Elefánt

Elefánt

"Új Nap - Új Remények" 2018
2018.09.29.

Nehéz kicsit olyan ügy vagy ügyek mellett felszólalni ami ügyek hasonlóan alapvetőnek tűnnek, mint ez itt. És főleg azért, mert a puszta tény, miszerint fel kell szólalni pártfogásuk okán, feltételezi, hogy olyan hiányosságok vesznek minket észrevétlenül körbe, amelyek létezése nem lehet több mint a kollektív empátiá hiánya. Így hát az Elefánt zenekar minden tagja és a velünk dolgozó stáb egésze teljes mellszélességgel áll ki az esélyegyenlőség mellett. Hiszen az ember a lélek, az akarat és az elme. Annak pedig nem szabhat korlátot holmi fizikai hiányosság. Fontos ügy, hogy ezt egyre többen gondolják hozzánk hasonlóan.

Szendrői Csaba
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

A zene összeköt, híd ember és ember között

Te is szoktál koncertekre járni? Akkor biztosan tudod, hogy egy-egy buli a barátokkal mennyi felejthetetlen élményt nyújt. Ismerkedni, beszélgetni lehet, és egy kis időre elfelejteni minden gondot, nehézséget...Ezt az általad is ismert jó érzést szeretnénk minél több mozgássérült emberhez is eljuttatni, és ehhez szükség van önkénteseink munkájára, akik olyan dolgokban segítik őket egy-egy koncert alkalmával, ami többségünknek -így lehet hogy neked sem - nem kihívás. Például eljutni a koncertre és utána haza, ételt, italt rendelni és bizony, még wc-re sem könnyű elmenni, ha az nem akadálymentes… 

Bizonyára azt is tudod, hogy egy-egy ilyen alkalom nincs ingyen. Ha segítségre lenne szükséged mindehhez ez pontosan dupla annyiba kerülne, hiszen két belépőt kellene venned. Egyet magadnak, egyet pedig a kísérődnek. Ugye te sem látsz gyakran kerekesszékes embereket koncerteken? Ennek összetett oka van, de azon vagyunk - a te segítségeddel együtt - hogy ez megváltozzon. Hisz a zene mindenkié...

Célunk az, hogy a kikapcsolódni vágyó mozgássérült emberek is élvezhessék az élőzenei koncerteket,ennek elérése érdekében térítésmentes, szakmai asszisztenciát biztosítunk számukra, szakképzett önkéntesekkel. A befolyó adományokból koncertjegyeket veszünk, melyek felhasználásával önkénteseink el tudják kísérni a kikapcsolódni vágyó és segítséget igénylő mozgássérült vendégeket a koncertekre, továbbá ebből tudjuk finanszírozni az önkéntesek és az általuk kísért mozgássérült koncertlátogató hazautazásának költségeit éjszaka, a koncertek után, hiszen az éjszaka közlekedő akadálymentes járatok száma korlátozott.

  

Adományozók listája

2018-09-16 Gréti 5 000Ft
2018-09-16 Brigi 2 000Ft
2018-09-16 Süli Patrik 5 000Ft
2018-09-22 Bo 4 000Ft Oromteli latni, hogy letezik ilyen program. Csak igy tovabb.
2018-09-28 Lillusztracio 2 000Ft
2018-09-28 Heni 2 000Ft

Kapcsolódó esemény - "Új Nap - Új Remények" 2018

2018-09-29

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2018. szeptember 29. (szombat), időpontja, tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.37 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​