Csáki Márton

Életrevaló biciklitúra

Egyéni események
folyamatos

Szülőként tudom, mennyire fontos, hogy egy gyermek megfelelő 'támogatást' kapjon születése legelső percétől. Ha ezek a percek a vártnál korábban jönnek, igazán fontossá válik azon emberek feladata, akik ilyenkor segíteni tudnak nekik! A BP dolgozójaként a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány támogatására szervezett Budapest-Ópusztaszer-Szeged biciklitúrán veszek részt, ezzel támogatva a 'jó ügyet'.

Ha a BP-nél dolgozol, írd a "BP"-t a neved mellé, hogy a cég megduplázhassa adományod összegét.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Pedálozás az újszülöttekért

Néha egy emberi élet csak másodperceken múlik. Odaér a segítség, vagy sem? Mennyire soknak tűnik az idő, míg egy mentőautó megérkezik egy súlyos esethez. És mennyivel nehezebb a várakozás, amikor egy apró élet a tét.

Képzeld el, hogy egy rokonod, vagy barátod, aki most sikeres és egészséges, egykor hamarabb született  meg  a vártnál és még nem voltak adottak a feltételek ahhoz, hogy elkezdje életét. Lehet, hogy akkor őt is megmentette valaki. Talán épp egy koraszülött mentő csapat, amely a nap 24 órájában készen áll arra, hogy segítsen.

Nonprofit Alapítványunk ezekért a csepp, még életre nem kész babákért van. Szolgálatunk Dél-Magyarország 3 megyéjéből – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád – 25 éve menti az életveszélyben lévő koraszülötteket és szállítja a régió újszülötteket ellátó központjaiba a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba. A mentettek száma megközelíti a 20 ezret.

Az élet első perceiben, óráiban történt mentés elmaradása e gyermekek életkilátásait és a későbbi évek életminőségét, azaz hogy testileg és szellemileg ép lesz vagy károsodott, döntően meghatározza.

Az Alapítvány másik fő feladata a Tanácsadó és Továbbképző Központjában végzett egészségnevelő foglalkozások 14 éves korosztálytól kezdve a koraszülés megelőzése témakörben. Az elmúlt másfél évben több, mint ezer diák, védőnők, pedagógusok és iskolapszichológusok vettek részt ezeket az alkalmakon.

Az állami támogatás a kiadásoknak csak 64%-át fedezi, a hiányzó több mint 30%-ot - elmúlt két évben 30, ill. 31 millió forint - adó 1%-ból és egyéb más adományokból fedezi az Alapítvány.

Adományozók listája

2017-09-16 Tóth-Cseri Viktor 1 000Ft Remélem ott leszünk egymás mellett a nagy úton. Ez nekünk a nap küzdelme lesz, nekik az életké. Akárhogy alakul jó helyre megy a pénz.