Weilandics Zsuzsa

Előre a Piros Orrért!

30. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál
2015. október 10-11.

Évekkel ezelőtt hallottam először a Piros Orr Bohócdoktorokról, és egy éve már önkéntesként is segítem a munkájukat. Az Alapítvány tagjai nagyon hasznos munkát végeznek, és sok beteg gyermeknek teszik széppé a napjait. Tavaly futottam először a Piros Orr csapatáért, és mondhatom, hogy nagyon nagy élmény volt! A bohócdoktorok elkötelezettsége és az emberek önzetlen támogatása tovább erősített abban, hogy érdemes ezt az ügyet támogatnom.
Idei futásom célja, hogy a bohócdoktorok Szent László Kórházban szervezett viziteire gyűjtsek adományt, hogy ezáltal minél több gyermek arcára tudjanak mosolyt csalni. Ezzel is támogatjuk gyógyulásukat, hisz mint tudjuk, a nevetés a legjobb gyógyszer! :)
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Sok PIROS ORR együtt többre képes!

A Piros Orr Alapítvány kitűzött célja, hogy a nevetés  erejével gyógyítson. A bohócdoktorok vidám játékokkal, énekléssel, zenéléssel enyhítik a betegek szorongásait, fájdalmát, így segítve hozzá  őket egészségük és jó kedélyük visszanyeréséhez. 27 képzett bohócdoktorunk  jelenleg 12 gyermekkórház betegeit és 2 idősek otthonának lakóit látogatják  heti rendszerességgel országszerte. Az elmúlt 19 év alatt több mint 264 ezer beteg  gyermeknek és idős embernek hozták el a gyógyító nevetést.

Adományoddal most a Szent László Kórházban szervezett viziteket támogathatod. Bohócdoktoraink heti rendszerességgel látogatják a Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztály, valamint a Gyermekhematológiai és Csontvelőtranszplantációs Szakrendelés betegeit. A 30. SPAR Budapest Maraton alkalmával 1,5 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ez az összeg több mint 1000 súlyosan beteg gyermek felvidítását  teszi lehetővé!

A Szent László Kórházban folytatott munka fontos és különleges számunkra, erről drr. Kukucska mesél:

„Úgy kell önfeledten és vidáman játszanunk, mókáznunk, hogy közben betartjuk a kórház szabályait, vigyázunk a betegséggel küzdő gyermekekre, segítjük a kimerült, vagy éppen elfásult szülőket a helyzet elviselésében.

Ez nagy felelősség. Bár más kórházakban is így kell működnünk, itt speciális a helyzet, hiszen ezek a gyermekek hetekig, esetenként hónapokig vannak változatlan környezetben, egy kicsi steril szobában, és hosszasan el kell viselniük a rossz közérzetet, vagy fájdalmat okozó kezeléseket, mert az a gyógyulásukat szolgálja.

Itt a szerepünk annyiban módosul, hogy nem „villámakciókkal” zökkentjük ki a betegeket a kórházi lét szorongásából mobilizálva a gyermeki lélek egészséges részét, hanem itt, elviselni segítünk. Itt időt „töltünk”. Itt mi vagyunk a változás, a friss inger. Itt áll az idő, így mi is hosszabban időzünk egy-egy szobában, hogy a jelenlétünk megélhető legyen és hatni tudjon.”

     

Adományozók listája

2015-09-15 anonym 5 000Ft

Kapcsolódó esemény - 30. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál

2015-10-10

A futás napján 2014-ben a változatos távokon összesen 23 450 nevező volt a  BSI által szervezett eseményen. Az idei kétnapos szabadidősport rendezvényen reményeink szerint még ennél is több elégedett, mosolygó futó teljesíti választott távját. Fuss 600 m-t, vagy akár 42,2 km-t, legyél Te is egy azok közül, akik célba érkezésük boldogságát egy  „jó ügy” támogatásával teszik teljessé.