Sörös Ágnes

EMMA Műhelyt a veszprémi anyáknak!

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Ha erős nőkkel, sorstársakkal, hasonló helyzeteket átélt személyekkel találkozhatunk, és cselekvésre ösztönző erőt meríthetünk a történeteikből, nem csak magunkat gyógyítjhatjuk meg, hanem elődeink és gyermekeink is felszabadulhatnak a leggyakrabban a rossz társadalmi minták okozta károk hatásai alól. Az EMMA Egyesület támogató, szakmai és női köre ilyen élményekkel segíti nők ezreit szülés- és anyaságélményük feldolgozásában.

Mint új anya, segítő szakmát végzett, a téma iránt érzékeny személy, és mint postpartum dúla-tanonc nap mint nap szembesülök azzal, hogy ebben a legcsodálatosabb szerepben, az anyaságban nem a gyermek(ek) körüli feladatok a legnehezebbek, hanem az élmények, megélések feldolgozása, a skatulyákból való kilépés, a harc azért, hogy kompetens személyként lássanak minket, de felismerjék a körülöttünk élők azt is, hogy segítségre van szükségünk.

Tudásra, tájékozódási lehetőségek elérésére, a választási legetőségeink ismeretére, társaságra, felemelő beszélgetésekre, megerősítésre, és felemelkedésre van szükségünk. Erőre van szükségünk, másállapotra, forradalomra - a szülészeti ellátásban, a gyermekvállalásra való felkészülésben és a környezetünkben is.

Mindenhol kellene, hogy működjenek ilyen műhelyek, mert az anyák és gyermekeik támogatásánál, mentális megerősítésénél, a szülésre, anyaságra való felkészítésnél kevés fontosabb és nemesebb ügy van. Boldog vagyok, hogy részese lehetek a közelemben induló EMMA Műhely elindításának, és részt vehetek egy kicsike forradalom alakításában... Október 5-én hajnalban azért szeretnék sétálni, hogy azzal a napfelkeltével valami új kezdődhessen: hogy a veszprémi anyák is kaphassanak egy szikrányit EMMA erejéből és bölcsessegéből.

Célom, hogy ezzel a kampánnyal - minimum 100 000 Forintnyi adomány összegyűjtése mellett - segítsek az anyai, női lélek mélyére látni, az anyák és gyermekeik felé nyitottabb szívvel fordulni, legyen szó akár saját lelkünkről és saját gyermekeinkkel való kapcsolatunk, anyaságunk megéléséről, akár a környezetünk érzékenyítéséről.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Találkozzunk EMMÁnál! EMMA Műhelyek az anyák közösségéért

Az EMMA Egyesületben 2010 óta dolgozunk azért, hogy a szülés, születés során mindenki emberséges bánásmódban részesüljön, hogy a gyermekvállalás időszaka minél örömtelibb és sérülésmentes legyen. A jelenlegi szülészeti ellátórendszer átláthatatlansága, a szokásjogon nyugvó ellátási rend úgy az anyáknál, mint a szakembereknél bizonytalansághoz és nehézségekhez vezet.

Az EMMA Műhelyt azért hoztuk létre, hogy azok a nők, akik nehéz vagy traumatikus élményeket éltek át a gyermekvállalásuk során, gyógyulni tudjanak. Műhelyeink olyan védett, ítélkezéstől mentes teret biztosítanak a nőknek, ahol szakértő moderálása mellett megoszthatják egymással élményeiket és érzéseiket. Az anyaság idején számtalan elvárásnak, kihívásnak kell megfelelniük, amikor életbevágó, hogy ne maradjanak magukra a kételyeikkel.

Egyesületünk célja ezzel a közösségi adománygyűjtéssel, hogy az eddig csak Budapesten elérhető EMMA Műhelyeket más városokba is elvigye, hogy Debrecenben, Székesfehérváron és Veszprémben is találkozhassanak egymással az anyák, és megtapasztalhassák a női közösség megtartó erejét, Ezáltal több nő kaphassa meg azt a figyelmet, biztonságos teret és szakértő odafordulást, amire szüksége van a szülés körüli időszakban.

Követeink támogatásával megvalósulhatnak közös céljaink. Adományoddal te is részese lehetsz ennek.

Támogasd az EMMA Műhelyt! Találkozzunk EMMÁNÁL!

 

Adományozók listája

2019-09-02 Bogi az összeg nem publikus ????
2019-09-09 Ági az összeg nem publikus
2019-09-19 Ági az összeg nem publikus
2019-09-29 Melinda az összeg nem publikus
2019-09-30 Anita az összeg nem publikus
2019-10-04 Tölgyesiné Nagy Ilona 2 500Ft Hajrá!
2019-10-04 Hartman Ferencné 3 000Ft Csak így tovább!
2019-10-04 Anya 10 000Ft Csodálom a lelkesedésed!
2019-10-10 anonym 2 500Ft
2019-10-13 Ági 2 000Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​