D AEROBIC és Torna Sportegyesület

Hajrá Kölcsey Gimnázium!

Föld napja 2020
2020.04.22.

Egyesületeünkben igen sok gyermek sportol 3 éves kortól a felnőttekig amatőr és élsport szintjén is aerobikoznak,tornáznak nálunk.
Nem könnyű sem sportegyesület , sem iskolát vezetni, minden nehézségét ismerjük ha csak a sport területén is. Elhivatottak vagyunk, mind szakmailag, mind érzelmileg a gyermekek iránt, mindig is szem előtt tartottuk, hogy a környezet is a legmegfelelőbb legyen, jól érezzék magukat, és még inkább motiválva legyenek fejlődésük irányába.Az innovatív fiatalok fejlődéséhez ezek elengedhetetlenek.
Pályafutásunk során nem sokan, de voltak akik segítettek, segítik ma is a gyerekek sportolását, mert enélkül nem megy.

Kapcsolatunk a nagy múltú iskolával, hogy tanítványink a Kölcsey falai mögött tanulhatnak, és folyamatosan segítik a gyermekeket a tanulásban és a sportban is egyaránt, az iskola büszke sportolóikra is .

Ma egyedülálló az a környezet,amit megteremtenek az ott tanuló gyermekeknek a Kölcsey Gimnázium falai között, de mindíg is jóhírnevét vitte az iskola !

Kérnénk mindenki segítségét elkötelezettség nélkül, hogy a Budapesti Kölcsey Gimnázium megvalósíthassa ez a projektet!

Hajrá Kölcsey, Hajrá Magyarország, és Éljenek a diákok !

Vegyetek részt minnél többen a kampányban, megtudjuk csinálni !!!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Értékmentés és értékteremtés a Kölcsey Gimnáziumban

A Kölcsey Ferenc Gimnázium szecessziós, helyi védettség alatt álló épület. Az iskolapalota egyre romló állapotát szeretnénk megállítani. Az épületbe érkező jelenleg lehangoló képpel találkozik. Célunk, hogy eltávolítsuk a 1970-es években felrakott, jelenleg lehulló, töredező csempéket. Majd feltárjuk a pillérkötegek gyönyörű íveit, és a főbejáratot, az eredeti állapotot szem elött tartva restaurátori igényességgel helyre állíttassuk.

Jelenleg a fogadó tér egyetlen különlegessége a Kő Pál alkotta Kölcsey-szobor. A műalkotás környezetének izgalmas megújítása lesz egy 12 m2 –es növényfal. Ha álmaink megvalósulnak, akkor a Föld Napján, április 22-én közös növényültetéssel avathatjuk fel a megszépült épületrészt. Teendők a későbbiekben is lesznek. A növényfalat ápolni, az épülettel törődni, a belső terek megújítását folytatni kell. Kölcsey szellemében: hatni, alkotni, gyarapítani. 

 

Adományozók listája

2020-02-09 Dóczi Dorottya 10 000Ft Segítsen Mindenki ! Hajrá Kölcsey Gimi !
2020-02-10 Gazsó János az összeg nem publikus
2020-02-11 Zita 6 000Ft Szép kezdeményezés! Gratulálok!:)
2020-02-14 9/G 20 000Ft Sok sikert!
2020-02-26 Kirschner Hajni 50 000Ft Reméljük megvalósul a célkitűzés!

Kapcsolódó esemény - Föld napja 2020

2020-02-22

1970-BEN KEZDŐDÖTT

Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 20 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek
a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

1990-BEN VILÁGMOZGALOMMÁ VÁLT

Húsz évvel később Denis Hayes és barátai, az ökológiai válság jeleit – a bioszféra pusztulását, az ipari szennyezést, az őserdők irtását, a sivatagok terjeszkedését, az üvegházhatást, az ózonlyukakat, a veszélyes hulladékokat, a túlnépesedést, a savas esőt, az óceánok szennyezettségét stb. – látva kezdeményezték, hogy az 1990-es évek a környezet évtizedeként a közös felelősségre hívják fel a figyelmet.

Ennek érdekében Denis Hayes és barátai 1989-ben Kaliforniában létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, és havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába, hogy a városi tömeg-felvonulásoktól kezdve szabadegyetemi előadásokig, faültetéstől a hulladékok újrahasznosításának megszervezéséig, a nemzetközi hírközlési rendszerek bevonásától falusi majálisokig sokféle akcióval ünnepeljék április 22-én a Föld napját a világ minden országában, a környezetbarát, fenntartható társadalom közös vágyával. Több mint 140 ország 200 millió környezetért aggódó polgára, civil szervezetek válaszoltak felhívásukra, és városok, falvak, iskolák, környezetvédő szervezetek mind-mind saját szervezésű programmal, a legkülönfélébb módon tették emlékezetessé és világméretűvé ezt a napot.