Koller Kinga

Amiről valójában szól a Karácsony

Ne magadnak kérj ajándékot
December

Idén Karácsonykor döbbentem rá arra, hogy nem tudok olyan ajándéktárgyat adni vagy kapni, amely igazán különleges lenne. Ezért úgy döntöttem, hogy, aki nekem örömet szeretne szerezni, segítsen annak, akinek igazán szüksége van rá.
A támogatott szervezet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, akik munkájukkal lehetővé teszik, hogy rászoruló családok asztalára ünnepi vacsora kerüljön.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Felesleges ajándék helyett egy család ünnepi vacsorája

Nem jut eszedbe semmi, amire aminek igazán örülnél idén Karácsonykor, mindened megvan már, amire szükséged van? Sok család számára az lenne a legnagyobb ajándék, ha ünnepi vacsora kerülhetne az asztalra… Most Te is segíthetsz, kérj ajándékba jócselekedetet!

Az ünnepek közeledtével egyre több kérés érkezik hozzánk a nélkülözőktől. Élelmiszermentő munkánk során az adományok értékét megsokszorozzuk,  1000 Ft-ból, melyet működésünkre fordítunk, 18 családot tudunk ellátni élelmiszercsomaggal. Szívesen kapnál idén egy újabb bögre vagy gyertya helyett valami igazán értékeset? Semmi nem szebb ajándék, mint a segítés öröme! Kérd meg családodat, barátaidat, hogy az ajándékodra szánt összegből támogassák élelmiszermentő munkánkat. Minden 1000 Ft felajánlásból, melyet működésünkre fordítunk, 18 család asztalára kerülhet étel Karácsonykor!

Miközben évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel Magyarországon, az éhezők száma egyre nő! Ha a felhalmozódott felesleg mind a rászorulók asztalára kerülhetne, az éhezés felszámolható lenne.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működő nonprofit szervezet. Célunk, hogy összegyűjtsük a felhalmozódó élelmiszerfeleslegeket és ingyenes élelmiszeradományként eljuttassuk azokat 300 000 magyarországi rászorulóhoz, ezzel elősegítve a szegénység és az alultápláltság csökkenését.

              

Adományozók listája

2016-12-19 Ádám és Yvette 5 000Ft Szia! :)Nagyon jó ötletnek gondoljuk ezt amit te kitaláltál. Tényleg sok a felesleges ajándék ezen az ünnepen de hát ilyen világban élünk :). Reméljük örömöt tudunk majd okozni egy rászorulo családnak. Találkozunk 25.én puszi nektek!
2016-12-22 anonym 10 000Ft Boldog karácsonyt!

Kapcsolódó esemény - Ne magadnak kérj ajándékot

2018-12-31

Kellemetlen, ha olyan ajándékot kapsz, amire nincs szükséged? Nem fér el a polcon a huszadik váza, a tizedik salátástál, vagy egy újabb olyan kozmetikai csomag, amit nem használsz? Nem tudod, hogy mi a jobb: az őszinteség vagy a tettetett öröm, amikor olyan könyvet/DVD-t/játékot kapsz, ami már megvan Neked, vagy olyan pulóvert/nyakkendőt/ruhát/dísztárgyat/ékszert, ami nem tetszik? Te is úgy gondolod, hogy az ezekre költött pénznek sokkal jobb helye lenne egy civil szervezetnél, aki az összeget egy Jó Ügyre fordítja? Szeretnéd megkímélni családtagjaidat a fejtöréstől, amit a karácsonyi ajándékozás okoz, de mégis meghagyni nekik az ajándékozás örömét?

Ha a fenti kérdésekre igen a válasz, csatlakozz kampányunkhoz, és kérd meg hozzátartozóidat, hogy az idei ünnepre NE NEKED vegyenek ajándékot, hanem az arra szánt összeget ajánlják fel egy Jó Ügy javára, amit Te javasolsz nekik!

Ne feledd: a Karácsony nem a Te születésnapod! Az ajándékok vásárlása helyetti adományozás mindenki számára szebbé teheti a Szeretet Ünnepét!