanítja nekik, hogyan jelenítsék meg támogatandó ügyeiket, hogyan találják meg és segítsék adományozóikat, és hogyan mutassák meg eredményeiket. A NIOK ezzel előmozdítja a hazai adományozási kultúra fejlődését, ami a mai időkben létfontosságú a civil szféra jövője szempontjából.
A NIOK például adománygyűjtő portált működtet, amelyen keresztül eddig összesen 460 millió forint adomány érkezett több mint 400 különböző jó ügyre. Segíts Te is abban, hogy még több adomány érjen célba!

A NIOK kuratóriumi tagjaként azt vállaltam, hogy követük leszek ebben a kampányban, és segítek nekik forrást gyűjteni arra, hogy saját fejlesztő kapacitásaikat fejlesszék. A többi civil érdekében.
Azt is vállaltam, hogy szeptember 29-én hajnalban felgyaloglok velük és többszáz civillel a Gellért-hegyre, hogy megnézzük a napfelkeltét. Jön a kutyám is, lelkesíteni és húzni. Az ő örökbefogadását segítő egyesület is az adjukossze.hu portálon gyűjt nagy sikerrel!

Most először vagyok kampányoló követ, segítsetek, hogy sikerüljön! Nekem is és a NIOK-nak is.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

#adnimenő, #adniszexi, #adnicuki

Filantrópia. Ez a szó mindenhol a világban egyet jelent. Összehozza az embereket, megmozgatja a szíveket és kezeket, segít és felemel, hol engem, hol másokat.

Mi a NIOK Alapítványnál hiszünk a filantrópia erejében, és azért dolgozunk, hogy az adományozói kultúra itthon is erősödjön.

Az adományozás kultúrája nem alakul ki magától, viszont ragadós, és terjed: minél több jó példa van, annál inkább megérint és megmozgat másokat.

Ha itt vagy ezen az oldalon, te tudod, miről beszélünk! Segíts nekünk, hogy még többen olyanná váljanak, mint Te, hogy más is megismerje az adományozás örömét, és rátalálhasson a szívéhez közel álló ügyekre: támogathassa kiskutyák életének megmentését, elesettek felemelését, roma gyerekek oktatását vagy épp a mozgáskorlátozottak közlekedését.

A NIOK Alapítványnál ezért dolgozunk: segítjük a civilszervezeteket, hogy hitelesen és sok emberhez eljuttatva tudják bemutatni az ügyeiket, és átláthatóan el tudjanak számolni az adományokkal; és segítjük az adományozókat, hogy megtalálják a számukra fontos ügyeket és egyszerűen tudjanak adományozni.

A NIOK fejlesztő munkájának köszönhetően indult el hazánkban a közösségi adományozás (crowdfunding), és terjedt el a telefonos adományozás és a bankkártyás adományozás. Ezek támogatására hoztuk létre, és folyamatosan fejlesztjük Magyarország első adományportálját, az adjukössze.hu oldalt. Kiemelten fontos számunkra az innováció és a kreativitás, fontos, hogy egyszerű felhasználói felülettel biztosítsuk az adományozás lehetőségét, hogy valóban bárki, akár percek alatt adományozóvá válhasson! Az adományportálon keresztül eddig közel 900 ezer adomány, és több mint 450 millió forintnyi támogatás ért célba.

De mi itt nem állunk meg, mert a határ a csillagos ég!

Segítsd adományoddal a munkánkat, hogy minél többen adományozzanak, mert te már tudod, hogy: #adnimenő, #adniszexi, #adnicuki!

 

 

Adományozók listája

2018-09-10 Jurij 2 000Ft
2018-09-10 anonym 3 000Ft
2018-09-10 Anna 5 000Ft
2018-09-10 anonym az összeg nem publikus
2018-09-11 Tamás 10 000Ft Nagyon felnézek Rád, Éva!
2018-09-19 Kokita 2 000Ft
2018-09-19 Judit 3 000Ft Hajrá!!!
2018-09-24 anonym 10 000Ft
2018-09-25 Kati 4 000Ft Már nem sok kell!
2018-09-26 Vica az összeg nem publikus
2018-09-28 Miklós 7 000Ft Hogy meglegyen a cél!

Kapcsolódó esemény - "Új Nap - Új Remények" 2018

2018-09-29

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2018. szeptember 29. (szombat), időpontja, tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.37 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​