Csikós Tímea

TÁMOGASS!

Én-Te-hŐs - Együtt könnyebb

Egyéni események
folyamatos

Bő 3 éve aktívkodom a Hősök Tere Kezdeményezés önkénteseinek csapatában, a "hősökterézés" életemre, személyiségemre gyakorolt hatásai a mindennapjaim legpozitívabb alkotóirészei közé tartoznak.
Nem hiszem, hogy működik, hanem "(meg)élem a bőrömön". Azt viszont hiszem, hogy ha velem tartotok a kampányban és segítetek minél több emberhez eljuttatni a Hősök Tere Kezdeményezés üzenetét, akkor valóban, igazi társadalmmi méretű változást indíthatunk el.
Gandhi méltán sokat idézett mondata, hogy "Te magad légy a változás, amit a világban látni szeretnél!"
A diákokra legnagyobb hatást gyakorló tanárok kulcsszereplői a változásnak, elsősorban nekik tartunk tréningeket, hiszen 1 tanár legalább 1-2 osztálynyi diáknak tudja átadni azt a tudást, amellyel kialakítható egy tudatos, felelősségvállaló attitűd.
1 tanár tréningjének teljes ára 55.000 Ft. A 30 napos kihívásra épülő kampány során akkora összeget szeretnék gyűjteni, amelyből 4 tanár tréningjét állhatjuk.
Ha meghívnál forralt borra az adventi vásárban,vagy kávéra, mert rég beszélgettünk - kérlek, inkább ide küldd, amit erre költenél - ha segítesz, együtt éljünk meg a változást, amiért kampányolok...Nem hiszed? Próbáld ki!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

30 napos Hősök Tere kihívás - Segíts Te is, hogy minél többen merjenek kiállni és tenni másokért!

Követeink vállalták, hogy 30 napon keresztül hétköznapi hősök lesznek: példát mutatnak és jót tesznek másokkal, a történeteiket pedig megosztják Veletek. Támogassátok őket és a Hősök Tere kezdeményezést! Adományotokat arra fordítjuk, hogy minél több pedagógus vehessen részt tréningjeinken, akik a megszerzett tudást tovább viszik a fiatalok, diákok közé. Miért? Mert a fiatalok, diákok és a tanárok kulcsszereplői a változásnak.

A Hősök Terében az a missziónk, hogy társadalmi normává váljon, hogy kiállunk másokért. Ehhez adunk gyakorlati tudást élményeken keresztül.

Együtt: működünk

Hisszük, hogy elengedhetetlen az együttműködés emberek között, ennek első lépése, hogy nyitunk egymás felé.

Ha megismered, megváltozik a véleményed…

Sokszor tapasztalatok nélkül, sztereotípiákra hagyatkozva döntünk. Ez egy természetes leegyszerűsítési folyamat része, amely segíthet bennünket eligazodni ebben a bonyolult világban, hiszen mindannyiunknak szüksége van kapaszkodókra és bizonyosságra. Emellett bekapcsolhatnak bennünk olyan mechanizmusok is, amelyeknek nem vagyunk tudatában: amikor a címkéket állandónak és a megjelölt csoport minden tagjára igaznak gondoljuk. Ez előítéletességhez, sőt, diszkriminációhoz is vezethet.

Az első lépések a változás útján

Célunk, hogy minél többen felismerjük ezeket az automatizmusokat magukban és másokban, és képesek legyünk változtatni, ha szükséges. Hogy falak helyett hidakat építsünk.

Segíts ebben nekünk és követeinknek!

http://hosoktere.org/

https://www.facebook.com/hosoktereprojekt/

      

Saját posztok

Adományozók listája

2017-12-06 SomTom 1 000Ft Ez az ügy közel áll hozzám.
De a Követ még közelebb.
2017-12-08 Balassa Gabi és Balczó Lili 2 000Ft Timi, csúcs vagy
2017-12-09 P. Niki 3 000Ft Szeretnék egy jó ügyhöz csatlakozni. ☺