HBO

Az HBO bemutatja: Közeleg az ősz – Fussunk együtt egy jó ügyért

30. Wizz Air Budapest Félmaraton
2015. szeptember 13.

Az HBO számára különösen fontos – a prémium minőségű sorozatok és filmek mellett - a társadalmi szerepvállalás, ezért idén is támogatunk egy jó ügyet!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta folyamatosan azért dolgozik, hogy a felhalmozódó élelmiszerfeleslegeket és ingyenes élelmiszeradományokat eljuttassa közel 300 000 magyarországi rászorulónak. Az éhezés ugyan globális probléma, de először lokálisan kell felszámolni azt, és mi ebben próbálunk segíteni!

Tudták, hogy egy átlagos hűtődobozban közel 20 kg élelem fér el? Ha csak 150 alkalommal hasznosítanak újra egy ilyen dobozt, azzal már közel 3 tonna élelem tárolását és szállítását képesek megoldani.
A célunk az, hogy 10 darab jó minőségű, többször felhasználható hűtődobozra való pénzt gyűjtsünk össze a nonprofit szervezet számára. Ennek érdekében dolgozóink egyéni felajánlásokkal illetve egy különleges futóversennyel támogatják az ügyet.

Ha Önök is egyetértenek a szervezet céljaival, támogassák őket adománnyal. Mindegy mekkora a felajánlás, együtt szinte bármire képesek vagyunk!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Fuss az Élelmiszerbankért

A megtermelt élelmiszer 1/3-át megsemmisítik.

Mindeközben százezrek éheznek.

Segíts, hogy az élelmiszer a nélkülözőkhöz kerülhessen!

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működő nonprofit szervezet. Célunk, hogy összegyűjtsük a felhalmozódó élelmiszerfeleslegeket és ingyenes élelmiszeradományként eljuttassuk azokat 300 000 magyarországi rászorulóhoz, ezzel elősegítve a szegénység és az alultápláltság csökkenését.

Miközben évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg halmozódik fel Magyarországon, az éhezők száma egyre nő! Ha a felhalmozódott felesleg mind a rászorulók asztalára kerülhetne, az éhezés felszámolható lenne.

A megmentett élelmiszert hűtőautóval szállítjuk be raktárunkba, azonban a rászorulókhoz történő kiszállítást a partnerszervezetek végzik, amihez a hűtődobozokat biztosítanunk kell. Sajnos állandó hiánnyal küzdünk, mivel a folyamatos mentés miatt a hűtődobozok elhasználódnak.

Idén 200 db új hűtődobozra van szükségünk, amelyre futóköveteink kilométereikkel gyűjtik az adományokat. A 200 db hűtődoboz ára közel 1 400 000 Ft. Egy doboz értéke 7 000 Ft.

1 hűtődobozban közel 20 kg élelem jut el oda, ahol a legnagyobb szükség van rá, ez közel 20.000 Ft értékű étel. A hűtődobozok kb. 150 alkalommal újra hasznosíthatók, így minden egyes darab 3.000 kg étel kiszállítását oldja meg. Mivel az élelmiszerek mentése folyamatos, egy év alatt rengeteg doboz elhasználódik, az Élelmiszerbank állandó hiánnyal küzd.

Most Te is tudsz segíteni! Minden adomány számít! 

  

Adományozók listája

2015-08-26 anonym 15 000Ft
2015-08-26 anonym az összeg nem publikus
2015-09-07 anonym az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - 30. Wizz Air Budapest Félmaraton

2015-09-13

Fuss jótékonyan Magyarország legnépszerűbb félmaratonján! 
 
2014-ban rekordszámú, 9250 egyéni félmaratonista vállalkozott arra, hogy a BSI által szervezett eseményen teljesítse a legyőzhető távolságot. A párban és trióban futókkal együtt a nevezők száma elérte a 13 500 főt. Bízunk benne, hogy idén is legalább ennyi elégedett, mosolygó futóval találkozunk a Városligetben. Legyél Te is egy közülük! Célba érkezésed boldogságát tedd még teljesebbé azzal, hogy „jó ügyeket” támogatsz versenyünkön, hiszen adni öröm.