Szána Kriszta

Egy kicsivel több segítség a Kacifántosoknak!

Egyéni események
folyamatos

Ahogy az lenni szokott, váratlanul csöppent egy Kacifántos kisfiú a barátaink, így a mi életünkbe is. Hihetetlen, hogy mennyi tanulni valónk van Tőle és mindenkitől aki nekik segít. Példát mutatnak szeretetből, elfogadásból, kitartásból.

Nem tudok elég hálás lenni, hogy az ő munkájuk révén én is mennyi fantasztikus embert ismerhettem meg, kaparhattam a festéket velük vagy megtanultam zsaluzni :) És közben próbáltuk megfejteni az élet értelmét.

Rengeteg mindent értek már el így is, de most egy újabb lépcsőfokot szeretnének lépni. További fejlesztő, segítő pedagógusokat alkalmazni, amivel még teljesebbé tehetik a Kacifántosok mindennapjait és ezzel segítik az emberfeletti munkát végző szüleiket is. Az ő bérükre gyűjtök.

Kérlek, ha úgy gondolod, hogy van akár csak 500 -1000 forintod arra, hogy egy jó ügyet segíts, Támogass!

Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Iskolát a Kacifántosoknak! Bővülj, fejlődj Zugolyda!

Kik azok a kacifántosok? Olyan gyerekek, akik súlyosan, halmozottan sérültek, akiket életük minden percében támogatni kell. Akiknek többsége sosem fog járni vagy beszélni, önmagától enni vagy játszani. Akiket sokszor epilepsziás görcs  vagy gerincfájdalom ragad magával esetleg örökös alvászavar gyötör.

Miért alapítottuk Völgyzugolyházat? Hogy legyen egy hely, ahol a kacifántosok tankötelezettségüket teljesítve fejlődhessenek, kortárs közösségbe járhassanak. Ne csak egy „gyermekmegőrzőbe „lepasszolva, vagy az otthonukba egy életre beszorítva élhessenek. Mert az ellátórendszer sokszor csak ezt kínálja.

Hogy igényeikhez igazított rendszeres, minőségi fejlesztésben, törődő, szeretetteljes gondozásban lehessen részük. Hogy a szüleiknek segítsünk, akik enélkül 0-24 órás buborékban élnének gyermekükkel, akik a szabadidő fogalmát csak „előző életükből” ismerik, és akiknek enélkül esélyük sem lenne dolgozni.

Gyűjtésünk célja, hogy a jelenleg Völgyzugolyházban ellátott maroknyi gyerekcsoport további kacifántos társakat tudjon befogadni, és hogy a mostani heti három nap helyett négy vagy akár öt napot is együtt lehessenek. Ehhez több szakemberre, segítő személyzetre van szükség, az összegyűlt adományból az ő bérüket fogjuk fedezni.

Részletek itt:
www.volgyzugolyhaz.hu
https://www.facebook.com/volgyzugolyhaz/

Sajtó:
https://index.hu/nagykep/2019/06/29/joszolgalat-dij_2019_volgyzugolyhaz_alapitvany_a_kacifantosokert/
https://abcug.hu/az-eletemet-kaptam-vissza-a-zugolydaban/
https://kepmas.hu/egy-masik-vilag-kapujaban-latogatas-a-volgyzugolyhaz-alapitvanynal

 

Adományozók listája

2019-10-02 anonym 5 000Ft
2019-10-02 anonym 20 000Ft
2019-10-03 Lajos 10 000Ft
2019-10-03 2. Lajos 20 000Ft További sok sikert!
2019-10-30 Tóth József 20 000Ft
2019-10-30 anonym 25 000Ft
2019-10-30 anonym az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-01-01

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.