Bacsa Gábor

TÁMOGASS!

Csökkenjen a távolság egy cigánytelepi ház és egy egyetemi tanterem között!

32. SPAR Budapest Maraton® - Fesztivál V4 Futóhétvége
2017.10.14.-15.

Csak együtt lehet sikeres a Kárpát-medence minden lakosa és ehhez segítenünk kell egymást. Hosszú az út, ami egymás megismeréséhez, megértéséhez és elfogadásához vezet. Most 10 700m-el talán hozzájárulhatok, ha segítetek, akkor ennyi Ft-al is!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Adj esélyt a változásra – a cigánytelepieknek és a többségi társadalomnak is!

“A távolság Budapest és Bag között 39 km. Ezt úgy négy óra alatt lefutom. A távolság egy cigánytelepi ház és egy egyetemi tanterem között jelenleg végtelen.”

A Bagázs Közhasznú Egyesület 2011 óta küzd a bagi telepen élő romák társadalmi integrációjáért. Mi egy olyan egyesület vagyunk, amelyik nem oszt pénzt, ételt vagy ruhát.

Személyes figyelmet adunk azoknak, akik eddig senkitől sem kaptak.

Mit csinálunk?

A bagi romatelep 400 mélyszegénységben élő lakójának segítünk lépésről lépésre előrejutni. Bizalmat építünk, motiválunk, és ami a legfontosabb: felelősséget ébresztünk a romatelepiekben, a helyiekben és a többségi társadalomban is.

Munkánkkal esélyt adunk a változásra – mind a kisebbség, mind a többségi társadalom tagjainak.

Programjainkról bővebben: http://www.bagazs.org/mit-csinalunk/

  

Mit értünk el eddig?

A BAGázs munkájának elmúlt 5 éve alatt nőtt az iskolába járók száma, az önmagukról gondoskodni tudók száma, csökkent az analfabetizmus, a bűnözés, és az adósságok mértéke. Komoly gazdasági és társadalmi haszna is van annak, ha sikerül önellátóvá tenni azt, aki eddig támogatásra szorult.

Miért támogasd a Bagázst?

Nem titkolt célunk volt, hogy a Bagon már sikeresen működő programokat, tapasztalatot és tudást továbbvigyük és egyre több romatelepet érjünk el.

Mérföldkőhöz érkeztünk: idén elkezdjük a munkát a dányi cigánytelepen is. Szeptemberben az IKSZ gyerekprogram mellett elindul a felnőttoktatás, adósságkezelés és Női Klub is Dányon.

Most rajtad a sor: támogass minket, és adj dobókockát azoknak, akik eddig kimaradtak a dobásból. Mert a jövő rajtad is múlik!

Adományozók listája

2017-10-09 anonim az összeg nem publikus
2017-10-11 D Andi az összeg nem publikus Hajrá!
2017-10-11 Dorka az összeg nem publikus
2017-10-11 B.L. az összeg nem publikus Fuss!
2017-10-14 HTunde 1 000Ft
2017-10-16 Ildikó az összeg nem publikus Gratulálok a futáshoz, Gábor!
2017-10-25 Ildi 3 000Ft