Déri István

Egy kicsit a kicsiknek - "Nagyon Bókay"

Egyéni események
folyamatos

Sziasztok!

Déri István vagyok, újdonsült Bókay Sportnagykövet! :)
Életem számos fordulópontján nagyon fontos szerepet játszott a Semmelweis Egyetem és azon belül is különösen a Bókay gyermekklinika. Itt születtem – na jó, Mária utcában – ide jártam gyermekkori betegségem miatt kontrollra 2 éves koromtól kezdődően, ide jártam dialízisre majd 5 évet, itt nyaraltattunk dializált gyermekeket, dolgoztam itt külsősként laboratóriumokban, most itt dolgozom egyetemi munkatársként és ide hozom gyermekeimet is, ha szükséges.

Rengeteg minden köt ide, orvosok, nővérek, portások, munkatársak, ismerősök vagy éppen betegtársak. Sokszor, sok mindent kaptam ettől az Egyetemtől és a Klinikától, most pedig szeretnék visszaadni egy keveset.

Sportnagykövetként azt vállalom, hogy 10 év kihagyás után újra kvalifikálom magam a szervátültetettek röplabdacsapatába, hogy a csapattal képviselni tudjam Magyarországot augusztus 17-24 között az angliai Newcastle-ben megrendezésre kerülő 2019-es Transzplantáltak Világjátékán!

Link: https://wtgf.org/2019-wtg-newcastle-gateshead-uk/.

A transzplantált válogatott eredményeit elnézve, ez korántsem lesz egyszerű feladat, de közel sem annyira nehéz, mint egy koraszülött vagy beteg újszülött harca az életért!

Mivel az idő addig még rengeteg, ezért nem kisebb célt szeretnék kitűzni, legalább 500.000,- Ft adomány, azaz egy infúziós pumpa árának összegyűjtését a Bókay Gyermekklinika Alapítvány részére.

Hogy Titeket és egyben magamat is motiváljam, minden 100.000,- Ft beérkezett adomány után jógázok egyet valahol egy előre bejelentett nyilvános helyen, ahová természetesen szeretettel várok majd mindenkit! Ki tudja, még lehet, hogy egy jó kis jóga-flashmob is összejöhet közösen!

Támogassatok a Bókay Gyermekklinika Alapítványt, akár rajtam, akár bármely Sportnagykövetén keresztül, éljetek egészségesen, kövessetek minket a Facebook-on, Instagramon, és gyertek jógázni!

Jógahelyszínek:
- Citadella
- Városliget (Vajdahunyad vár)
- Halászbástya
- Normafa
- Margitsziget
- és várok minden további ötletet!


A jógaórák időpontjait pedig Facebook-on teszem közzé, a beérkezett 100.000,- Ft adományokat követően! :)
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

EGY KICSIT A KICSIKNEK!

A koraszülés majdnem minden tizedik kisbabát érint hazánkban, ez évente 9000 koraszülött babát jelent, közülük több, mint 6000 intenzív koraszülött osztályon kezdi meg az életét. 

Az I. sz. Bókay Gyermekklinika Magyarország egyik legrégibb és legnagyobb forgalmú és legsúlyosabb kicsi betegeket ellátó klinikája. Lélegeztetésre és sürgős műtétre szoruló újszülöttek és koraszülöttek intenzív osztályos gyógyításán túl, az anesztéziával, sebészettel és utógondozó osztályokkal együttműködve nagyon nagy létszámban tudjuk ellátni kicsi betegeinket.

Számos olyan betegség végleges megoldása történik nálunk, amelynek ellátására Budapesten egyedül itt van felkészült szakembergárda és megfelelő műszerezettség. Ilyenek például a súlyos veleszületett fejlődési rendellenességek, mint a nyelőcső elzáródás, rekeszizomsérv, vagy nyitott has.  A Közép-magyarországi régióból hozzánk kerül az összes olyan újszülött, akit agykárosodás fenyeget szülési oxigén hiány miatt, illetve itt történik a koraszülöttek szemének lézeres műtéte is.

Ellátásukhoz akár 10-12 infúziós pumpa egyidejű használata szükséges!
Egy - egy pumpa ára 500.000,- Ft.

Célunk a kezdeményezéssel, hogy a 2018-as év folyamán mininum 5.000.000,- Ft adományt, azaz 10 db infúziós pumpát gyűjtsünk a gyermekklinika számára.

Gyűjtsünk egy kicsit a kicsiknek!

Az infúziós pumpa egy olyan eszköz, amely különböző gyógyszerek precíz beadását biztosítja vénásan a kis betegek ellátása során. A gyakran 1 kg alatti testsúllyal született, hasi vagy mellkasi műtéten átesett, - de még a normál testsúlyú intenzív osztályos ellátást igénylő betegeknél is - nélkülözhetetlen eszköz, amely a számukra szükséges gyógyszereket az előirt tizedesnyi pontossággal képes beadni órákon, akár napokon át. Egy súlyos beteg újszülöttnél ez azt jelenti, hogy akár 10-12 ilyen infúziós pumpa egyszerre szolgálja az összes gyógyszer és vénába adható tápanyag egyidejű bejuttatását.

 

 

Adományozók listája

2018-06-27 Steve 2 000Ft Az első utalás az enyém :-)
2018-06-27 Eszter az összeg nem publikus Hajrá Maci! :)
2018-06-28 MP az összeg nem publikus :)
2018-06-28 Virci az összeg nem publikus Hajrá! :)
És mindenképp szólj a jóga időpontjáról. :)
2018-07-21 Zoli 10 000Ft A jóga nem érdekel ;)
2018-07-21 anonym 68 000Ft A helyszínen még gondolkodom :)

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.