Dukai Róbert

Diabétesz,....sport,...nyáritábort a gyerekeknek!

Egyéni események
folyamatos

Dukai Róbert vagyok. 49 éves. 2011 óta 1 típusú diabéteszes.
Esetemben a sportos életmód és a diabétesz szorosan kapcsolódik.
A diabétesz kezelésének, valamint a késői szövődmények elkerülésének céljából kezdtem el a sportos tevékenységeimet; a gyalogtúrázást, majd a futást.
Mivel az 1 típusú diabétesz leginkább a gyermekek körében a leg „népszerűbb”, ezért tartom rendkívül hasznos kezdeményezésnek a nyári tábor támogatását.
Én magam, néhány társammal együtt, a Sportos Cukorbetegekért Egyesület -nek is köszönhetően, lehetőséget kaptunk arra, hogy a hazai rendezésű események mellett, a nyár végén az Olaszország-ban, Spoleto-ban megrendezendő kerékpáros-,és futóversenyen is részt vehessünk.
Félmaratont futok ezen a Nemzetközi eseményen, ahol mintegy 1000 sportoló vesz részt.
16 európai országból 20-20 sportoló + 700 fő Olaszországból.
Hatalmas megtiszteltetés ez!
Köszönetem kifejezéseképpen csatlakozom a gyűjtő kezdeményezéshez.
Ha csak egy gyermeket sikerül támogatni, már az is eredmény,...ha többet, az még jobb!
Amennyiben van rá lehetőséged, kérlek támogasd a gyerekek táborozását.
Sok kis, apró lépéssel elérhető a cél, ahogy a félmaratonhoz is sok apró lépés szükséges!

---------------------------

MIVEL FOGLALKOZIK AZ SCE? Mire gyűjtünk most?
1. Egy olyan diabéteszes gyereknek szervezett nyári táborra, ahova nyugodt szívvel el tudják engedni a szülők a gyerekeket. A nap 24 órájában velük tart egy diabéteszes orvos, aki ellenőrzi az egyéni inzulin terápiákat, a napi vércukor alakulását. Velük tart egy dietetikus, aki figyel arra, hogy a gyerekek a megfelelő étkezést kapják pontos szénhidrát mennyiség kiszámításával. Valamint velük tart sok önkéntes kamasz 1-es típusú cukorbeteg, akik a legjobb példát mutatják a kicsiknek, még a nehéz napokon is.
2. Gyűjtünk egy "Cukros könyv" elkészítésére, melyhez a tartalmat már elkészítettük, de a nyomtatásra még csak most fog sor kerülni.
3. Gyűjtünk sok edukációs kiadványra, mely bemutatja a cukorbetegség legfőbb tüneteit és felhívja a figyelmet az "első jelekre" (sokat iszik, sokat pisil, álmos, hiába eszik mégis fogy). Bemutatja hogyan tud egy cukorbeteg sportolni, mire figyeljen oda, hogyan válasszon magának sportot.
4. Gyűjtünk az "Üdv a Klubban" foglalkozásunkra, hogy a frissen diagnosztizált cukorbetegeknek a megfelelő alap képzés támogatást meg tudjuk adni.
5. Gyűjtünk arra, hogy még több ilyen és hasonló futóversenyen, sport rendezvényen meg tudjunk jelenni és támogatni tudjuk a velünk nevező családokat.

----------------

SPORTOS CUKORBETEGEKÉRT EGYESÜLET
http://sportoscukros.hu/
https://www.facebook.com/sportoscukros/
Ha szeretnéd támogatni a cukorbeteg gyerekek és fiatalok érdekében végzett munkánkat, szeretettel fogadjuk az adód 1%-át!
Adószám: 18397956-1-43Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Nyári tábor diabétesszel élő gyerekek részére

Minden gyerek vágya, hogy nyári táborba mehessen. A diabéteszes gyerekeknek ezt egy kicsit nehezebb megvalósítani, mert a folyamatos vércukormérést, szigorú étrend biztosítását és az inzulinkezelést a hagyományos táborok szervezői nem vállalják. Ezért tűztük ki célul, hogy kifejezetten cukorbeteg gyerekek számára szervezünk tábort, ahol a sportos programok mellett biztosítva van a folyamatos orvosi felügyelet, dietetikus által összeállított étrend, gyógytornász és diabétesz edukátor. Így a gyerekek is biztonságban érzik magukat, szüleik is nyugodt szívvel engedik el őket. 600 000 forint összegyűjtésével 10 rászoruló táborozását tudjuk lehetővé tenni.

 

 

Adományozók listája

2018-02-28 Dukai Róbert 1 000Ft Az első apró lépés...
2018-02-28 Tibor 5 000Ft "és követendő példa legyen a rendszeres mozgás!"
2018-02-28 Kengyel Péter 5 000Ft Bármit csinálsz, szívvel, lélekkel csináld - Robi kivételes példája ennek a hozzáállásnak!
2018-03-02 Nagyobbik fiad 7 000Ft Sok sikert!
Büszke vagyok rád!
Szeretlek Apa! :)
2018-07-04 Dukai Róbert 5 000Ft ...még egy lépés.

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.