Farkas Péter

Autista gyerkőcök fejlődéséért futok

32. SPAR Budapest Maraton® - Fesztivál V4 Futóhétvége
2017.10.14.-15.

Egy tökéletes világban nincsenek beteg és egészséges gyerekek, de sajnos nem ilyen világban élünk. Szeretném, ha a bármilyen szempontból hátrányos helyzetű gyerekek nem éreznék azt, hogy ők "mások", mint ép társaik, és valamilyen - számukra érthetetlen- okból kifolyólag nem részesülnek ugyanolyan a törődésben. Mivel ez kemény anyagi áldozatokkal jár, ezért én azt tűztem ki célul, hogy a magam szerény eszközeivel hozzájárulok két autista gyerkőc mihamarabbi felzárkóztatásához és a lehető legjobb kezekben történő fejlesztéséhez.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Segítsd Anna és Koppány Gyimesbükkön élő autista gyermekek speciális foglalkozásokra történő eljutását.

Egy erdélyi Gyimesbükkön élő családnak gyűjtünk támogatást, ahol a három gyermekükből ketten autizmussal élnek.

Egy kis faluban élnek, a környéken semmilyen fejlesztés nem áll rendelkezésre, a szülők sokat küzdenek a közösség kirekesztő szemléletével.

A család részt vett a nyári intenzív terápiás táborunkban, ahol a gyermekek nagyon szép fejlődésnek indultak, s a szülők mentálhigiénés kísérése is eredményes volt.

Az autizmussal élők kisgyermekkorban, ha időben kezdjük el és intenzíven képezzük a gyermekeket, jól fejleszthetőek.

Koppány hét éves, egy éve van az iskoláig. Az évben tett fejlődése határozza majd meg, hogy bejuthat a normál iskolába, s ezzel még nyitva marad a lehetőség a majdani önálló életre.

Ebben az évben havi rendszerességgel bevonjuk alapítványunk intenzív terápiás napjának programjába, ahol egy alapos felmérés után személyre szabott egyéni és csoportos terápiákat fog kapni.

Anna három és fél éves. A tábor öt intenzív napja hatására kezdett el szavakat mondani, gesztusokat használni. Havi egy alkalommal többféle egyéni terápiával fogunk foglalkozni vele.

A szülők kísérése is rendkívül fontos. A mentálhigiénés kísérésen túl képzést is nyújtunk a szülőknek, otthoni feladatsorokkal, autizmus specifikus eszközök következetes használatával segítjük a minél intenzívebb fejlesztés körülményeinek kialakítását.

Gyimesbükkről közel 800 km-t kell majd megtenniük havi rendszerességgel, oda-vissza. Ehhez kérjük a segítségüket.

Adományozók listája

2017-09-25 Mrs. Farkas 3 000Ft Sikeres gyűjtést! :)
2017-09-27 Tomi+Gyongyi 4 000Ft Hajra Ocsipok! ????
2017-10-05 Zsiga, Ági 5 000Ft Hajrá!!????
2017-10-10 anonym az összeg nem publikus Hajrá Petike!
2017-10-11 Szandi és Zoli az összeg nem publikus Hajrá Peti!

Kapcsolódó esemény - 32. SPAR Budapest Maraton® - Fesztivál V4 Futóhétvége

2017-10-15

A  tavalyi futófesztivál változatos távjain több, mint 28 000 nevező volt. A idei ismét kétnapos szabadidősport rendezvényen reményeink szerint még ennél is több elégedett, mosolygó futó teljesíti választott távját. Fuss 600 m-t, vagy akár 42,2 km-t, legyél Te is egy azok közül, akik célba érkezésük boldogságát egy  „jó ügy” támogatásával teszik teljessé.