Nagy Adri

TÁMOGASS!

Félmaratonnal a kemoterápiás kezelést követő hajhullás ellen

35. Virtuális Telekom Városvédő Futás
2020.06.12. - 2020.06.14.

A futás több mint tíz éve az életem része. 4 félmaratont teljesítettem már sikeresen.
Persze voltak olyan időszakok is amikor egészségügyi okok miatt a futás és a sport háttérbe szorult.
6 évvel ezelőtt sikeresen átestem egy méhnyakrák megelőző műtéten. Azóta már egy örökmozgó másfél éves büszke anyukája vagyok, de visszaemlékezve nem volt könnyű az a fél év.

Ezzel a félmaratonnal szeretném felhívni az emberek figyelmét a prevenció fontosságára és egyúttal támogatni a kemoterápián átesett betegeket.

A felkészülési időszakom során szeretnék egy nagyobb összeget gyűjteni a ROSZ számára, céljuk, hogy az Országos Onkológiai Intézetbe, esetleg több onkológiai centrumba is eljuttathassák a daganatos betegek életminőségét javító Paxman fejbőr hűtő készüléket.
A készülék ára 6.400.000 Ft + ÁFA

Kérlek, támogass minket közös célunk elérésében!
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

„Őrizd meg a hajam!"- Segíts a kemoterápiát követő hajhullás megelőzésében!

Az onkológiai betegségek kezelése során a betegek jelentős hányada esik át kemoterápiás kezelésen. A kezelések során a betegeknek számtalan testi és lelki megpróbáltatással kell szembenézniük, amik közül az egyik legnehezebben feldolgozható a kemoterápia során fellépő hajvesztés. Nemzetközi statisztikák 8%-ra teszik azoknak a betegeknek az arányát, akik ezzel az indokkal utasítják el a kezelést. A személyes önértékelési problémák mellett ez olyan stigma, ami betegek környezete számára is egyértelművé teszi a betegség jelenlétét. Sajnos egyre több a fiatal, aktív életkorban levő beteg is, akik a kezelés alatt is szeretnék folytatni munkájukat, aktív életvitelüket, közösségi életüket, ezzel is segítve mielőbbi rehabilitációjukat.

Mindezek alapján úgy gondoljuk, hogy a hajhullás megelőzése vagy enyhítése nem csak esztétikai kérdés. A betegek jobb pszichikai közérzete, nagyobb önbizalma, önbecsülése pozitív hozzáállást eredményez, ami mind jelentősen hozzájárul a betegek sikeres kezeléséhez és gyors rehabilitációjához.

A hajhagymák kemoterápia által okozott károsodása enyhíthető fejbőrhűtés alkalmazásával. Ezt a célt szolgálja a PAXMAN fejbőrhűtő berendezés, ami a beteg fejére helyezett speciális sapkában alacsony nyomáson hűtött (-4⁰C) folyadékot áramoltat a kemotrápiás kezelés ideje alatt. A hűtés eredményeként a fejbőrt ellátó erek összeszűkülnek, lelassul a sejtek anyagcseréje, aminek eredményeként a hajhagymák kevesebb citosztatikumot vesznek fel.

Nemzetközi statisztikák szerint betegek több mint 50 %-nál tekinthető eredményesnek a készülék használata. A sikert számtalan tényező befolyásolhatja, többek között az alkalmazott gyógyszer típusa, a beteg kora, általános egészségi állapota és egyéb körülmények.

Eddig világszerte több mint 100.000 betegnek segített már a készülék megőrizni a haját a kemoterápiás kezelés során. Ehhez a statisztikához Magyarország is hozzájárul, bár a szükségesnél lényegesen alacsonyabb számmal és arányokkal. Eddig két intézményben három készülék lett üzembe helyezve. Egy a Budapesti Uzsoki Utcai Kórházban, illetve kettő a győri Petz Aladár Győr-Sopron Megyei Oktató Kórházban. Az eddigi hazai tapasztalatok a nemzetközi eredményekkel megegyezőek, az emlődaganatok esetén a készülék hatékonysága kifejezetten magas.

A gyűjtésünk célja, hogy az Országos Onkológiai Intézetbe, esetleg több onkológiai centrumba is eljuttathassuk a daganatos betegek életminőségét javító Paxman fejbőr hűtő készüléket.
A készülék ára 6.400.000 Ft + Áfa

 

 

 

Adományozók listája

2020-02-25 Zsóka 2 000Ft
2020-02-25 Ada 10 000Ft

Kapcsolódó esemény - 35. Virtuális Telekom Városvédő Futás

2020-06-14

Csatlakozz most a virtuális Telekom Vivicittához!

Fuss ott és akkor, amikor a legjobban szeretnél, reggel, délben vagy akár este.

Válassz az egyéni félmaratoni, a 10, a 7 és a 2,5 kilométeres távok közül, és teljesítsd a kedvenc útvonaladon, de akár futópadon is, futva vagy gyalogolva.
Vagy mit szólnál egy párosban, esetleg trióban teljesített félmaratonhoz?

A három rövidebb távot a családdal csapatban is teljesíthetitek.
Akár sétálva is. Kell ennél jobb közös hétvégi program?

A Telekom Vivicittá Virtuális Futónapok egy olyan esemény, ahol úgy mérheted össze a formádat másokkal, hogy nem is találkozol a futótársakkal.