Miss Zsófi

TÁMOGASS!

Egy nyelvet beszélünk

Egyéni események
folyamatos

Pályakezdő tanító néniként hirtelen belecsöppentem a legnagyobb kihívásba. Húsz darab első osztályost kaptam, egy nemzetközi iskolában: más vallás, más kultúra és más nyelv.
Hogyan tudjuk megtanulni elfogadni egymást? Hogyan tudunk majd igazán igazán kis csapattá alakulni, az csak rajtunk múlik(és azokon a szülőkön, akik támogatnak minket).

Mindennapi nehézségeik: csúfolódás, verekedés, árulkodás.

Év eleje óta alakultunk, szépen rendeződnek a viszonyok, de még mindig van hová fejlődnünk.

Nekem, mint emberként, tanítóként az első dolgom az, hogy mindennap szeretni tanítsam őket. Abból pedig jön az elfogadás és az 1.A-csapatszellem megszületése.

A Hősök Tere a tréningjein pont azt a tudást adja át, amivel egy együttműködő, egymást támogató közösség kialakítható, ezért támogatom követként ezt az ügyet.

Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

30 napos Hősök Tere kihívás - Segíts Te is, hogy minél többen merjenek kiállni és tenni másokért!

Követeink vállalták, hogy 30 napon keresztül hétköznapi hősök lesznek: példát mutatnak és jót tesznek másokkal, a történeteiket pedig megosztják Veletek. Támogassátok őket és a Hősök Tere kezdeményezést! Adományotokat arra fordítjuk, hogy minél több pedagógus vehessen részt tréningjeinken, akik a megszerzett tudást tovább viszik a fiatalok, diákok közé. Miért? Mert a fiatalok, diákok és a tanárok kulcsszereplői a változásnak.

A Hősök Terében az a missziónk, hogy társadalmi normává váljon, hogy kiállunk másokért. Ehhez adunk gyakorlati tudást élményeken keresztül.

Együtt: működünk

Hisszük, hogy elengedhetetlen az együttműködés emberek között, ennek első lépése, hogy nyitunk egymás felé.

Ha megismered, megváltozik a véleményed…

Sokszor tapasztalatok nélkül, sztereotípiákra hagyatkozva döntünk. Ez egy természetes leegyszerűsítési folyamat része, amely segíthet bennünket eligazodni ebben a bonyolult világban, hiszen mindannyiunknak szüksége van kapaszkodókra és bizonyosságra. Emellett bekapcsolhatnak bennünk olyan mechanizmusok is, amelyeknek nem vagyunk tudatában: amikor a címkéket állandónak és a megjelölt csoport minden tagjára igaznak gondoljuk. Ez előítéletességhez, sőt, diszkriminációhoz is vezethet.

Az első lépések a változás útján

Célunk, hogy minél többen felismerjük ezeket az automatizmusokat magukban és másokban, és képesek legyünk változtatni, ha szükséges. Hogy falak helyett hidakat építsünk.

Segíts ebben nekünk és követeinknek!

http://hosoktere.org/

https://www.facebook.com/hosoktereprojekt/

      

Adományozók listája

Ezt a kampányt jelenleg még nem támogatta senki...