BAGázs-futás

BAGázs-futás

Egyéni események
folyamatos

Terkál Andi vagyok, 2013 márciusában futottam először adománygyűjtő félmaratont a BAGázsért Kolozsváron. Azóta minden évben volt BAGázs-futás és idén lesz az 5., ugyanis április 9.-én ismét futok egy félmaratont Kolozsváron.

Az első évben még sokan megkérdeztétek hogy mi is az a BAGázs, mára már mindenki ismeri. Hihetetlen hogy mennyi eredményt ért el ez a szervezet már ebben az 5 évben is pedig tudjuk hogy ez egy hosszútávú projekt, sokkal hosszabb távú mint 5 év. És mégis: a telepen több, mint 200 embert ért el a BAGázs valamilyen programmal. Több száz önkéntest mozgosítottak, számtalan céggel alakítottak ki tartós együttműködést. 5 évvel ezelőtt a 140 roma felnőttből még csak öten dolgoztak ("valódi" munkát, nem közmunkásként vagy feketén), ma már több, mint 20-an, többen szakmát szereztek, érettségizni készülnek. És a BAGázs a legtöbb energiát a gyerekekre fordítja: az hogy mennyivel szinesebbek és boldogabbak az ő hétköznapjaik, nehezen mérhető. De én láttam párszor mikor együtt futottunk BAGázs szinekben a Városligetben és szuper volt:)

Ezek mindegyike csoda, és igazi fordulatokat jelent emberek életében. Heléna csodálatos története csak egy a sok közöl ami a BAGázs sikerét bizonyítja.(https://www.facebook.com/sziamaci/videos/1380157768715177/).

Tényleg nagyon sokat tudnék még írni de már mind tudjátok, úgyhogy inkább csak arra kérnélek hogy támogassátok adományotokkal a futásomat, mert én már nem vagyok olyan fitt mint 5 éve uh elkel a biztatás h le tudjam futni a félmaratont:)
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Adj esélyt a változásra – a cigánytelepieknek és a többségi társadalomnak is!

“A távolság Budapest és Bag között 39 km. Ezt úgy négy óra alatt lefutom. A távolság egy cigánytelepi ház és egy egyetemi tanterem között jelenleg végtelen.”

A Bagázs Közhasznú Egyesület 2011 óta küzd a bagi telepen élő romák társadalmi integrációjáért. Mi egy olyan egyesület vagyunk, amelyik nem oszt pénzt, ételt vagy ruhát.

Személyes figyelmet adunk azoknak, akik eddig senkitől sem kaptak.

Mit csinálunk?

A bagi romatelep 400 mélyszegénységben élő lakójának segítünk lépésről lépésre előrejutni. Bizalmat építünk, motiválunk, és ami a legfontosabb: felelősséget ébresztünk a romatelepiekben, a helyiekben és a többségi társadalomban is.

Munkánkkal esélyt adunk a változásra – mind a kisebbség, mind a többségi társadalom tagjainak.

Programjainkról bővebben: http://www.bagazs.org/mit-csinalunk/

  

Mit értünk el eddig?

A BAGázs munkájának elmúlt 5 éve alatt nőtt az iskolába járók száma, az önmagukról gondoskodni tudók száma, csökkent az analfabetizmus, a bűnözés, és az adósságok mértéke. Komoly gazdasági és társadalmi haszna is van annak, ha sikerül önellátóvá tenni azt, aki eddig támogatásra szorult.

Miért támogasd a Bagázst?

Nem titkolt célunk volt, hogy a Bagon már sikeresen működő programokat, tapasztalatot és tudást továbbvigyük és egyre több romatelepet érjünk el.

Mérföldkőhöz érkeztünk: idén elkezdjük a munkát a dányi cigánytelepen is. Szeptemberben az IKSZ gyerekprogram mellett elindul a felnőttoktatás, adósságkezelés és Női Klub is Dányon.

Most rajtad a sor: támogass minket, és adj dobókockát azoknak, akik eddig kimaradtak a dobásból. Mert a jövő rajtad is múlik!

Adományozók listája

2017-03-09 Bödecsabi 20 000Ft
2017-03-10 lukrisz 15 000Ft
2017-03-10 Bék 12 000Ft Hajrá a futáshoz!
2017-03-11 rt 10 000Ft
2017-03-24 mately 10 000Ft Hajra Andi!
2017-03-30 Dóri és Zoli 10 000Ft Hajrá Andi, meg tudod csinálni.. az egyetlen dolgod csak az, hogy élvezd közben. :)
2017-04-04 Zsu 15 000Ft Mindent bele!
2017-04-13 Marcsi 25 000Ft 25 ezer forint BARMELY olyan teljesitett felmaratonra, egyszeri alkalommal, ahol Andi testhomerseklete a futast megelozo esten 37 fok alatt van ES nem faj a feje ES orrvaladeka konnyen urul es nem sargas.
2017-04-24 Micski Judit 3 000Ft Köszi, hogy futsz!

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.