PÁLINKÁSNÉ LŐRINCZ, Ildi

Én is lehetnénk - Te is lehetnél

" Új Nap - Új Remények!" 2019
2019.10.05.

Pálinkásné Lőrincz Ildikó (Ildi) vagyok és hosszú nevem mögött ez a történet áll.

Budapesten, a magyar fővárosban éltem több, mint 20 évig, amikor lehetőséget kaptam, hogy Debrecenbe költözzem hétköznapokra egy érdekes állás kapcsán: egy informatikai multit képviselhettem frissdiplomás toborzóként és mint ilyen, furikáztam egyetemekhez és középiskolákhoz, hogy rektorokkal és más döntéshozókkal találkozzam annak érdekében, hogy cégem felvehesse a Náluk végző diákokat.

Egy alkalommal, amint az a rendőrségi helyszíni szemléből kiderült, túl gyorsan, rutinból vezethettem, mikor egy vonat elütött a céges autómban; a fénysorompó működött ugyan, de olyan látási viszonyok között, amik akkor is fennálltak, nem lehetett jól látni, hogy fehéret vagy pirosat mutatott-e, sorompó pedig nem volt (ezt a vasúttársaság/a város csak a balesetem után telepítette). A vonat az anyósülés felől csapódott a kocsimba és 'csak' egy Bzmot volt, így nem haltam szörnyet a helyszínen, viszont mesterséges kómába tettek hogy az agyam meggyógyulhasson (csak a fejem/koponyám sérült). Előbb a debreceni Kenézy kórházba, majd a budapesti Péterfy kórházba, végül pedig az OORI-ba (Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet) szállítottak.

6 hónapba telt, míg visszatérhettem a vállalathoz egy másik szerepben Budapesten (hogy ne kelljen ismét ugyanazon a vasúti kereszteződésen áthajtanom nap mint nap). Teljesen felépültem, de az OORI-ban volt pár szörnyű történet körülöttem: egy lányé (egyik szobatársamé), aki többedszerre volt már bent; egy idősebb férfi betegé, aki már soha sem lett képes beszélni, mert a sztrókja kapcsán afáziás lett és volt egy csomó fiatal, stb. kerekesszékkel.

Szóval, ahogy láthatod, én is lehettem volna (ehelyett boldog feleség lettem, mert, ha már megmaradtam Neki, elvett a párom). És te is lehetsz, baleset okán, vagy egy szerencsétlen génkombináció miatt, mint az egyik rokonom, akinek az elsőszülött fia Down-kórosan született.
És a családod is lehet, és a betegség, a baleset, a szerencsétlen életesemény egy életre meghatározza a mindennapjaidat; a gondozó családtagod már soha többet nem fogja az eredeti munkáját végezni, mert az érintettet kell ápolnia akár 0-24-ben...

Annak érdekében pedig, hogy segíthessem a rászorulókat, csatlakoztam ehhez a közösséghez, hogy adományt gyűjthessek nekik céljaikhoz, azaz hogy ösztönözhessenek arra, hogy mindannyian elfogadjuk a különleges igényűeket egy olyan társadalomban, amelyben az inklúzió érték.
Azaz segítek Nekik, hogy segíthessenek.

Ők, illetve közben már mondhatom, hogy mi (https://www.egysimaegyforditott.com/; https://www.facebook.com/1sima1forditott) ugyanis azon dolgozunk, hogy a világ elfogadóbb és nyitottabb legyen, ha fogyatékos gyerekekről, emberekről van szó. Közösséget építünk, oktatunk, játszunk, beszélgetünk. Ezt mind annak érdekében tesszük, hogy a sok átadott és megtapasztalt információ és élmény segítségével megmutassuk, hogy mindenkivel lehet kapcsolódni, kommunikálni és akár játszani, dolgozni vagy barátkozni is.
Tevékenységünket a jobb oldali gomb megnyomásával támogathatod.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Sok Sima Sok Fordított - Toljuk együtt az inklúzió szekerét!

 

Az inklúzió ne legyen többé illúzió!

Kik vagyunk és mit csinálunk?  Sérült gyereket nevelő szülőkből és szakemberekből álló csapatunkkal már két éve viszünk óvodákba és iskolákba érzékenyítő foglalkozásokat fogyatékkal élőkről, valamint szervezünk inkluzív programokat vegyes képességű diákcsapatoknak és sérült gyerekeket nevelő családoknak. Abban hiszünk, hogy csak addig kelthet bármi rossz érzést az emberben, amíg az ismeretlen. Mottónk: Egy sima és egy fordított simán köthet barátságot! Ezt az elmúlt két évből számos példa támasztja alá.

Mire gyűjtünk? Fantasztikus visszajelzéseket kapunk minden foglalkozásunk végén a gyerekektől és a pedagógusaiktól, valamint sokszor izolált családoktól. Ezért tevékenységeink folytatására, új programtípusok megvalósítására gyűjtünk. Felkérést kaptunk, hogy szélesítsük célcsoportunkat a felső tagozatos és gimnazista diákok felé is. Szeretnénk még több inkluzív ötletünket megvalósítani, nagyobb tömegekhez is elérni, egyetemi képzésekre, cégekhez és akár fesztiválokra is eljutni, de ehhez sok munkaóra, modernebb eszközök és persze pénz kell. Régi vágyunk, hogy átadhassuk a know-howt más, spéci gyerekeket nevelő szülőknek, hogy saját régiójukban folytathassák a mi elkezdett építkezésünket - vagyis nem: pont a falak lebontását a sérült és ép társadalom között.

Hogyan segíthetsz? Jó ügyünk oldalán, bármely követünk lapján, a TÁMOGASS! gomb megnyomásával ajánlhatsz fel egy általad jónak látott összeget. Sok kicsi sokra megy! Előre is köszönjük! Itt találsz meg 

Előre is köszönjük! Itt találsz meg minket: https://www.egysimaegyforditott.com/ 
FB oldalunk: https://www.facebook.com/1sima1forditott/

  

Adományozók listája

2019-09-11 anonym az összeg nem publikus
2019-09-16 anonym 5 000Ft

Kapcsolódó esemény - " Új Nap - Új Remények!" 2019

2019-10-05

Az „Új Nap - Új Remények” egy új közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Az esemény koncepciója, szellemisége két gondolat köré épül: az éjszakát követő hajnal, napfelkelte, amely a jövőbe vetett reményt, optimizmust jelképezi, valamint a közös séta, amely az egyének és szervezetek közötti együttműködést mintázza. Mindez minden politikai felhang nélkül, kizárólag a civil szervezetek tevékenységére és az adománygyűjtésre koncentrálva.

A hajnali séta tervezett dátuma 2019. október 5. (szombat). Helysznei: Budapest, Székesfehérvár, Eger, Debrecen Veszprém és Pécs.
A budapesti séta tervezett útvonala a Széll Kálmán tértől a Gellért hegy tetejéig lesz (kb 3,5 km, akadálymentes útvonal).  A tervezett indulási időpont 5.00 h, a napfelkelte időponjta 6.48 h, a program napfelkelte után egy közös reggelivel zárul.

"Az éjszaka és a nehézségek még soha nem győzték le a napfelkeltét és a reményt."
(Bernard Williams)​