OpenSkyos Csapat

Fiatalok a fiatalokért - Legyen a Világszép nekik is!

34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton
2019.04.13.-2019.04.14

Az OpenSky Programsorozat* egy olyan fiatalokat megszólító közösség, akik nyitottak és tudatosan tesznek saját fejlődésükért, miközben hozzájuk hasonló gondolkodású, jó fej emberek társaságát élvezik.

A Vivicittán közösségi futó nagykövetként szeretnénk segíteni a a Pálferi Karitász és a Világszép Alapítvány közös ügyét, amely szintén fiatalokat támogat.

OpenSky-os csapatunk tagjai és motivációja:

Mészáros Anna
“A sport, a futás gyerekkorom óta része az életemnek. Mindig fontos volt a motiváció, a kitűzött cél. Régen azért futottam versenyeken, hogy bizonyítsam képes vagyok egy elvárt teljesítményre. Később azért, hogy jó formában legyek vagy kikapcsolódjak, levezessem a stresszt. A célok eddig mindig a személyes fejlődésre irányultak, jó azonban ráébredni arra, hogy a sport nemcsak öncélú lehet, hanem eszköz is abban, hogy másokkal közösségben és összefogásban egy jótékony ügy mellé álljunk. A Vivicitta-n azért az élményért indulok, hogy egy jó közösségben, jót mozogva, jó ügyet képviselve segíthessünk másokon.“

Lankó Jácinta
“Régebb óta éreztem magamban, hogy ilyen formában is szeretnék segíteni, tenni valamit egy nemes ügy megvalósulásáért. Örülök, hogy ilyen formában lehetőségünk nyílt a Pálferi Karitásszal való együttműködésre; hogy igennel tudtam válaszolni a magamban érzett motivációra és hogy közösen tehetünk a Világszép Alapítvány által segített fiatalokért. Jó érzéssel tölt el, hogy ezt most aktívan-, egy csapat részeként van lehetőségem képviselni.”

Sztercsa Tomi
“Gyerekkoromban is örökmozgó voltam, mindennapi életem része sport, így a futás is. Egészségügyi dolgozóként fontos feladatomnak érzem hogy az emberek, betegeim felé példát mutassak az egészséges életmódra, a rendszeres testmozgásra. Jó érzés egy olyan közösséghez tartozni, akik egy jó ügy érdekében közösen tesznek és sportolnak. Jó érzés az is hogy ezzel felhívjuk az emberek figyelmét a testmozgás fontosságára, a testi és lelki egyensúly fenntartására. Különösen jó érzés, hogy ezzel másoknak segíthetek és adhatok és ezzel, hogy közösen tehetünk másokért és önmagunkért.”

Ács Gábor, Somogyi Lexa
“Közös ügyért csak közösen tudunk tenni. Jó érzés egy közösséghez tartozni, tudni a közös célt, ami összeköt minket és egyben felhívni a figyelmet a tudatosságra, hogy testi, lelki egészségünkért és környezetünkért MI tehetünk. Ezért sportolunk, ezért futunk, sétálunk. Tegyünk együtt önmagadért, önmagunkért!”

Köszönjük a támogatásod!

*Közösség a tudatos jól-létért
Az OpenSky Programsorozat a Pálferi Alapítvány azon ága, amely a 20-35 éves fiatalok útkeresésében és fejlődésében szeretne inspirációt és eszközöket adni; előadásaival, workshopjaival és programjaival pedig a tudatos keresésre és cselekvésre ösztönözni a “jól-lét“; megélése érdekében.
Főoldal / Jó Ügyek támogatóinak / Követek és vállalásaik

“A jó ember szívének jó kincséből hoz elő jót” - támogasd Te is a Pálferi Karitász és a Világszép Alapítvány közös jóügyét

A Pálferi Karitász abból a mindenkiben benne élő mély érzésből alakult meg 2013 áprilisában, hogy szeretünk másoknak segíteni, illetve, hogy adni öröm és jó, együtt, közösségben pedig még inkább.
Fontosnak tartjuk, hogy mindenki a maga módján, a lehetőségeinek megfelelő utat találjon arra, hogy másoknak segíteni tudjon. Ehhez igyekszünk a Vivicittán is teret adni számtalan önkéntes lehetőséggel. Hisszük, hogy a jó szándék mindenkiben ott lakozik.

Igyekszünk olyan intézmények/kezdeményezések mellé állni, ahol az integráció/inklúzió, az egymás felé szeretettel való odafordulás megmutatkozik, illetve, hogy láttassunk olyan történeteket, ami a hétköznapi ember számára sokszor láthatatlan marad.

Ebben az évben erős hívást éreztünk a gyermekvédelmi gondoskodásban élő, onnan kikerülő fiatalok támogatása iránt. Talán ez is egy picit kevésbé látható terület, egy olyan téma, ami nem kerül elénk nap mint nap. Mindeközben sorra kerülnek ki a gyermekvédelmi ellátásból a fiatal felnőttek, akik számára önálló felnőtt életük megkezdése több kihívást tartogat, mint azoknak, akik mögött ott áll a természetes támaszként a családjuk.

Az idei évben a Világszép Alapítvány által támogatott fiatalok segítését tűztük ki célul, velük közösen szeretnénk a Vivicittán indítani futónagyköveteinket.

Magyarországon körülbelül 23000 gyerek él gyermekvédelmi gondoskodásban. A családjukból kiemelt, traumatizált gyerekek alapvető hátránnyal indulnak az életben. A Világszép Alapítvány ÉRTÜK jött létre. Célja, hogy az alapítvány programjaiban minden gyerek és fiatal megtapasztalhassa az egyéni figyelmet, az elfogadó szeretetet és azt, hogy a világ számára is szép és lehetőségekkel teli.

Az alapítvány krízis programja a legkülönfélébb élethelyzetekben nyújtott már segítséget. Támogatott javítóintézetbe került fiatalt abban, hogy ügyvédet fogadhasson, támogatott fiatalokat átmeneti lakhatásban, számos alkalommal talált megoldást hosszú távú lakhatásra, több esetben biztosított pszichológiai támogatást családterápiás beszélgetést nehéz helyzetbe került gyerek számára.

Ezt a krízisalapot szeretnénk gazdagítani nagyköveteink kampánya által, hogy az Alapítvány látókörébe került fiatalok nehéz élethelyzeteit támogatni tudja.

Adományozók listája

2019-03-13 anonym az összeg nem publikus
2019-03-19 anonym 2 500Ft
2019-03-30 Anonim 5 000Ft
2019-03-31 Anonym 2 500Ft
2019-04-10 anonym az összeg nem publikus

Kapcsolódó esemény - 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton

2019-04-13

A Vivicittá jelentése: éljen a város, szeresd a várost! 
Csatlakozz a Vivicittá életérzéshez, szeresd és ünnepeld Budapestet a tavasz legnépszerűbb szabadidősport-eseményén: fuss a főváros legszebb részein április 13-14-én!

 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás és Félmaraton  futóünnep egy egész hétvégére, ahol a család minden tagja rajthoz állhat. Szombaton a rövidebb, vasárnap a hosszabb távok szerelmesei indulhatnak.

A félmaratoni távot egyéniben, párban, sőt barátaiddal, családtagjaiddal közösen trióban is teljesítheted, de ajánljuk még vasárnapra a klasszikus Telekom Vivicittá 10 km-t is. Szombaton pedig a Telekom Midicittá 7 km és változatos fesztiválok várnak a Margitszigeten.