Dr. Zákány Zsolt

Bízzuk a szülést a Nőkre!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Az EMMA Egyesületet csaknem megalakulása óta ismerem és követem a tevékenységét.
Szülész- nőgyógyászként pályám kezdetétől fogva a várandósságot és a szülést egy természetes folyamatnak tartottam, melyben az egészségügyi személyzet kísérőként biztonsági hátteret nyújtva kell, hogy részt vegyen. Szabad teret engedve a Nők egyéni igényeinek és eltérő személyiségéből adódó szükségleteinek. Szerencsére a debreceni iskola nagyon jó talaj volt ehhez e szemlélethez.
Sajnos a mai medikalizált szemléletű szülészet eltávolodott ettől a szerintem jó gyakorlattól. Az EMMA Egyesülethez érkező páciens visszajelzések is alátámasztják ezt.
Fontosnak tartom, hogy a szakma és a „civilek” párbeszéde folytatódjon. A szülés és a várandósság egy valóban biztonságos családi esemény lehessen mindenki számára, melyet megélni lehessen és ne túlélni kelljen.
Hiánypótlónak tartom az EMMA munkáját ebben a folyamatban és egyedülállónak abban amit a nőkért tesz. Sokuknak visszaadva a hitét , a nőiességét és a természet adta erejét.
A mai rohamosan romló demográfiai helyzetben a szülészet nem tehet mást mint meghallgatja a Nők hangját ezzel visszanyerve a szakma méltóságát és hitelét, így erősítve a szülési kedvet. Az EMMA pedig katalizátorként működve segíti gyorsítja ezt a folyamatot. Minden résztvevőt összekapcsolva megteremti azokat a kommunikációs felületeteket ahol az igények és a lehetőségek egészséges kompromisszuma kialakulhat.
Ezért támogatom szülész-nőgyógyászként az EMMA műhelyek munkáját
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Találkozzunk EMMÁnál! EMMA Műhelyek az anyák közösségéért

Az EMMA Egyesületben 2010 óta dolgozunk azért, hogy a szülés, születés során mindenki emberséges bánásmódban részesüljön, hogy a gyermekvállalás időszaka minél örömtelibb és sérülésmentes legyen. A jelenlegi szülészeti ellátórendszer átláthatatlansága, a szokásjogon nyugvó ellátási rend úgy az anyáknál, mint a szakembereknél bizonytalansághoz és nehézségekhez vezet.

Az EMMA Műhelyt azért hoztuk létre, hogy azok a nők, akik nehéz vagy traumatikus élményeket éltek át a gyermekvállalásuk során, gyógyulni tudjanak. Műhelyeink olyan védett, ítélkezéstől mentes teret biztosítanak a nőknek, ahol szakértő moderálása mellett megoszthatják egymással élményeiket és érzéseiket. Az anyaság idején számtalan elvárásnak, kihívásnak kell megfelelniük, amikor életbevágó, hogy ne maradjanak magukra a kételyeikkel.

Egyesületünk célja ezzel a közösségi adománygyűjtéssel, hogy az eddig csak Budapesten elérhető EMMA Műhelyeket más városokba is elvigye, hogy Debrecenben, Székesfehérváron és Veszprémben is találkozhassanak egymással az anyák, és megtapasztalhassák a női közösség megtartó erejét, Ezáltal több nő kaphassa meg azt a figyelmet, biztonságos teret és szakértő odafordulást, amire szüksége van a szülés körüli időszakban.

Követeink támogatásával megvalósulhatnak közös céljaink. Adományoddal te is részese lehetsz ennek.

Támogasd az EMMA Műhelyt! Találkozzunk EMMÁNÁL!

 

Adományozók listája

2019-09-06 anonim 5 000Ft Sok sikert!

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​