Fruzsi

Egy tisztább jövőbe futok - a méregmentes Magyarországért

33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton
2018.04.14-04.15.

Egy tisztább jövőbe futok...azon gondolkoztam, milyen jó lenne, ha ez ilyen könnyen menne. Ha valaki azt mondaná: "csak futnod kell száz, kétszáz, ötszáz kilométert", és egyszer csak befuthatnék egy olyan világba, ahol nincsenek mérgező anyagok a földben, nincsen szemetelés, nincsenek az óceánok tele műanyaggal, olajjal, ahol tiszteljük és megbecsüljük a Földet.

Sajnos ez egy erősen utópisztikus, és a tudomány mai állása szerint lehetetlen elgondolás (de ha tudsz egy időkapuról, szólj kérlek, a címem valószínűleg tudod), de azért van egy módja, hogy egy picit tehessek egy jobb világért: futok! :)

Elindulok áprilisban a Viviccitta városvédő futáson, Greenpeace futókövetként, ahol életem eddigi legnagyobb távját, 13,6 kilométert fogok lefutni, mégpedig egy számomra nagyon fontos, és elgondolkodtató ügyért: hogy felszámolják kis hazánk szennyezett területeit, illetve megakadályozzák a szennyezés továbbterjedését. Sajnos a jogszabályok nem elég szigorúak a cégekkel szemben, nincs pénzügyi felelősségre vonás, retorzió, illetve ha megtörtént a baj, általában már nem találják meg a felelősöket, így marad az adófizetők pénzéből finanszírozott tűzoltás. (Pl. a kolontári iszapkatasztrófa, vagy az Illatos úti üzem). A Greenpeace célja a felszámolás mellett a jogszabályok szigorításának kiharcolása.
Kicsit számszerűsítve: ma Magyarországon 34 olyan terület van (akár a te lakóhelyeden is), ahol erősen szennyezett a talaj, az ivóvíz, és egyelőre még csak a feltárásuk történt meg. Erről készített egy átfogó tanulmányt a Greenpeace, ha érdekel, itt tudod megtekinteni:

http://www.greenpeace.org/hungary/PageFiles/744059/mergezett_oroksegunk_1_2.pdf

Ha már idáig eljutottál, akkor tényleg érdekelhet, mi van emögött az egész project mögött. Vannak először is a Greenpeace-nél nagyon elhivatott, tenni akaró szakértők, aktivisták, akik szeretnének egy tisztább, élhetőbb jövőt. És vagyok én. Összerakjuk a kettőt, és tá-dám!
Elindulok, futok egy nagyon értékes ügyért, és ehhez szeretném a Te támogatásodat kérni! Ha ez egy buszjegy, vagy egy kávé ára, már nagyon hálás leszek érte, főleg mert láthatom, hogy jóérzésű és tenni akaró barátok, kollégák, családtagok vesznek körbe! A támogatásoddal 100%-ban a Greenpeace munkáját segíted, hogy egy szebb, tisztább jövőt biztosíthassunk magunknak, illetve az elkövetkező generációknak, engem pedig nagyon boldoggá teszel, hogy eljutott hozzád az üzenetem, kérésem! :)

Nagyon köszönöm, hogy végigolvastad!

Fruzsi
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Segíts, hogy Magyarországon mindenki tiszta, egészséges környezetben élhessen!

Emlékszel még a kolontári vörösiszap-katasztrófára vagy az Illatos úti méregraktárra? Hazánkban számos olyan helyszínt ismerünk, ahol veszélyes vegyi anyagokból álló szennyezés maradt az utókorra.

Célunk, hogy felkutassuk és megmutassuk hol és milyen szennyezés található, hogyan érintheti ez a lakosság egészségét és a környezetet, különösen hazánk felbecsülhetetlen értékű vízkincsét. Azon dolgozunk, hogy a hatóságok mihamarabb felszámolják az évek óta elhagyatottan álló veszélyeshulladék-lerakókat és szigorúbb szabályozás bevezetésével megelőzzék a jövőbeni környezetszennyezést. Mindeközben tovább kutatunk, további költségekkel járó méréseket és független laborvizsgálatokat végzünk.

Kérjük segítsd munkánkat te is egy Futókövetünkön keresztül, hogy Magyarországon mindenki tiszta, méregmentes környezetben élhessen!

 

  

A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet. Függetlenségünket és szabadságunkat az biztosítja, hogy nem fogadunk el támogatást államoktól, politikai pártoktól, és cégektől. Működésünk kizárólag olyan magánszemélyek adományainak köszönhető, mint te! Ha a jó ügyünket szeretnéd támogatni, akkor kérünk, ezt magánszemélyként tedd. Köszönjük!

Adományozók listája

2018-03-12 Barbi az összeg nem publikus Hajrá Fruzsi!!!! Szuper vagy, és nagyon nemes cél mellé álltál!
2018-03-12 :) 1 000Ft Hajrá! :)
2018-03-12 Sziszu az összeg nem publikus Szia Fruzsi!

Nagyon büszke vagyok Rád, hogy egy ilyen jó ügyért kiállsz, és kitartást kívánok a felkészüléshez.

Puszi!

Szabina
2018-03-13 Andrea az összeg nem publikus Jó futást! Köszi, hogy gyűjtesz!
2018-03-13 Kata 3 000Ft Hajrá Fruzsi :)
2018-03-13 anonym 5 000Ft Hajrá Fruzsi! Csak fuss így tovább! ;-)
2018-03-16 anonym 2 000Ft Fuss Fruzsi, fuss!
2018-04-07 Duco 1 500Ft
2018-04-09 Csaba 5 000Ft Hajrá Fruzsi!!! :)
2018-04-10 Szilvi 5 000Ft Hajrá Fruzsi!
2018-04-11 Edina 2 000Ft Lehet, hogy hosszú az út a végső célig, de minden apró lépéssel közelebb kerülsz hozzá és minden lépés, amit megteszel attól te magad is több leszel!
2018-04-13 Zsolti Móni 3 000Ft Hajrá Fruzsi, drukkolunk neked és azért, hogy sikerüljön a kitűzött célt elérni.. ;)
2018-04-13 anonym 5 000Ft YNRA :)
2018-04-13 Évi 5 000Ft Draga Fruzsi anyukam, tokre sajnalom, hogy nem lehetek ott, de lelekben veled leszek. A dnbkorust ne feledd, ha kicsit pillednel!

Szuper leszel, csapassad neki! ????
2018-04-14 Szarvi 2 000Ft Fuss Fruzsi,fuss! :)
2018-04-15 anonym az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton

2018-04-14

Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost! 

Fedezd fel futva fővárosunk rejtett szépségeit a tavaszi futóünnep 2 napján. Tavalyi eseményünk változatos távjai több, mint 30 000 evezőt vonzottak. Közöttük több, mint ezer jótékony futót, akik összesen 14,2 millió forint adományt gyűjtöttek felkészülésük során.

A választható távok sokaságával várunk kicsit és nagyot, hogy együtt fussunk, együtt éltessük fővárosunkat, a gyönyörű Budapestet. Szombaton a gyerekeké és a családoké a főszerep a rövidebb távokon, vasárnap 10 km és félmaraton –egyéniben, párban, vagy trióban– vár a nagyobb kihívásokat keresőkre.

Találkozzunk a Margitszigeten!