Erdei Dóri

TÁMOGASS!

Félmaratonnal a hajhullás ellen

35. Wizz Air Budapest Félmaraton
2020.09.06.

Régóta önkénteskedek sportrendezvényeken. Amikor a ROSZ megkeresett ezzel a kampánnyal, nem volt kérdés számomra, hogy igent mondok, hisz szeretek segíteni, adni másoknak.

A sport régóta az életem része, sok sportágban kipróbáltam már magamat. Pár éve volt egy bokasérülésem, azóta sajnos kicsit nehezebben veszem rá magamat a futásra. Ez viszont egy remek alkalom, hogy célt tűzzek ki magam elé, ami nem más, minthogy idén szeptemberben ismét félmaratont futok a 35. Wizz Air Budapest Félmaratonon, s ezzel egyben segítsek is másoknak.

A felkészülési időszakom során szeretnék egy nagyobb összeget gyűjteni a ROSZ számára, céljuk, hogy az Országos Onkológiai Intézetbe, esetleg több onkológiai centrumba is eljuttathassák a daganatos betegek életminőségét javító Paxman fejbőr hűtő készüléket.
A készülék ára 6.400.000 Ft + ÁFA

Kérlek, támogass minket közös célunk elérésében!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

„Őrizd meg a hajam!"- Segíts a kemoterápiát követő hajhullás megelőzésében!

Az onkológiai betegségek kezelése során a betegek jelentős hányada esik át kemoterápiás kezelésen. A kezelések során a betegeknek számtalan testi és lelki megpróbáltatással kell szembenézniük, amik közül az egyik legnehezebben feldolgozható a kemoterápia során fellépő hajvesztés. Nemzetközi statisztikák 8%-ra teszik azoknak a betegeknek az arányát, akik ezzel az indokkal utasítják el a kezelést. A személyes önértékelési problémák mellett ez olyan stigma, ami betegek környezete számára is egyértelművé teszi a betegség jelenlétét. Sajnos egyre több a fiatal, aktív életkorban levő beteg is, akik a kezelés alatt is szeretnék folytatni munkájukat, aktív életvitelüket, közösségi életüket, ezzel is segítve mielőbbi rehabilitációjukat.

Mindezek alapján úgy gondoljuk, hogy a hajhullás megelőzése vagy enyhítése nem csak esztétikai kérdés. A betegek jobb pszichikai közérzete, nagyobb önbizalma, önbecsülése pozitív hozzáállást eredményez, ami mind jelentősen hozzájárul a betegek sikeres kezeléséhez és gyors rehabilitációjához.

A hajhagymák kemoterápia által okozott károsodása enyhíthető fejbőrhűtés alkalmazásával. Ezt a célt szolgálja a PAXMAN fejbőrhűtő berendezés, ami a beteg fejére helyezett speciális sapkában alacsony nyomáson hűtött (-4⁰C) folyadékot áramoltat a kemotrápiás kezelés ideje alatt. A hűtés eredményeként a fejbőrt ellátó erek összeszűkülnek, lelassul a sejtek anyagcseréje, aminek eredményeként a hajhagymák kevesebb citosztatikumot vesznek fel.

Nemzetközi statisztikák szerint betegek több mint 50 %-nál tekinthető eredményesnek a készülék használata. A sikert számtalan tényező befolyásolhatja, többek között az alkalmazott gyógyszer típusa, a beteg kora, általános egészségi állapota és egyéb körülmények.

Eddig világszerte több mint 100.000 betegnek segített már a készülék megőrizni a haját a kemoterápiás kezelés során. Ehhez a statisztikához Magyarország is hozzájárul, bár a szükségesnél lényegesen alacsonyabb számmal és arányokkal. Eddig két intézményben három készülék lett üzembe helyezve. Egy a Budapesti Uzsoki Utcai Kórházban, illetve kettő a győri Petz Aladár Győr-Sopron Megyei Oktató Kórházban. Az eddigi hazai tapasztalatok a nemzetközi eredményekkel megegyezőek, az emlődaganatok esetén a készülék hatékonysága kifejezetten magas.

A gyűjtésünk célja, hogy az Országos Onkológiai Intézetbe, esetleg több onkológiai centrumba is eljuttathassuk a daganatos betegek életminőségét javító Paxman fejbőr hűtő készüléket.
A készülék ára 6.400.000 Ft + Áfa

 

 

 

Adományozók listája

2020-02-27 Joli mami 5 000Ft Gratulálok Dóri!

Kapcsolódó esemény - 35. Wizz Air Budapest Félmaraton

2020-09-06

A félmaraton “legyőzhető távolság”. Teljesítéséhez már heti 20-25 km lefutása is elég lehet. A félmaraton egy szerethető távolság is egyben. Elég hosszú, hogy nagyon büszkék lehessünk a célba érésre, de nem annyira hosszú, hogy ne látszódjon a vége.

Fuss félmaratont Budapesten, egy gyönyörű és változatos útvonalon tízezer futótársaddal együtt! Igazi városnézés futólépésben: világörökségi helyszínek, Duna-hidak, Gellért-hegy, Budai Vár, Parlament, Margitsziget, nemzetközi mezőny, felejthetetlen élmény!