Pőcze Éva

Anna és Koppány fejlődését támogatom

32. SPAR Budapest Maraton® - Fesztivál V4 Futóhétvége
2017.10.14.-15.

Az elmúlt években több autista gyermeket nevelő család életét és nehézségeit bemutató portrét is olvastam, melyek felnyitották a szemem azzal kapcsolatban, hogy milyen komoly akadályokat kell leküzdenie e speciális fejlesztésre szoruló gyerkőcöknek és szüleiknek már az autizmus diagnosztizálásától kezdve egészen a fejlesztési lehetőségek kiválasztásán keresztül a társadalomba való beilleszkedésig. Kisgyermekes anyukaként teljes mértékben átérzem a szülők helyzetét, ezért szívesen támogatom az alapítvány kezdeményezését és futok azért, hogy Anna és Koppány megkapják azt, amire szükségük van.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Segítsd Anna és Koppány Gyimesbükkön élő autista gyermekek speciális foglalkozásokra történő eljutását.

Egy erdélyi Gyimesbükkön élő családnak gyűjtünk támogatást, ahol a három gyermekükből ketten autizmussal élnek.

Egy kis faluban élnek, a környéken semmilyen fejlesztés nem áll rendelkezésre, a szülők sokat küzdenek a közösség kirekesztő szemléletével.

A család részt vett a nyári intenzív terápiás táborunkban, ahol a gyermekek nagyon szép fejlődésnek indultak, s a szülők mentálhigiénés kísérése is eredményes volt.

Az autizmussal élők kisgyermekkorban, ha időben kezdjük el és intenzíven képezzük a gyermekeket, jól fejleszthetőek.

Koppány hét éves, egy éve van az iskoláig. Az évben tett fejlődése határozza majd meg, hogy bejuthat a normál iskolába, s ezzel még nyitva marad a lehetőség a majdani önálló életre.

Ebben az évben havi rendszerességgel bevonjuk alapítványunk intenzív terápiás napjának programjába, ahol egy alapos felmérés után személyre szabott egyéni és csoportos terápiákat fog kapni.

Anna három és fél éves. A tábor öt intenzív napja hatására kezdett el szavakat mondani, gesztusokat használni. Havi egy alkalommal többféle egyéni terápiával fogunk foglalkozni vele.

A szülők kísérése is rendkívül fontos. A mentálhigiénés kísérésen túl képzést is nyújtunk a szülőknek, otthoni feladatsorokkal, autizmus specifikus eszközök következetes használatával segítjük a minél intenzívebb fejlesztés körülményeinek kialakítását.

Gyimesbükkről közel 800 km-t kell majd megtenniük havi rendszerességgel, oda-vissza. Ehhez kérjük a segítségüket.

Adományozók listája

2017-09-29 Kriszta 5 000Ft
2017-09-29 Pőcze Tamás 7 500Ft "Mindenki lehet nagy ember, mert bárki képes másokat szolgálni.
A szolgálathoz nem kell egyetemi végzettség.
Nem kell hozzá egyeztetni az alanyt az állítmánnyal.
Csak hálatelt szív kell hozzá, szeretettől áthatott lélek."
Martin Luther King
2017-10-03 Szarka Attila 1 000Ft
2017-10-03 BEva 15 000Ft
2017-10-04 anonim az összeg nem publikus