Dávid Réka

Együtt EMMÁval Veszprémben is

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Két gyönyörű gyermek édesanyja vagyok. Nagyon vártam őket, készültem az érkezésükre, eldöntöttem, hogy mit és hogyan fogok (tökéletesen) csinálni. Aztán megszületett a lányom 2016-ban és persze semmi sem úgy történt, ahogy elképzeltem.

Az anyaság csodaszép, de emellett embert próbáló feladat is. A gyermek(ek) születésével teljesen új élethelyzetbe kerültünk a férjemmel. Az apaszabadság letelte után nagyon egyedül éreztem magam: egy idegen városban, barátok nélkül, egy kisbabával, aki nem tudja elmondani miért sír szinte megállás nélkül. A fizikai egyedüllét ellenére szerencsére mindig volt segítségem, hívhattam anyukámat és húgomat, akár az éjszaka közepén is, és anyósom sokszor el tudott jönni hozzánk.

Viszont azt is tudom, hogy sajnos van, akinek nincs/vagy kevés segítsége van, van, aki nem tud senkivel beszélni az érzéseiről, a félelmeiről, a kétségeiről. Nekik, Nektek adhat segítséget, lelki támogatást, megértést az EMMA egyesület.

Szeretném, ha Veszprém és a környék édesanyáihoz eljöhetnének az EMMA Műhelyek, ahol nyugodt, szeretetteljes légkörben szakértők közreműködésével beszélhetnénk a problémáinkról, kételyeinkről, sikereinkről egymással és egymásért. Egy ilyen műhelymunka sokat adhat minden résztvevőnek, feltöltekezhetünk energiával, inspirálhatnak mások történetei és erősíthetik bennünk a tudatot, hogy a gyermekeinknek mi magunk vagyunk a legtökéletesebb szülei, hibáinkkal együtt is.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Találkozzunk EMMÁnál! EMMA Műhelyek az anyák közösségéért

Az EMMA Egyesületben 2010 óta dolgozunk azért, hogy a szülés, születés során mindenki emberséges bánásmódban részesüljön, hogy a gyermekvállalás időszaka minél örömtelibb és sérülésmentes legyen. A jelenlegi szülészeti ellátórendszer átláthatatlansága, a szokásjogon nyugvó ellátási rend úgy az anyáknál, mint a szakembereknél bizonytalansághoz és nehézségekhez vezet.

Az EMMA Műhelyt azért hoztuk létre, hogy azok a nők, akik nehéz vagy traumatikus élményeket éltek át a gyermekvállalásuk során, gyógyulni tudjanak. Műhelyeink olyan védett, ítélkezéstől mentes teret biztosítanak a nőknek, ahol szakértő moderálása mellett megoszthatják egymással élményeiket és érzéseiket. Az anyaság idején számtalan elvárásnak, kihívásnak kell megfelelniük, amikor életbevágó, hogy ne maradjanak magukra a kételyeikkel.

Egyesületünk célja ezzel a közösségi adománygyűjtéssel, hogy az eddig csak Budapesten elérhető EMMA Műhelyeket más városokba is elvigye, hogy Debrecenben, Székesfehérváron és Veszprémben is találkozhassanak egymással az anyák, és megtapasztalhassák a női közösség megtartó erejét, Ezáltal több nő kaphassa meg azt a figyelmet, biztonságos teret és szakértő odafordulást, amire szüksége van a szülés körüli időszakban.

Követeink támogatásával megvalósulhatnak közös céljaink. Adományoddal te is részese lehetsz ennek.

Támogasd az EMMA Műhelyt! Találkozzunk EMMÁNÁL!

 

Adományozók listája

2019-09-02 Bogi az összeg nem publikus ????
2019-09-02 Judit az összeg nem publikus Szuper, hogy kiállsz az ügy mellett!
2019-09-11 Hoztam e világra az összeg nem publikus hajrá!
2019-10-01 anonym az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​