Csathó Tibor, Életfa

Élet-Fa-Ültetés - 100.000 fa Heves megyében

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Amilyen bonyolulttá vált a világ, olyan egyszerűnek tűnik a megmentése is: ültess fákat. 150 éve rontjuk a levegőt, zsaroljuk a természetet, és mára már nem maradt más esélyünk: Magyarországon másfél milló hektárt a Földön pedig 1,6 milliárd négyzetkilométert kell erdősítenünk, ha életben akarunk maradni.
A tudomány magas érvei helyett azonban a faültetéssel ajándékba kapott boldogságot és elégedettséget szeretném csak ide felhozni. Aki ültetett már fát és látta kihajtani, növekedni, esetleg termést hozni, érezte az élő természetből, egy boldog növekedő kis lényből áradó energiát az tudja miről beszélek. Aki nem, az pedig gyorsan próbálja ki. Fát ültetni bárhogy és mindenhová lehet.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

ÉLET-FA-ÜLTETÉS – ültessünk el 100.000 fát közösen. Benne vagy?

A közösségi faültetés a legjobb, maximálisan klímahatékony dolog, amit tehetünk a bolygónkért a következő évtizedben. Ha településeken ültetünk fákat, akkor ráadásul javítjuk a helyi klímát és segítjük az ott lakók egészségét. Bárki csatlakozhat, de az élmény közösségekben lesz az igazán igazi :-)

Ezért az Életfa Környezetvédő Szövetség egy legalább 5 éves programot indít, aminek eredményeként minimum 100.000 fát ültetünk el Heves megye településein.

Őshonos erdei fákat, díszfákat, de gyümölcsfákat is, magról és boltból, kertészekkel oltva és helyben nevelve. Bárkivel összefogunk, óvodák, iskolák, közösségi kertek, lakóközösségek, helyi csoportok tagjait várjuk, weblappal, eseményekkel, tanácsadással és persze facsemetékkel.

A támogatásodat csemeték vásárlására, nevelésére és a program logisztikájára költjük. Ígérjük, hogy 1000 forintonként legalább egy fát elültetünk, pár ezer forinttal már egész kis ligetet támogathatsz.

https://eletfa.org.hu/elet-fa-ultetes
https://elet-fa-ultetes.hu

Adományozók listája

2019-10-05 Magdi V. 10 000Ft Hajrá!

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​