Molnár Vanda

Dreams come true

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Kisgyermekkorom óta az volt az álmom, hogy egy omladozó kastélyt felújítva egy iskolát hozzak létre, így hozva közel egymáshoz a múlt és a jövő kincseit. Az évek során azonban megtanultam a gyerekektől, hogy nem csak a jó oktatás, hanem a környezetvédelem is nagyon fontos, hogyha egy élhető jövőt szeretnénk biztosítani. Ennek köszönhetően fogalmazódott meg bennem egy alternatív öko-iskola gondolata.

A cél az, hogy minden gyerek számára biztosítani tudjuk a tanulási folyamatok során az individuumoknak megfelelő környezetet.

Mivel öko-iskolát szeretnék létrehozni, és a példamutatás az oktatás egyik legjobb módja az alábbi vállalást teszem az "Új Nap Új Remények" eseményig:

Minden felajánlónak adott a lehetőség, hogy próbára tegyen! :) Írjon a megjegyzés rovatba valamilyen környezetvédelemmel kapcsolatos dolgot és én azt megvalósítom (ha lehetőségem adódik akkor az alapítvány mentoráltjainak bevonásával). Az instagram oldalamon rendszeresen közzéteszem majd az elvégzett feladatokat.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Alternatív Öko-Suli

Számunkra nagyon fontos, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek is megmutathassák mire képesek.

Alapítványunk az idei évtől azon dolgozik, hogy egy új, alternatív pedagógiai módszereket a magyar közoktatási rendszerbe integráló, megújuló energiaforrásokat felhasználó oktatási intézményt (alternatív öko-sulit) hozzon létre.

Mivel egy teljesen új dolgot szeretnénk létrehozni, ahol hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek is megadatna a lehetőség, hogy a gyermeki lélek fejlődését követő környezetben sajátíthassák el az iskolai előmenetelhez szükséges tudást, ezért minden támogatásra hatalmas szükségünk van.

A tananyagok és a fejlődő fókuszú gondolkodásmódot támogató környezet kialakítása mellett, fontosnak tartjuk egy természetközeli intézmény létrehozását, ezzel is ösztönözve a jövő generációját a fenntartható jövő érdekében.

Köszönjük, hogy támogatásával hozzájárul az öko-iskola létrehozásához!

 

 

Adományozók listája

2019-09-04 vera 5 000Ft Én azt kérem, taníts meg egy embert, aki nem tud, valamilyen gyümölcsből vagy zöldségből, elrakni télire.
2019-09-24 anonym az összeg nem publikus
2019-09-24 anonym az összeg nem publikus
2019-09-24 anonym az összeg nem publikus
2019-09-25 anonym az összeg nem publikus
2019-09-25 Tere az összeg nem publikus
2019-10-05 anonym 5 000Ft
2019-10-05 anonym az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​