Csikós Tímea

Én-Te-hŐs - Együtt könnyebb

Egyéni események
folyamatos

Bő 3 éve aktívkodom a Hősök Tere Kezdeményezés önkénteseinek csapatában, a "hősökterézés" életemre, személyiségemre gyakorolt hatásai a mindennapjaim legpozitívabb alkotóirészei közé tartoznak.
Nem hiszem, hogy működik, hanem "(meg)élem a bőrömön". Azt viszont hiszem, hogy ha velem tartotok a kampányban és segítetek minél több emberhez eljuttatni a Hősök Tere Kezdeményezés üzenetét, akkor valóban, igazi társadalmmi méretű változást indíthatunk el.
Gandhi méltán sokat idézett mondata, hogy "Te magad légy a változás, amit a világban látni szeretnél!"
A diákokra legnagyobb hatást gyakorló tanárok kulcsszereplői a változásnak, elsősorban nekik tartunk tréningeket, hiszen 1 tanár legalább 1-2 osztálynyi diáknak tudja átadni azt a tudást, amellyel kialakítható egy tudatos, felelősségvállaló attitűd.
1 tanár tréningjének teljes ára 55.000 Ft. A 30 napos kihívásra épülő kampány során akkora összeget szeretnék gyűjteni, amelyből 4 tanár tréningjét állhatjuk.
Ha meghívnál forralt borra az adventi vásárban,vagy kávéra, mert rég beszélgettünk - kérlek, inkább ide küldd, amit erre költenél - ha segítesz, együtt éljünk meg a változást, amiért kampányolok...Nem hiszed? Próbáld ki!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

30 napos Hősök Tere kihívás - Segíts Te is, hogy minél többen merjenek kiállni és tenni másokért!

Követeink vállalták, hogy 30 napon keresztül hétköznapi hősök lesznek: példát mutatnak és jót tesznek másokkal, a történeteiket pedig megosztják Veletek. Támogassátok őket és a Hősök Tere kezdeményezést! Adományotokat arra fordítjuk, hogy minél több pedagógus vehessen részt tréningjeinken, akik a megszerzett tudást tovább viszik a fiatalok, diákok közé. Miért? Mert a fiatalok, diákok és a tanárok kulcsszereplői a változásnak.

A Hősök Terében az a missziónk, hogy társadalmi normává váljon, hogy kiállunk másokért. Ehhez adunk gyakorlati tudást élményeken keresztül.

Együtt: működünk

Hisszük, hogy elengedhetetlen az együttműködés emberek között, ennek első lépése, hogy nyitunk egymás felé.

Ha megismered, megváltozik a véleményed…

Sokszor tapasztalatok nélkül, sztereotípiákra hagyatkozva döntünk. Ez egy természetes leegyszerűsítési folyamat része, amely segíthet bennünket eligazodni ebben a bonyolult világban, hiszen mindannyiunknak szüksége van kapaszkodókra és bizonyosságra. Emellett bekapcsolhatnak bennünk olyan mechanizmusok is, amelyeknek nem vagyunk tudatában: amikor a címkéket állandónak és a megjelölt csoport minden tagjára igaznak gondoljuk. Ez előítéletességhez, sőt, diszkriminációhoz is vezethet.

Az első lépések a változás útján

Célunk, hogy minél többen felismerjük ezeket az automatizmusokat magukban és másokban, és képesek legyünk változtatni, ha szükséges. Hogy falak helyett hidakat építsünk.

Segíts ebben nekünk és követeinknek!

http://hosoktere.org/

https://www.facebook.com/hosoktereprojekt/

      

Saját posztok

Adományozók listája

2017-12-06 SomTom 1 000Ft Ez az ügy közel áll hozzám.
De a Követ még közelebb.
2017-12-08 Balassa Gabi és Balczó Lili 2 000Ft Timi, csúcs vagy
2017-12-09 P. Niki 3 000Ft Szeretnék egy jó ügyhöz csatlakozni. ☺

2017-12-23 Pengu 55 000Ft
2017-12-23 Old Crow 60 000Ft
2017-12-23 Speedbird 70 000Ft
2017-12-23 Ramy 2 000Ft
2017-12-28 Timismerős 2 000Ft Nem nagy, de nekem épp elég :)
2018-01-04 P. Niki 3 000Ft A 24. És 21. Napod megkönnyeztem, jó tudni hogy vannak ilyen jó emberek! És igen csokival lehet igazán falat bontani ☺
2018-01-05 Nighthawk 50 000Ft
2018-01-15 Netti 10 000Ft Remelem meg idoben! Udvozlet Szalkarol!
2018-01-20 Szalkai Péter 2 000Ft Egy karcolás
2018-01-23 x 2 000Ft

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.