Rózsa Éva

TÁMOGASS!

Egyszerűen csak légy kedves

Egyéni események
folyamatos

"Treat everyone with politeness, even those who are rude to you, not because they are nice, but because you are nice."

Kathmanduban, Nepálban, a szegénység, a két évvel ezelőtti földrengés elképesztő nyomai és a brutális városi környezetszennyezés kellős közepén láttam a fenti idézetet egy iskola lépcsőházában. Ne azért legyél kedves valakivel, mert ő kedves veled, hanem mert te kedves vagy. A loving-kindness sokszor a legelviselhetetlenebb helyzeteket is emberibbé és élhetőbbé teheti. Muszáj megváltoztatni a világhoz való hozzáállásunkat, ha meg akarjuk változtatni a világot magunk körül. Mert mintákból épül a világ, rossz mintákból és jókból.

A dolgokhoz való hozzáállásunk pedig olyan, mint a defektes autógumi: amíg nem cseréljük le jóra, nem jutunk el sehová. Ezt is abban a lépcsőházban olvastam:

"A bad attitude is like a flat tire. You can't go anywhere until you change it."
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

30 napos Hősök Tere kihívás - Segíts Te is, hogy minél többen merjenek kiállni és tenni másokért!

Követeink vállalták, hogy 30 napon keresztül hétköznapi hősök lesznek: példát mutatnak és jót tesznek másokkal, a történeteiket pedig megosztják Veletek. Támogassátok őket és a Hősök Tere kezdeményezést! Adományotokat arra fordítjuk, hogy minél több pedagógus vehessen részt tréningjeinken, akik a megszerzett tudást tovább viszik a fiatalok, diákok közé. Miért? Mert a fiatalok, diákok és a tanárok kulcsszereplői a változásnak.

A Hősök Terében az a missziónk, hogy társadalmi normává váljon, hogy kiállunk másokért. Ehhez adunk gyakorlati tudást élményeken keresztül.

Együtt: működünk

Hisszük, hogy elengedhetetlen az együttműködés emberek között, ennek első lépése, hogy nyitunk egymás felé.

Ha megismered, megváltozik a véleményed…

Sokszor tapasztalatok nélkül, sztereotípiákra hagyatkozva döntünk. Ez egy természetes leegyszerűsítési folyamat része, amely segíthet bennünket eligazodni ebben a bonyolult világban, hiszen mindannyiunknak szüksége van kapaszkodókra és bizonyosságra. Emellett bekapcsolhatnak bennünk olyan mechanizmusok is, amelyeknek nem vagyunk tudatában: amikor a címkéket állandónak és a megjelölt csoport minden tagjára igaznak gondoljuk. Ez előítéletességhez, sőt, diszkriminációhoz is vezethet.

Az első lépések a változás útján

Célunk, hogy minél többen felismerjük ezeket az automatizmusokat magukban és másokban, és képesek legyünk változtatni, ha szükséges. Hogy falak helyett hidakat építsünk.

Segíts ebben nekünk és követeinknek!

http://hosoktere.org/

https://www.facebook.com/hosoktereprojekt/

      

Adományozók listája

2017-12-06 anonim 10 000Ft Hajrá Évi :)
2017-12-06 BBS 10 000Ft Kedvesnek lenni menő!
2017-12-07 anonim 5 000Ft Hajrá, csak így tovább! Szuper kezdeményezés!
2017-12-15 anonim 5 000Ft Napfény járja át a szívem újra 😀
2017-12-16 Nelly 5 000Ft