Pataki Judit

Egy szemétmentes világért futok

XIII. NN ULTRABALATON
2019.05.10. - 2019.05.12.

Másfél éve élek vegán életmódot, és így egy környezettudatosabb szemléletre is váltottam! Észrevettem, hogy mennyi műanyaggal van körbevéve az életünk, akár egy boltban vásárolt termék csomagolásáról, vagy a mindennapi életünk alatt használt eszközökről legyen szó. ( PET palack, műanyag tányérok, evőeszközök, poharak, zacskók stb).
Azért futok, hogy felhívjam a figyelmet a műanyagok sokszor felesleges és egyszeri használatára, amivel a környezetünket terheljük.
Azért futok, mert hiszek benne, hogy összefogással tehetünk a növekvő szemétkupacok ellen!
Azért futok, mert gyermekeink, unokáink jövője is múlik a tetteinken!
Futásommal a Greenpeace munkáját segítem egy szebb, tisztább jövőért! Kérlek segíts Te is!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

MONDJUNK NEMET AZ EGYSZER HASZNÁLATOS MŰANYAGOKRA!

A világ belefullad az eldobható műanyagokba. Minden percben egy teherautónyi műanyag szemét kerül az óceánokba.

A legfrissebb kutatások szerint ráadásul a hazai folyók, a Duna és a Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek. Sőt, a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott vizekben is. A műanyagszemét-válságból nem tudunk egyszerűen az újrahasznosítással kikeveredni. Tilalmakra van szükség, és csökkenteni kell a keletkező műanyag hulladékot.

Itt az idő, hogy véget vessünk a környezetünket pusztító műanyagszennyezésnek! Azon dolgozunk, hogy a magyar termékdíj-törvény idei reformja az egyszer használatos műanyagok csökkentésére ösztönözzön - lakosságot, ipari és kereskedelmi szereplőket egyaránt.

Kérjük, segíts te is ebben nekünk, jelentkezz Futókövetnek vagy támogasd munkánkat Futóköveteinken keresztül!

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet. Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól, és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te! Ha a jó ügyünket szeretnéd támogatni, akkor kérünk, ezt magánszemélyként tedd. Köszönjük!

Adományozók listája

2019-04-29 Mónika Armitano 5 000Ft Eme nemes cél érdekében , hajra Judit! Fuss!!!
2019-04-29 Brigitta 5 000Ft Egy szemétmentes világért!
2019-04-30 Kata és Dió 1 000Ft Fuss Judit egy fenntartható világért!
2019-05-01 Nagy Roland 2 000Ft Adri és Roland

Kapcsolódó esemény - XIII. NN ULTRABALATON

2019-05-10

2019-ben 13. alkalommal rajtol el Magyarország legnépszerűbb közösségi sporteseménye, az NN Ultrabalaton. A Balatont megkerülő egykörös verseny egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával teljesíthetnek a résztvevők.