Mézes Gergely

Anya kell a házba

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Nem tudok szülni, de egyszer influenzás lettem, amely - ahogy mindannyian tudjuk - sokkal nehezebb :)

Van egy fiam, és sok olyan dolggal találkoztunk már születésekor, amelyek elkerülhetőek lettek volna, ha előre kapunk egy kicsit több segítséget.

Hála Istennek, a fiam egészséges és szinte 18 éves. Remélhetőleg bölcsebb lesz, mint az apja.

A család fontos, és a középpontjában kell lennie egy egészséges és kiegyensúlyozott Anyának, aki gondoskodik gyermekeiről.

Ez egy olyan kérdés, amelyben mindenki részt vesz, függetlenül attól, hogy mi a jelenlegi helyzetünk. Lehet, hogy csak arra gondol, hogy gyermeke lesz, már lehet, hogy gyerekei vannak, vagy arra készül, hogy nagyszülővé váljon.

Nem számít, melyik igaz, a segítségedre mindig van szükség!

A mother to every homeI

I can’t give birth but I’ve once got a flu that is - as we all know - way harder ????

I have a son, and we met a lot of things at his birth that could have been avoided of we had been given a bit more help in advance.

Thanks God, my son is healthy and he’s almost 18 now. Hopefully he’ll be wiser than his father.

Family is important, and in it’s heart there should be a MOTHER healthy and balanced to care for her kids.

This is an issue that everybody is involved in, no matter what our actual status is. You may be just thinking about having a baby, you may already have kids or you’re preparing to become a grandparent.

No matter which of the above is true, your help is always needed!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Találkozzunk EMMÁnál! EMMA Műhelyek az anyák közösségéért

Az EMMA Egyesületben 2010 óta dolgozunk azért, hogy a szülés, születés során mindenki emberséges bánásmódban részesüljön, hogy a gyermekvállalás időszaka minél örömtelibb és sérülésmentes legyen. A jelenlegi szülészeti ellátórendszer átláthatatlansága, a szokásjogon nyugvó ellátási rend úgy az anyáknál, mint a szakembereknél bizonytalansághoz és nehézségekhez vezet.

Az EMMA Műhelyt azért hoztuk létre, hogy azok a nők, akik nehéz vagy traumatikus élményeket éltek át a gyermekvállalásuk során, gyógyulni tudjanak. Műhelyeink olyan védett, ítélkezéstől mentes teret biztosítanak a nőknek, ahol szakértő moderálása mellett megoszthatják egymással élményeiket és érzéseiket. Az anyaság idején számtalan elvárásnak, kihívásnak kell megfelelniük, amikor életbevágó, hogy ne maradjanak magukra a kételyeikkel.

Egyesületünk célja ezzel a közösségi adománygyűjtéssel, hogy az eddig csak Budapesten elérhető EMMA Műhelyeket más városokba is elvigye, hogy Debrecenben, Székesfehérváron és Veszprémben is találkozhassanak egymással az anyák, és megtapasztalhassák a női közösség megtartó erejét, Ezáltal több nő kaphassa meg azt a figyelmet, biztonságos teret és szakértő odafordulást, amire szüksége van a szülés körüli időszakban.

Követeink támogatásával megvalósulhatnak közös céljaink. Adományoddal te is részese lehetsz ennek.

Támogasd az EMMA Műhelyt! Találkozzunk EMMÁNÁL!

 

Adományozók listája

2019-09-04 anonym 5 000Ft Hajrá!
2019-09-25 LauraKP 6 000Ft
2019-09-26 anonym 10 000Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​