Tóth Csaba

Élményekben gazdag nyári szünet a H52-ben

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

2016. óta dolgozom a H52 Ifjúsági Iroda és közösségi Tér munkatársaként. Ki kellett várnom a lehetőséget, 2009-ben úgy fejeztem be az egyetemi képzést, hogy a fiatalokkal akarok foglalkozni, hisz esetükben a szociális munka tényleg nem a sokszori "tűzoltás", az aktuális kisebb-nagyobb problémák orvoslása, hanem egy jövőbe tekintő munka, hiszen ők az új generáció. Mikor a tevékenységünket tervezzük, ezt tartom mindig szem előtt, olyan foglalkozásokat, programokat találjunk ki, melyektől a résztvevők végül úgy érzik (lehet, hogy csak később), hogy többek lettek.

Jövőre harmadik alkalommal szervezzük meg a "Nyár52 - Minden napra egy program" elnevezésű projektünket. Ennek célja az, hogy az Irodánk környékén élő fiatalok, ahelyett, hogy egész nyáron csak lennének, minden napra valami lehetőséget biztosítsunk. Olyat, amellyel nem biztos, hogy szembetalálkoznak hétköznapjaikban, legyen az egy kézműves ékszer elkészítése, kalandpark látogatás, vagy akár egy egész hetes tematikus tábor.


Ehhez kérem most a segítségeteket, adománygyűjtésünk célja, hogy a jövő nyár is kellemes élményekben gazdag legyen a fiataljaink számára.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

#NYÁR52 – minden napra egy program!

A Nyár52 – minden napra egy program! lényege, hogy a nyár minden egyes napján különleges programokat biztosíthassunk a H52 Ifjúsági iroda és közösségi térbe járó gyerekeknek és fiataloknak.

A 9. kerületi H52 ifjúsági iroda egész évben kínál a környékbeli fiataloknak programokat és hasznos elfoglaltságot. A bejáró gyerekek nagy része lehetőségek híján otthon tölti a szünidőt, így a Nyár52 programmal szeretnénk lehetővé tenni a változatos, izgalmas és hasznos nyári időtöltést. A programok kínálatában mindenki megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot, hiszen a nyári speciális ételek elkészítésétől, a strandoláson és táborozáson át, a kirándulásig sokféle program szerepel a „repertoárunkban”.

A Horizont Szociális Alapítvány Nyár52 – minden napra egy program! gyűjtési akciója tehát azt tűzte ki célul, hogy a H52 ifjúsági iroda nyári gyermekprogramjai megvalósulhassanak.

Kitűzött céljaink a gyűjtés során:

  • 150 ezer forintból két hétig tudunk programokra vinni, alkalmanként 10 gyereket
  • 300 ezer forintból egyhavi külsős programot tudunk fedezni
  • még 300 ezer forintból napközis tábort szervezhetünk a H52 ifjúsági irodába kicsiknek
  • 700 ezer forintból biztosítani tudjuk a teljes #Nyár52 napi programsorozatát uzsonnával ellátva
  • még 700 ezer forintból egy egyhetes ottalvós vízparti táborba vihetünk tizenöt gyereket

Vágyott összeg a gyűjtés során: 1 500 000 forint

Adományozók listája

2019-09-04 toma 21 337Ft gyorsabban, keményebben! :)
2019-09-18 Juli 10Ft
2019-09-18 Juli 10 000Ft
2019-09-23 Zagyva Kata 1 500Ft Hajrá Csabi :)
2019-09-23 Andor 5 000Ft Hajrá H52 - Nyár 52 ! :)

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​