Gerendi Zsolt

Tudom, hogy minden méter sokat számít, így Anna és Koppány fejlődéséért futok

32. SPAR Budapest Maraton® - Fesztivál V4 Futóhétvége
2017.10.14.-15.

Fontosnak tartom, hogy mindenki számára elerhető legyen az egyéni fejlesztése bármilyen szellemi és fizikai állapotban is van. Ennek biztosításával az egyén és a közösségi is fejleszthető. A személyes törődés és az egyénre szabott fejlesztés nagyon sokat segíthet a célok elérésében.
Másfél éve kezdtem el futni, először csak magamtól néhány 100 métert, a majd folyamatosan és kitartóan róttam a köröket de be kellett látnum, hogy a célom eléréshez - félmaratoni táv lefutása - szükség lesz szakértői segítségre. Kerestem, találtam is! Amióta együtt dolgozom egy specialistával az eredményeim jobbak, önbizalmam ês a fizikumom megerősödött.
Sok még a teendő és de a félmaraton táv több mint felén már túl vagyok én is. Számomra ez egyértelmű válasz arra hogy milyen eredményes tud lenni az egyéni, személyre szabott fejlesztés.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Segítsd Anna és Koppány Gyimesbükkön élő autista gyermekek speciális foglalkozásokra történő eljutását.

Egy erdélyi Gyimesbükkön élő családnak gyűjtünk támogatást, ahol a három gyermekükből ketten autizmussal élnek.

Egy kis faluban élnek, a környéken semmilyen fejlesztés nem áll rendelkezésre, a szülők sokat küzdenek a közösség kirekesztő szemléletével.

A család részt vett a nyári intenzív terápiás táborunkban, ahol a gyermekek nagyon szép fejlődésnek indultak, s a szülők mentálhigiénés kísérése is eredményes volt.

Az autizmussal élők kisgyermekkorban, ha időben kezdjük el és intenzíven képezzük a gyermekeket, jól fejleszthetőek.

Koppány hét éves, egy éve van az iskoláig. Az évben tett fejlődése határozza majd meg, hogy bejuthat a normál iskolába, s ezzel még nyitva marad a lehetőség a majdani önálló életre.

Ebben az évben havi rendszerességgel bevonjuk alapítványunk intenzív terápiás napjának programjába, ahol egy alapos felmérés után személyre szabott egyéni és csoportos terápiákat fog kapni.

Anna három és fél éves. A tábor öt intenzív napja hatására kezdett el szavakat mondani, gesztusokat használni. Havi egy alkalommal többféle egyéni terápiával fogunk foglalkozni vele.

A szülők kísérése is rendkívül fontos. A mentálhigiénés kísérésen túl képzést is nyújtunk a szülőknek, otthoni feladatsorokkal, autizmus specifikus eszközök következetes használatával segítjük a minél intenzívebb fejlesztés körülményeinek kialakítását.

Gyimesbükkről közel 800 km-t kell majd megtenniük havi rendszerességgel, oda-vissza. Ehhez kérjük a segítségüket.

Adományozók listája

2017-09-27 jótevő 3 000Ft
2017-10-11 anonym 1 000Ft
2017-10-17 Zájer Attila 10 000Ft Gratulálok a futáshoz! ;)

Kapcsolódó esemény - 32. SPAR Budapest Maraton® - Fesztivál V4 Futóhétvége

2017-10-15

A  tavalyi futófesztivál változatos távjain több, mint 28 000 nevező volt. A idei ismét kétnapos szabadidősport rendezvényen reményeink szerint még ennél is több elégedett, mosolygó futó teljesíti választott távját. Fuss 600 m-t, vagy akár 42,2 km-t, legyél Te is egy azok közül, akik célba érkezésük boldogságát egy  „jó ügy” támogatásával teszik teljessé.