Molnár Luca

Értékes vagy!

Egyéni események
folyamatos

Molnár Luca vagyok, kisebbségpolitikus és szociálpedagógus. Idén 7 éve, hogy először találkoztam egy nyári táborban a kerecsendi gyerekekkel, fiatalokkal és néhány jelenlegi önkéntessel. Akkor tapasztaltam meg igazán valami elmondhatatlan őszinteséget, felszabadult örömöt és a \"jó nekünk együtt lenni\" érzést. Azóta nyaranta és két éve már havonta egy hétvégét Kerecsenden töltök több önkéntes társammal együtt. Ezeken a hétvégéken játszunk, beszélgetünk, közösen töltjük az időt és próbálunk egymásra figyelni a helyi gyerekekkel és a fiatalokkal. Személy szerint nagyon sokat formálnak ezek a találkozások, az pedig egy elmondhatatlan érzés, amikor látom, hogy egy-egy gyereknek \"mosolyog a szeme\", mert érzi, hogy köztünk jó helyen van, szeretve van.

Ezért szeretném követként támogatni a Világítani Fogok Egyesületet és kedves embereket gyűjteni az idei tárborunkhoz, akik együtt lehetővé teszik, hogy ebben az évben (a jövő táborig) ne legyen hiány a jó ceruza, a hangszer, az élmény és a közös étkezés és a táborozás.
A tábort vagyis az idei nyaralást idén is közel 100 gyermek, fiatalok és családjaik várják. A tábori sürgést-forgást, nevetést, élményeket és az egymásnak ajándékozott minőségi időt.

Kérlek támogass minket, hogy vehessünk most is fagyit, dinnyét, el tudjunk menni kirándulni, ugrálóvárba, tudjunk főzni közel 130 emberre és emellett minőségi programokat is szervezhessünk, amit a gyerekek és a családjaik is élveznek majd.

A tavalyi segítségért nagy hálát éreztem mindazokért, akik segítették a gyűjtést. Idén is bízom bennetek!
Nézd meg a filmünket is, és \"ismerj\" meg minket! :)

Köszönöm, ha támogatod az ügyet!

Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

Kincskeresés! – Nyári tábor Kerecsenden

Az időszámítás nálunk tábortól táborig tart, ugyanis ez az a program, amit a gyerekek a leginkább várnak minden évben, mivel legtöbbjüknek nincs lehetősége nyaralni.

Ezért idén is támogatókat keresünk a kerecsendi  gyerekeknek szóló, 24. nyári táborunkhoz (2019. július 14-19.) és az évközi programjainkhoz, melyeket a Kerecsendi Római Katolikus Egyházközség és az önkéntesekből álló Világítani Fogok Egyesület szervez. Az idei táborban közösen alkotunk és játszunk drámapedagógiai, fotós, zsonglőr és szociális cirkuszi módszerekkel vegyített élmények, programok során, folytatva a tavalyi Legyen tiéd a színpad! projektet is.

A Világítani Fogok Egyesület 2018-ban alakult meg Kerecsenden. Tevékenysége a Világítani Fogok Közösség munkájának folytatása, kibővítése. A közösség közel 20 évig szervezett Kerecsenden gyerektáborokat, elsősorban a település hátrányos helyzetű, szegény gyermekeinek és fiataljainak.

Az összegyűjtött támogatást a gyerekek, fiatalok és az önkéntesek heti étkezésére, a programok anyagköltségére, fizetős programokra (pl. kirándulás), valamint meghívott vendégeink utazási költségére és tiszteletdíjára fordítjuk.

Mindenki egyedi és különleges! A gyerekek a táborban és a hétvégéinken, elfogadó közösségben megélhetik, hogy egyformán értékesek, valamiben ügyesek, idén az egyéni értékek kerülnek fókuszba a programjainkon.  Legalább 80-100 gyerkőc várja idén is a nyári táborunkat. Mivel a közösségünk önkéntes szerveződésű, a tábor költségeit és az évközi programjaink nagyrészét magánadományokból fedezzük, ezért idén is számítunk a Te segítségedre is!

A célzott összeg 1 630 000 ezer forint. Ehhez kérjük a támogatásodat!

Köszönjük, hogy támogatsz minket és elviszed jó hírünket is! A Világítani Fogok tevékenységéről további információkat facebook oldalunkon találsz!

Link a filmhez: https://www.youtube.com/watch?v=deO2cUtChPw&t=22s

Adományozók listája

2019-06-07 Bendzsiahaver 20 000Ft Tiszta udvar, rendes ház, boldogság a somkolbász.
2019-06-07 anonym 20 000Ft
2019-06-12 Gergő 25 000Ft
2019-06-14 Lucának szeretettel 50 000Ft
2019-06-14 anonym 5 000Ft
2019-06-14 Erika 5 000Ft Gratulálok, Luca!
2019-06-18 anonym 10 000Ft
2019-06-18 Anyáék 20 000Ft
2019-06-19 A. 5 000Ft Drága Barátomnak :)
2019-06-19 Csodálatos 6 000Ft Minden egyes gyermek egy csoda. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik: egy új Ady Endre vagy épp Blaha Lujza. Ha ajtót nyitunk előttük, esélyt adunk nekik, hogy kibontakoztassák a személyiségüket, a tehetségüket. Nem kell hozzá mást tenni, csak egymásból a jót \"kiszeretni\"
2019-06-20 Mama 1 000Ft
2019-06-20 Marci 10 000Ft :)
2019-06-24 Dóri 3 000Ft

Kapcsolódó esemény - Egyéni események

2019-12-31

Az egyéni események a Jóügyekért.hu rendszerében külön is megjelenő kiemelt adománygyűjtő események (pl. nagyobb futóversenyek, Új Nap Új Remények) körén kívüleső események, illetve bármiféle egyéni, egyedi vállalások.

Egyéni események lehetnek például

  • Sportversenyek (futás, úszás, triatlon, stb.)
  • Egyéb fizikai kihívások (hegymászás, túrázás, kerékpározás, stb.) 
  • Különleges események/vállalások (pl. szilveszteri fürdőzés a Balatonban)
  • Külső megjelenéshez kapcsolódó vállalások (pl. speciális jelmez viselése, kopaszra nyiratkozás, mezítláb járás, stb.)
  • Lemondás valamiről, amiről nehéz – (pl leszokás dohányzásról, fogyókúra)
  • Rekord kísérletek (pl. kártyavár építés, 24 órás foci, egy kamion elhúzása, stb. – és persze itt nem kell, hogy a rekord Guniness rekord legyen…)
  • Adományok gyűjtése ajándékok helyett születésnap, esküvő vagy karácsony kapcsán
  • Önkéntes munka végzése
  • Csapatos vállalások
  • Vagy bármilyen más vállalás, amit a Követ felhasznál arra, hogy kampányoljon az általa választott Jó Ügy érkekében, hogy minél több adományt tudj gyűjteni a javukra.